Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 33 (13 август 2019) ПРИЗИВ – ОБРЪЩЕНИЕ!

ПРИЗИВ – ОБРЪЩЕНИЕ!

Е-поща Печат PDF

Към членовете

и симпатизантите

на ПП „Нова Зора” и

читателите на в-к „Нова Зора”


Уважаеми български патриоти,


В навечерието на  предстоящите избори за  кметове и общински съветници, насрочени за 27 октомври 2019 г. управляващото мнозинство в Народното събрание прокара редица изменения в  Закона за политичес-ките парти и Закона за държавния бюджет на Република България. Целта е само една: Служебна победа на изборите над основната опозиционна партия, Българската социалистическа партия /БСП /  и унищожаване на малките политически партии които я подкрепят. За тази цел от „нафталина” бе изваден проведения преди около три години „референ-дум”, иниициран от шоумена Слави Трифонов и се приеха законови разпоредби с обратно действие, което е недопустимо. С тях политическите партии  бяха обвинени за неправомерно получаване на държавна субсидия от ежегодните бюджети на Република България и партиите бяха задължени да върнат „надвзетите пари” в едногодишен срок. Така политическите партии бяха наказани за допуснати нарушения при изчисляване на държавните субсидии, вместо наказанието да се понесе от съответния министър и неговия екип. Съгласно промените в Закона за политическите партии / Д.В. бр. 50/25.06.2019 г./ и заповедта на Министъра на финансите, ПП „Нова Зора” следва да върне в бюджета 3 016.00 лв., за  периода от 26.05.2016 г. до 25.03.2017 г., по време на 43 –то Народно събрание и 39 173.00 лв. за периода от 26.03.2017 г. до 31.03.2019 г. по време на 44 –то Народно събрание. Едновременно с това държавната субсидия за партиите бе намалена от 11.00 лв. за един получен действителен глас, по действащата до сега методика, на 1 лев . Наред с това политическите партии са задължени да върнат в държавния бюджет т.н. „надвзети” пари най-късно в срок до 31.12.2020 г., като за целта от полагащите им се държавни пари за всяко тримесечие /за ПП „Нова Зора” по коалиционно споразумение на коалиция „БСП за България”/, се удържат 30 % от транша за второто тримесечие на 2019 г. и по 50 % от всеки следващ  тримесечен транш в периода 2019 - 2020 г.!!! За днешните управляващи е повече от ясно, че особено малките политически партии едва оцеляват с получаваните мизерни финансови средства и не трупат влогове в банки, за да върнат своевременно „надвзетите” парични средства. Това дава основание на държавата да постъпи с тях „съгласно действащото законодателство”, т.е. да ги обяви във фалит и те да бъдат закрити! Това ние възприемаме като драстично потъпкване на демокрацията и основните свободи на гражданите, за сдружаване и участие в политическия живот, както и в управлението на страната, или с други думи, мракобесие и обикновен фашизъм в действие !

След ветото на Президента на Република България г-н Румен Радев и ожесточените дебати в Народното събрание,  управляващото мнозинство бе принудено да направи изменения в Закона за държавния бюджет /Д.В. бр. 60/ 30.07.2019 г./, като в „Заключителни разпоредби” извърши промени в 6 други закона, каквато е неправомерната практика на това управление през последните години. С промените се  дава възможност на политическите партии да получават неограничено дарения, не само от физически лица, но и от „юридически лица и еднолични търговци” /чл. чл. 21 и чл. 23 от ЗПП/. Остава разпоредбата, че когато „дарението надвишава една минимална работна заплата (560.00 лв), се изисква декларация за произход на парите”. Това  превръща малките политически партии в „просяци” и дава възможност на големите партии във властта, да получават неограничен финансов ресурс от фирми и организации за които „лобират”, и съответно да печелят „посмъртно” всеки следващ избор !

На 31.07.2019 г. Централното изпълнително бюро на ПП „Нова Зора” проведе заседание, на което беше обсъдена  създалата се ситуация и се взеха решения, насочени към съхраняване на партията. Констатира се, че това не е възможно без спешна финансова подкрепата, чрез дарения. Ето защо ЦИБ се обръща с този Призив-Обръщение към Вас, за финансова подкрепа на партията, според Вашите възможности.

Даренията се приемат срещу документ в централния офис на партията – гр. София, ул. „Пиротска“ № 3, ет. 2 – срещу паркинга на Централни хали, от 10-18 ч., без събота и неделя.


Предварително Ви благодарим !

За допълнителна информация:

Тел. 02 985 23 05;

0894 664 900 – Минчо Минчев

0894 664 933 – Тодор Предов

0879 140 122 – Трайчо Тушев


31.07.2019 г.

гр. София

ТП/ТП

ЦЕНТРАЛНО ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА ПП „НОВА ЗОРА” :

Председател:   Минчо М. Минчев


 

Още по темата