Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2018 Брой 25 (19 юни 2018) ТРЯБВА ДА РАЗБИЕМ ХЕГЕМОНИЯТА НА ДОЛАРА

ТРЯБВА ДА РАЗБИЕМ ХЕГЕМОНИЯТА НА ДОЛАРА

Е-поща Печат PDF

Без разбиване на световния финансов монопол, не може да има многополюсен свят и нормална парламентарна дейност на отделните държави, заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който участва в международния форум „Развитие на парламентаризма”. Домакин бе руската столица Москва (4 юни 2018 г.), а приветствие към участниците направиха председателят на Държавната Дума на Русия Вячеслав Володин и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

В центъра на обсъжданите теми на форума бяха развитието на световната икономика на законодателно ниво и международната сигурност.

В словото си пред форума, Сидеров заяви, че ролята на парламентите се е превърнала в „учтива измама”.

„Суверенитетът на нациите отдавна е задушен с кадифените ръкавици на т.нар. демокрация и глобализъм. А икономиката на света също от десетилетия не се командва от националните парламенти, а от транснационалните корпорации, които имат в пъти по-големи финансови ресурси и от най-големите национални държави”, допълни тезата си председателят на “Атака”.

Волен Сидеров даде и актуален пример с новия еврорегламент за личните данни, който принуждава всяка фирма да обработва по специален начин данните на служителите и клиентите си, но такава услуга предлагат само няколко чуждестранни фирми срещу висок хонорар.

„Ако не заплатиш на тях, няма да спазиш изискванията на еврорегламента и следва глоба до 10 милиона евро”, обясни Волен Сидеров пред повече от 500 парламентаристи и експерти от почти 100 страни по света.

„Това е чудесен инструмент за елиминиране на компании, които пречат на големите международни играчи. И Българският парламент не може да направи нищо”, посочи Сидеров.

Като председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров остава оптимист за бъдещето на парламентаризма и предложи за тема на следващия форум „Как да разрушим финансовия монополизъм и да създадем балансиран, многополюсен свят”.

„Днес, ако искаш да купуваш и продаваш, трябва да се съобразяваш с диктата на Световната търговска организация и транснационалните компании. Дори мощни икономики като китайската или руската са в зависимост от долара. Разплащания с държави като Иран са направо невъзможни, защото си зависим от американската банкова система. А властта отвъд океана решава кой е демократичен и кой не, кой е добър и кой – лош.

Може ли това да се промени? Вече има действия в тази посока, но не достатъчно. Без разбиване на световния финансов монопол, не може да има многополюсен свят. А без многополюсен свят не може да има национален суверенитет и нормална парламентарна дейност на отделните държави”, завърши изказването си Волен Сидеров.