Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДУМИ ЗА ПРОШКА

Е-поща Печат PDF

Уважаеми читатели на в. „Нова Зора“,

В технологическата последователсност, при подготовката на миналия брой, бе допусната груба техническа грешка: за печат, вместо коригираните, бяха изпратени некоригираните 5-та, 6-та и 12-та стр. на вестника.

През годините са бивали всякакви опущения, но чак такива не са се случвали. Жертва на този пропуск станаха трима поети – двама, които искахме най-искрено да почетем и зарадваме и един, чиято памет оскърбихме, макар и неволно.

Поднасяме своите най-искрени съжаления на Венета Арахангелова, за пропуските и грешките, в нейната великолепна подборка стихотворения, от последната й книга – „Есенно“;

Търсим думи за извинение и пред юбиляра Матей Шопкин, за творчеството и приятелството, на когото поместихме своята позакъсняла и в голяма степен обезсилена благодарност и признателност.

Надяваме се, че преснопаметният поет-полковник, в българската поезия – Евстати Бурнаски, би махнал с ръка в своите небесни поселения и би ни опростил греховете, задето неговото стихотворение „Живей, приятелю!“, поради споменатите причини, остана без автор и без приятелското посвещение на Матей Шопкин.

С високо интелигентната аудитория на „Нова Зора“, която справедливо е била разочарована от нас, ни остава само да се съгласим: „Да, мы  хотели лучше, а получилось как всегда“. Думите са на Виктор Степанович, казани по друг повод, но резултатът, за съжаление, е същият.