Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 37 (2016) ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНО ПО БНР: ЗАПОЧВА МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ В БЪЛГАРИЯ!

ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНО ПО БНР: ЗАПОЧВА МАСОВО ЗАСЕЛВАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ В БЪЛГАРИЯ!

Е-поща Печат PDF

Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините, съобщи по Българското национално радио, че засега не е уточнено кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на т. нар. бежанци у нас. Тя декларира категорично, че не става дума просто за временни лагери или краткотрайно настаняване на отделни групи хора - а именно за възлагане на нов ангажимент на общините в случай, че т. нар. бежанци настояват да се заселят завинаги в България заедно със семействата си.

С други думи, ако нелегални имигранти заявят, че искат да се заселят в дадена българска община - тази община ще бъде задължена да ги приеме.

“Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО. Но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините”, пределно откровено и без сянка от съмнение поясни Гинка Чавдарова.

Очаквало се това да бъдат общини, които “имат по-тежки демографски характеристики” - тоест, където българите са останали малко и не ще имат нито силите, нито възможностите да се съпротивляват на фактическото си превръщане в малцинство на територията на родните си земи.

Общините трябва да поемат финансово, тоест да платят от джоба на българските данъкоплатци, битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища (в Германия се дават безплатно, вероятно и тук ще се следва този модел), на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

„Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е”, каза Гинка Чавдарова. - Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони”.

Иначе казано: ще се заселват нелегални имигранти заедно с родовете им, които ще пристигнат впоследствие - а като се има предвид, че родовите общности от страните на нелегалните имигранти наброяват стотици души, очевидно сме изправени пред предстоящо масово заселване на пришълци от Близкия изток на територията на България, плановете за което вече са готови и е останал последният етап: намирането на по-слабохарактерни кметове на общини, които да отстъпят пред натиска и да заселят имигрантите.

С други думи: изпълнява се нареждането на Кристалина Георгиева за промяна на демографската ситуация в България чрез заселване на нелегални имигранти от Афганистан, Пакистан, Сомалия, Тунис, Мароко, Алжир, Сирия, Ирак, Либия и т. н, и т. н., и т. н.

Както виждаме, не става дума за предложения - а вече за директиви към общините със задължителен характер.

Засега министър-председателят на България Бойко Борисов не е коментирал тази информация.

Бог да пази България - защото явно българите не могат!

 

blog.bg 25.09 2016