Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 12 (2016) ДЕКЛАРАЦИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

Относно: внесения в НС проект за промени в Закона за криминализиране на

комунистическите идеи и символи

 

Човечеството помни опитите на тъмните сили да прекършат крилете на правдата, да закрият лъчите на слънцето, да принудят народите да живеят в мрак. На кладите на инквизицията, във фашистките погроми изгоряха най-светлите имена на човечеството. Палеха се книгите на гениите, открили истината. Правеха се опити да се заличи паметта за носителите на правдата и човешкия прогрес.

Страх, безпомощност и злоба са обладали душите на съвременните наследници на най-покварената част на българското общество. Повече от четвърт век освирепелият антикомунизъм руши до основи създаденото от българския народ в годините на истинския възход. Високо се извиси талантът на народа ни в изграждането на модерна промишленост, едно от най-развитите в света селско стопанство, безплатните здравеопазване и образование, културата ни беше образец за много народи, очакваше се появата на деветмилионният гражданин. Тези достижения са неразривно свързани с победоносните червени знамена, с ярката петолъчка, със символа на пролетарското единство – сърпа и чука. Да, пролетарските символи са жест на волята, дошла да преобрази света към по-добро.

Днес злокобно стърчащите силуети на някогашните заводи и селскостопански постройки на кооперативите, залялата ни безграмотност, милионите гурбетчии, пръснали се по целия свят, продаващи се като роби, са плод на продажното и бездарно управление на наследниците на тези, които доведоха България до три национални катастрофи, като и трите са несравними с пораженията на сегашната национална катастрофа.

Неистовият антикомунизъм днес, обладал душите на творците на тази злокобна действителност е преди всичко признак за обхваналия ги страх от предстоящото възмездие, което ще поиска народът. Да, символите ги плашат повече от това, което правят пушката и куршума, защото реставраторите на капитализма не са имали никога тази сила и вяра, не са имали идеала, чието олицетворение са комунистическите символи.

Ние, комунистите от Комунистическа партия на България, свято тачим пролетарската символика. Тя е вярно оръжие и на международното работническо и комунистическо движение. Тази символика е атрибут и на комунистите избрани в ЕП. Тя е мощен отпор на проявите на фашизираните елементи по света. Изказваме убеждението, че Българският парламент ще прояви доблест и разум и категорично ще отхвърли недостойния за нашето общество проект.