Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2018 Брой 46 (11 декември 2018) ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ

Е-поща Печат PDF

ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ДИСКУСИОННИЯТ КЛУБ НА БСП – ЛЮЛИН


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,


Дискусионният клуб на БСП - Люлин, гр.София, обединява граждани на комплекса с различни политически убеждения. Съобразно приетата от нас Програма, в Клуба се дискутират теми с политически, икономически и социален характер. На 07.11.2018 г. бе проведен диспут на тема: „Македонският въпрос и Балканите”. Лектор на темата бе д-р Велизар Енчев, бивш дипломат в Хърватия, бивш Народен представител, изтъкнат политически анализатор и преподавател в СУ „Кл.Охридски”. Темата и лекторът предизвикаха много въпроси, които са доказателство за това, че хората продължават да се вълнуват от безразсъдните действия и решения на сегашното правителство по Македонския въпрос. Членовете на Клуба считат, че политиците на Македония продължават да накърняват националното достойнство на България и погубват националната ни памет.


ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Вие правилно предложихте да се подпише Анекс към Договора между България и Македония. Ние подкрепяме Вашето предложение. Досега от страна на Правителството няма никакъв отклик и то продължава да мълчи. Членовете на Клуба взеха решение, с което настоятелно Ви молим да повдигнете отново въпроса пред Правителството. Нашето мнение е, че е необходимо да се вземе политическо решение, както направи Гърция, а не двустранна Комисия да решава какви сме ние – дали татари, дали българи; какви са Св. Св. Кирил и Методий, Св. Климент, Св. Наум, цар Самуил, братя Миладинови, Димитър Талев, Никола Вапцаров, Христо Смирненски, Симеон Радев, Гоце Делчев, Яне Сандански, Тодор Александров, Борис Сарафов, полк. Борис Дрангов и много други велики българи. Всички те сами са определили своята българска принадлежност, а историята – наша и чужда, само е потвърдила тази безспорна истина. Проф. Иван Илчев, член на комисията, е на същото мнение и не е оптимист, че Комисията ще реши въпросите. Македония и в момента продължава да има претенции към нашето културно-историческо наследство и то чрез промени в Конституцията й.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Вие поставихте въпроса навреме, като въпрос с неотложна важност. Вярваме във Вас и Ви подкрепяме, за да бъде спряна тази антибългарска кампания от страна на Македония.

Обръщението към Вас е прието от делегатите на Районната конференция на БСП – район Люлин на 17.11.2018 г.


проф.д-р Методи Теохаров

Председател на дискусионния клуб

Татяна Пазийска

Председател на РС на БСП


 

Още по темата