Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 26 (25 юни 2019) КОСМИЧЕСКИ ШМЕНТИ-КАПЕЛИ!

КОСМИЧЕСКИ ШМЕНТИ-КАПЕЛИ!

Е-поща Печат PDF

Или майтап, от който на човек му се плаче


<<Тръмп стана за срам и позор (rezil-rusva oldu)!, написа с едро заглавие в интернет сайта си турският всекидневник вестник „Миллиет“  (09.06.2019) по повод на поредния ексцентричен „туит“ на американския президент. Критикувайки проекта на Американската космическа агенция (НАСА) за отиване на Луната през 2024 г., Тръмп заяви: „Вече направихме това преди 50 години. Включително и на Марс, защото Луната е част от него. Те (НАСА, б.р.) трябва да се фокусират върху по-велики неща>>.

В брой 23 от 4 юни 2019 г. на вестник „Нова зора“ публикувахме статията на Румен Воденичаров за грандиозната космическа измама с „разходката“ от 24 юли 1969 г. върху лунната повърхност на американските астронавти от Аполо-11 Нийл Армстронг и Едуин (Бъз) Олдрин, осигурявани дистанционно от кораба майка от колегата си Майкъл Колинс. Доказателства за това, че лунното приключение е изфабрикувано от Холивуд и НАСА не липсват. Както не липсват критични публикации на авторитетни изследователи и самопризнания на участвалите в тази космическа измама от самите САЩ. Но ето че, вместо да признае фалшификацията, за която няма вина, президентът Доналд Тръмп обявява, че американците все едно са кацнали и на Марс. Понеже Луната била парче от Марс.

Астрономите ряпа да ядат!

Защо тогава НАСА прекрати полетите до Луната и възнамерява да ги стартира отново чак през 2024 г. ? Не е ли това доказателство, че американски крак изобщо не е стъпвал на естествения спътник на Земята? В противен случай повторното кацане на човек на Луната би било равностойно на преоткриването на Америка. То е твърде скъпо начинание, оправдано само ако там ще се изгражда база за нови космически наблюдения и междупланетни полети. Но дори на президента на САЩ не е позволено да излага на показ своето невежество в сферата на астрономията и космонавтиката. Защото учените отдавна са приели, че Луната се е откъснала не от Марс, а от Земята, около която се върти от милиони години. Само американци могат да вярват на казаното от Тръмп за „марсоидния“ произход на Луната, щом вярват, че не те, а хакерите на Путин са направили Тръмп президент на САЩ. Как тогава да му забранят да се излага в социалните медии, щом САЩ са страната на неограничените възможности и на свободата на изразяване, включително при разпространяването на фалшиви новини? Тръмп да не е Цветан Цветанов, когото Борисов прогони от всички ръководни постове в ГЕРБ, след като му забрани да се изявява в медиите. Цветанов замлъкна, но на Борисов му се отвори такъв ищах за говорене по всякакви теми, че направо няма спиране. Което съвсем не означава, че казва истината, цялата истина и само истината. И, тъй като няма друг, освен Корнелия Нинова, който да оспорва неговите твърдения,

Борисов все по-често се „изпуска“,

хвърляйки в потрес дори най-горещите фенове на ГЕРБ. С едно изключение – депутатът от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Бившият седесар, израсъл в дантели, има две божества, на които кади тамян: -унгарският премиер Виктор Орбан и българският му колега Бойко Борисов. Ето защо след критиките на холандския външен министър относно корупцията в България, която я прави непригодна за Шенген, Марков заяви от парламентарната трибуна, че бил „сериозно загрижен за положението на Холандия“. Само че и откъм ЕК ни поляха с вряла вода, изпращайки един убийствен доклад, в който пак се говори за корупция, за зависимост на законодателната, съдебната и четвъртата власт от изпълнителната власт.

Какво ще кажат българските граждани, които Борисов смята за „прости като него“, когато от Брюксел ни показват „тоягата изпод абата“? Или, когато чуят от устата на Борисов опашатите лъжи, изречени в приветственото му слово по време на Годишния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). А именно, че България отново била индустриална държава, както е била преди 1944 г.; че самият Борисов при пътуванията си из страната бил видял „завод до завода“ и това носело голям брутен вътрешен продукт; че страната ни била „на финала“ за „чакалнята на еврозоната“- предварителния валутно обменен механизъм ERM II; че „приходните агенции работели на макс, а при БСП и ДПС бюджетът винаги бил на дефицит; и, че единственият начин за увеличаване на доходите бил „тази стабилност да продължи“.

Стабилност на какво?

На мизерията, на евро опашкарството в доходите, на корупцията и лошите кредити ли? Или на престъпността – организирана и неорганизирана? Престъпност, стигаща до тероризъм с участието на 16 годишни, както при осуетения атентат в Пловдив. Докато нашите политикани громят комунизма с късна дата, терористичната организация „Ислямска държава“ започна да вербува децата ни по Интернет! Този факт няма как да се припише на тоталитаризма, нали? Както не може с комунизма да се оправдава днешната икономическа и идейна безпътица, при която глухи водят слепи.Ако днешна България е толкова „индустриална“, колкото е била преди 1944 г., значи под ръководството на Бойко Борисов сме се върнали към епохата на караджейките, тепавиците, волските талиги, плуговете и дървените рала. И като резултат, към празните хамбари, когато според Иван Багрянов сме изнасяли „глада на добитъка си“. С тази разлика, че вече нямаме „Никотиана табакум“, а тютюневи фабрики, които или затварят врати една след друга, или произвеждат контрабандни цигари. Или директно изнасят сух тютюн в чужбина. Всички те са собственост на „бизнесмени“, като Делян Пеевски и Миньо Стайков. Страната ни внася зеленчуци, варива и плодове от Египет, Йордания, Полша, Франция, Турция, Гърция и Македония, а изнася зърно, субсидирано от ЕС. Управляващите, начело с Бойко Борисов, уверяват, че БВП и износът нараствали бързо, но какво произвеждаме, че да го изнасяме? Автомобили, или части за автомобили? Самолети, или врати за самолети? Стъкло производството е в турски ръце, а неотдавна при откриването на поредния турски завод в Кърджали турският посланик ни посъветва да учим турски език, за да привличаме турски инвестиции. Каза го в присъствието на българския премиер Борисов, който се възторгва от никнещите

„завод след завод“,

без да се интересува кой е собственикът на тези заводи. Алуминиевото производство също е в турски ръце, а както разбираме, и летище София може да бъде отдадено на концесия на турски фирми. За „потурчването“ на болниците да не говорим..

Но, млъкни сърце!

По-миналата седмица президентът Радев участва в международния икономически форум в Санкт Петербург, където се срещна с руския президент Владимир Путин и обяви проекта АЕЦ „Белене“ за „неизбежен“. След това призова българското правителство да не бъде толкова срамежливо, а да поиска предоговаряне на газовите доставки от Русия.


Този съвет, разбира се, няма да бъде последван от правителството. Първо, защото България не е суверенна страна, а изпълнява указанията на Вашингтон и Брюксел. Второ, защото търговията не е въпрос на срамежливост, а на възможности да предложиш на партньорите нещо, което ги интересува. А с оглед на санкциите, наложени на Русия от Вашингтон и ЕС, не можем да предложим нищо друго, освен „глада на добитъка“, като прибавим към него и глада на  населението си. Седмица по-рано Радев връчи орден „Стара планина“ на американския посланик Ерик Рубин, изтъквайки приноса му за развитието на двустранните отношения, в това число и за модернизацията на Българската армия? Изглежда лобирането на Рубин в полза на многоцелевите американски изтребители F-16 Block 70 е неговият „принос“ за модернизацията на нашите ВВС. Покупка може да ни струва с 1 млрд.лв. по-скъпо от одобрената от Народното събрание сума. Американската страна иска дори обучението на пилотите по английски език да се осъществява в САЩ. За ремонт на самолетите у нас, или за производството на резервни части да не говорим. Това не е сделка между равноправни контрагенти, а

ултиматум за безусловна капитулация и вечно заробване!

Според мин.-председателят обаче, понеже България била тясна за техния размах, и бездруго летели над Македония, за да могат да се върнат на летище „Граф Игнатиево“, ще пазим и небето над Македония. Скопският вестник „Нова Македония“(13.06.2019) написа: „Борисов: Бугария е спремна да штити воздушниот простор на Северна Македониja“ („България е готова да защити въздушното пространство на Северна Македония“, б.р.). А вестник „Вечер“ сипа лъжица катран в кацата с дипломатическите „успехи“ на българското правителство: „Черно на бяло, Гоце е Македонец и точка!“ Като „доказателство“ вестникът публикува снимка от изпращането от София в Скопие на костите на Гоце Делчев, обявен от българската страна за „голям македонски революционер“. Друга публикация във вестника алармира: „Щом и Гоце стана българин, съществуваме ли ние македонците изобщо, или в НАТО е влязла само територията?!..Пътят, по който тръгна Заев – на Гърция да се даде името, а на България - идентитетът, езикът, пък дори и историята, е път към самоунищожението на нацията..На кого от македонците- след асимилацията и изчезването, му е важно, дали тази територия е членка на ЕС, или не? С приемането на гръцкия ултиматум, с двуезичието, дори и там където няма албанци, и особено с предаването на България на македонския език и история, няма нация македонци. Или си македонец, или си българин, обща нация не съществува. В общността доминира и асимилира по-големият, до изчезването на по-малкия…

Нататък ще спестим разсъжденията на Македонските колеги защото те напълно дезавоират подписаният от Борисов договор за приятелство и сътрудничество, извън който сега борисов се кани да защитава от въздуха територията им с  още непроизведените осем американски изтребители F-16 Block 70! Никога не е късно да станеш за резил!

Ако бяхме купили „Грипен“, за същите пари щяхме да получим 10 самолета, плюс изграждането на наша територия на завод за бяла техника, както в Унгария. Така че благодарностите към Рубин са пресилени, макар че да не забравяме, че с този орден „Стара планина“, президентът Петър Стоянов закичи първо мегаспекуланта Джордж Сорос, а после и австриеца Ото Кронщайнер, който ни съветваше да приемем латиницата, за да се европеизираме. Никой не знае от какъв характер са заслугите на Рубин, щото има и изключения.

Друг американски посланик, който също си замина с български орден, Джон Байърли, беше изпратил шифрограма до Държавния департамент на САЩ, чието съдържание научихме от „Уикилийкс“. В нея посланикът предупреждаваше началниците си отностно Бойко Борисов: „Не бива да забравяме с кого си имаме работа. Трябва да го бутаме в правилната посока!“.

Но прекаленият светец и богу не е драг! Да видим само кого Вашингтон ще припознае като „свой кучи син“ в България, от тук нататък? Някога покойният Тодор Колев питаше: „Как ще ги стигнем американците?“. Е, в сферата на корупцията и престъпността може и да сме ги надминали. Остава ни да се утешаваме като героя на Азис Несин, който бил гастарбайтер в Германия и си донесъл от там електрически крушки. Като завил една от тях и тя не светнала, човекът се израдвал: „Ние като не станахме като тях, поне те да замязат на нас!“. За негово разочарование обаче се оказало, че токът е спрял, а не че крушката е повредена. Турска им работа!

Ние обаче чакаме руски газ от „Турски поток“ и след като чичо Дончо ни прати един кораб с втечнен шистов газ, обявихме на света, че сме извършили диверсификация на газовите доставки. Някои твърдят, че този газ не е американски, а катарски, но карай да върви..Междувременно правителството обяви процедура за намиране на стратегически инвеститор за размразения проект АЕЦ „Белене“. Но явно няма да доживеем Борисов да направи

четвъртата първа копка

на проекта, който той обяви преди време за „гьол“. Без благословията на Вашингтон „суверенното“ българско правителство само ще тупа топката, декларирайки воля за завършване на Втора атомна, без държавни гаранции. Никъде по света инвеститорите не влагат пари в такива проекти, от които държавата се дистанцира финансово, искайки да има въпреки това блокираща квота. „Глупаците, както казва героят на Шолохов от „Разораната целина“ дядо Щукар, се свършиха при онай режим“.

Разбира се всеки човек и всеки народ имат право на грешки. Ето, украинците избраха комика Володимир Зеленский за президент, пък той поведе война с Върховната рада и правителството. Преди тях италианците лансираха в политиката комика Пепе Грило, основател на движението „Пет звезди“. А пък руските хакери натрапиха на американците  за президент шоумена Доналд Тръмп. За да не останат по-назад, българите „избраха“ за премиер Бойко Борисов – едно не наиграло се още 60 годишно дете. И той, без да усети нелепостта на онова, което излиза от устата му, обяви, че е върнал България към състоянието й отпреди 1944 г.! Приблизително със същата численост на населението, но с 2 млн. имигранти в чужбина, деиндустриализирана, умираща и обезлюдяваща. Майтап, от който на човек му се плаче!


 

Още по темата