Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПСИХОПАНДЕМИЯ

Е-поща Печат PDF

Преди 20 години нашата малка фармацевтична фирма „Нифарма-98“ беше готова с технологията и инсталацията за производство на едно ефективно противотуберкулозно средство. Получихме първите 50 кг от активната субстанция. В Украйна лекарите бяха обнадеждени. Каверните в белите дробове се затваряха за няколко месеца и имаше сериозна надежда лошата бактерия да бъде побеждавана успешно поне двайсетина години, докато стане резистентна и към новия препарат Т-11 Рифацина.

Уволнените преждевременно от комисарите на КТ „Подкрепа“ специалисти  от НИХФИ вече виждаха светлината в тунела на пазарната икономика. Беше нужно само едно рамо - не повече от един милион лева. Но държавата вече я нямаше. Не се получи. Туберкулозата не напада тези, които играят тенис и плуват в частни басейни. Инвеститор така и не се намери. Новите собственици на  „Фармахим“ с 1 млн. си купиха 2 вестника, за да станат олигарси. Плебсът трябваше да чака други времена. Ние, специалистите, остаряхме и се разпиляхме.

Неочаквано в 2020 г., се появи новият коронавирус, който се оказа, че не подбира обектите по банковите им сметки. Донякъде предпочита старци и политици, които страдат от т.нар. „поцелуйковщина“ като лидерите на ЕС и НАТО. Вирусът предизвика криза, заради която се отложиха  Олимпиадата в Япония и състезанията преди нея, и провали логистичните маневри на НАТО (с участие на 20 000 американски войници), за обграждане на Русия. Богатите се уплашиха не на шега. Веднага се съгласиха, че трябва да се отделят милиарди за борба с вируса. Ударът насочен срещу китайската икономика и лично към Си Цзинпин отскочи в нежелана посока. Епидемията от сезонния грип беше забравена. Паниката, предизвикана от 24-часовото излъчване на СМИ, накара всички да повярват, че става въпрос за пандемия и, че


@предстои трансформация на еднополюсния свят без гореща  война.


„Господарите на парите“ или идеолозите на „Дълбоката държава“ отдавна мислят как да се намали населението на Земята. Идеята за създаване на селективни вируси, които до унищожават непълноценни народи не е нова. Тази идея е дори в главата на „бившия грък“ и настоящ принц Филип (съпруг на английската кралица Елизабет), който не крие, че иска да се прероди във вирус-убиец и да изтребва излишното население на Земята, което „с присъствието си вреди на дивата природа.“ За световния лидер - САЩ - заплахата днес идва най-вече от Китай и, затова пропагандната машина беше подготвена, и първият удар беше нанесен в Ухан.

Но, както казват хасковлии: „На тьез кауньи вируса им ги слаб!“ Тоталитарната държава успя с драстични мерки да се справи  с него и междувременно не попречи на коронавируса да се прехвърли в демократичните държави, които от 30 години предпочитат китайците да вършат по-голямата част от черната работа вместо тях.

От своя страна Западът, в лицето на ЕС и САЩ, отново, както в кризата с боклука, се оказа неподготвен за пандемията. Без да са чули за нея хората по света продължиха да си умират от сезонния грип.

Но тъй като в частните болници всяка услуга се заплаща, сравнително малко от тях стигат до лекарите. Статистиката в САЩ показва стопяването на средната класа. За 5 месеца (от 1 октомври 2019 г. до 29 февруари 2020 г.), са заболели от грип 50 млн американци. Само половината са потърсили лекарска помощ, а в болниците са постъпили 600 000 души (имащи медицинска осигуровка), от които са починали около 50 000.

В същото време смъртните случаи в Русия, благодарение на остатъците от социалистическото здравеопазване, са 50 пъти по-малко.

Неволно се обръщам към сравнението между  броя на починалите от болестта на бедните и хъшовете - „туберкулозата“, и жертвите на коронавируса. До 17 март  в света от „китайския“ вирус бяха починали 7100 души т.е. толкова, колкото от туберкулоза за 36 часа. До 30 март в Съединените щати са се заразили към 160 000. В Ню Йорк заразените са 55 000, а починалите - 1200. Нещо не се връзва с представата за пандемия. В същото време паниката се засилва от съобщения, че в Италия (и в Испания), се поставят летални рекорди – по 800 жертви на ден. Но Италия е многолюдна страна и дневно умират по 1700 души. Спорно е дали половината се дължат единствено  на коронавируса, но не би трябвало да е стряскащо. „Човек и добре да живее, умира и друг се ражда“, пише на колоната на кан Омуртаг в църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново.

На друго място е заровено кучето.

България без война за 30 години загуби 2 милиона свои граждани. Русия загуби 30 милиона. Няма място за хвалба нито за българските правителства, нито за руските правителства. Това е геноцид  в сравнение с обявената пандемия, т.е. престъпление срещу народите на България и Русия, за което няма давност и трябва да има наказание.

Българите, оставайки под карантина вкъщи, имат достатъчно време да премислят много неща за битието си. Не създава ли „дълбоката държава“ поредната криза след борбата с тероризма и мерките срещу глобалното затопляне? От първата бяха разорени няколко проспериращи държави. След втората - ще страдат страните, получаващи енергията си от изкопаеми горива. След третата натрапена криза с коронавируса, хаосът в световната икономика ще бъде неизбежен.

Къде отиват правата на гражданите за бизнес и пътуване? Къде отиват работните им места? Как е възможно, за излизане на чист въздух в парка, гражданите  да бъдат глобявани по 5000 лева? Защо се появи „аналната фиксация“ и се свършиха тоалетната хартия и патроните, в най-развитата демокрация (САЩ)? Чувството за тревожност и страх, за което допринасят лидерите на ЕС, е завладяло всички. На фондовите борси се губят милиарди, пукат се финансови мехури, печатат се трилиони нови долари. А когато хората се страхуват, стадото  от „sheeples“ (от хора с овчи манталитет) може да се поведе в желаната посока. От извънредното положение до военно положение и диктатура има само една крачка.

Свидетели сме на пандемия на страха. А от страха и паниката пада имунитета и се дава зелена улица на заразата. Някои предупреждават, че „Коронавирусът е психотероризъм“. Други шегаджии казват, че „Овенът е мутирал паникьор. Той се страхува, че ще бъде изяден от вълците, а не от овчаря“.

Нищо чудно броят на самоубийствата, в резултат на фалитите на малкия и среден бизнес, да се окаже  по-голям от жертвите на китайския коронавирус.


 

Още по темата