Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 28 (14 юли 2020) ПАНДЕМИЧНИТЕ МАКС И МОРИЦ

ПАНДЕМИЧНИТЕ МАКС И МОРИЦ

Е-поща Печат PDF

Все готова е да действа,

двойката за вси злодейства.

„Макс и Мориц“ (Вилхелм Буш)


Мислителите в 21 век стават все по-тревожни. В еднополюсния свят либералната демокрация не само не подобри отношенията между хората и държавите, но доведе до отчайващо неравенство (0.01% от населението притежава 22% от капиталите в света), до господство на ТНК и до нови проблеми, свързани с енергийните източници, замърсяването, климатичните проблеми и… пандемиите.

Надеждите на хората от Източна Европа, подскачащи по площадите преди 30 години, се оказаха попарени. Българската икономика преживя разгром по-голям от този след световните войни на миналия век. От авторитарния режим на Тодор Живков българите попаднаха във властта на престъпния свят, на хора зависими, които в повечето случаи като овластени са недосегаеми. Резултатът е показателен. Според последните анкети вече половината наши сънародници са готови отново

да заменят парламентарната демокрация с авторитарен лидер.

Но не такъв с пачки и пистолет на нощното шкафче, а с диктатор от типа на Ли Куанг Ю (Сингапур) и с временно въвеждане на изпълнението на смъртното наказание за явни и ужасяващи престъпления, на които сме свидетели всеки ден.

България, загубила икономически (с паричния съвет) и политически (като членка на НАТО) суверенитет, изпълнява безропотно правилата на СТО, както  и заповеди и внушения от ЕС и САЩ. Ще звучи като клише, ако за пореден път определим правителството на ГЕРБ само като една колониална администрация, потънала в корупция.

Поредното нареждане от СЗО и ЕС беше въвеждане на извънредното положение в страната без достатъчно основание за обявяване на епидемия, камо ли за пандемия. Послушните СМИ  превключиха на пълни обороти. Двама генерали (Борисов и Мутафчийски) сякаш си бяха „плюли в устата“: на единия му се привиждаха „камиони с трупове“, а другият беше лаконичен, но категоричен: „Яко ще се мре!“. Получи се тотална пандемия  на страха.

Светът се променя пред очите ни. В 20 век политическите елити са постигали промяната и преразпределението на света със световни войни. Днешните елити, освен оръжия, владеят СМИ и цифровите технологии. Тяхната власт да сплашват за кратко време огромни човешки маси, става неограничена.

Използва се валидираният

принцип на действие на мафията.

Създава се опасността, след което се предлага защита от нея срещу солидно заплащане. Кой здравомислещ човек не би желал да се предпази от опасна  болест с профилактика напр. с ваксина срещу нея? Нали именно ваксините помогнаха да се ограничи разпространението на смъртоносни болести като едра шарка, петнист тиф, туберкулоза  и на други световни беди, погубвали в миналото до 1/3 от земното население.

Но кой да определя критериите за опасна инфекция, епидемия или пандемия от нея? Логично е това да бъде приоритет на Световната Здравна Организация.

 

Но значителна част от финансирането на СЗО идва от „филантропи“ като Мелинда и Бил Гейтс, чийто фонд финансира и създаването на  ваксини (54 млрд долара). Конфликтът на интереси става подозрителен, след като пандемия от коронавируса COVID-19 беше обявена от президента на СЗО, бивш външен министър на Етиопия  и гражданин на Великобритания, Тедрос Гебрейесус, а не от сесия на организацията. Значи по принцип може да се „предскаже“ пандемия като междувременно се разработва ваксината срещу нея. Но преди това на милиони хора трябва да бъде внушено от известни учени, че „вирусът е смъртоносен“, така че благодарение на техните изявления и прогнози, паниката да обхване всички континенти. Такива учени играят ролята на  съвременни злосторници, нещо като Макс и Мориц в 21 век.

Запомнете две имена: д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на Съединените щати (NIAID) и проф Нийл Фергюсън от Империъл Колидж в Лондон.

Първият за 36 години като директор на NIAID e успял да направи повече пакости от всеки друг. Започва с измами, свързани с „откриване“ на вируса на HIV (СПИН) и създаване на тест за доказване  на реакцията на имунната система спрямо „неуловимия вирус“. Оказва се, че положителен резултат на теста дават 70 различни заболявания. През 2014 г. федералната лаборатория на д-р Фаучи е закрита от президента Обама, но директорът на NIAID пренася изследванията в Ухан и други задгранични лаборатории, където военни вирусолози работят за създаване на усилени мутанти на COVID, по-смъртоносни от „дивия“ вирус. През 2017 г. New York Times предупреждава, че съществува риск в тези лаборатории „да се създаде „чудовищен микроб”, който може да „напусне“ лабораторията и да посее пандемия.“ Т.е.

коронавирусът може да стане оръжие за масово поразяване.

Не е трудно да се познае, освен NIAID на д-р Фаучи, кой друг е финансирал изследванията в Ухан. Това е пак Бил Гейтс. Той не иска да чуе за Добра Производствена Практика (GMP) при производство на лекарствени средстваи „морето му е до колене“, защото президентът на СЗО му е стар партньор. На международна конференция той убеждава страните за събиране на сумата от 7 млрд. долара за борба със „смъртоносния“ коронавирус и произвеждане на ваксина за месец и половина с отказване от четириетапния процес на задължителните медикобиологични и имунологични изпитвания. Председателката на Европейския съвет г-жа Урсула фон дер Лайен дава за мисията 1 млрд. евро от ЕС и сърдечно благодари на милиардера. “Днес ние можем да кажем, че светът е обединен срещу коронавируса. Светът ще победи!“. Става ясно като Министър на отбраната какви договори и за какви пари е подписвала с фирми за диагностика, усмихващата се майка-героиня. Немският журналист Кен Йебсен писа: Бил Гейтс директно повлиява решения на Меркел и главата на Евросъюза.“ За сведение след нейните „реформи“ германската армия е останала с 254 танка.

За каузата на бъдещата ваксина срещу коронавируса е привлечен и друг известен белгийски учен – проф. Петер Пиот, откривател на вируса „ебола“. Той, преболедувал от инфекцията, вече е убеден, че без ваксина борбата срещу вируса е невъзможна. Този „независим“ консултант на германското правителство е бил сътрудник във фонда на Бил Гейтс, а сега е в СЗО. Постига се комбинация – бинго! Той ще съветва висшите чиновници на ЕС в Брюксел да предприемат задължително ваксиниране, а после

СЗО ще изисква от всеки европеец печат в международния паспорт, че е ваксиниран.

Нищо лично – просто бизнес-проект. Президентът на СЗО г-н Гебрейесус (стар партньор на сем. Гейтс) информира правителствата на ЕС „Пандемията в света ще продължи много, много дълго“. Парите, които Бил Гейтс инвестира, по околен път ще се върнат отново при него заедно с данъчните облекчения. Но на милиардера не му трябват пари, а влияние, с което да определя политиката по здравеопазването в целия свят.

Доктор Фаучи не дреме. За да има ваксина, трябва да има втора вълна на инфекцията от коронавируса. Фаучи предрича пет вълни на пандемията. По случай Деня на независимостта 4 юли той предупреди американците, че вълната от заразяване ще достигне до 100 000 на ден. Значи трябва да се работи по въпроса. Само че безопасна ваксина няма. Има ефективна, а за безопасната трябват резултати от продължителни изпитвания. Но има и изход. В началото ваксинирането да бъде доброволно, а след поредната вълна напр. в края на 2021 г., за отказ от ваксиниране да има глоба или друга санкция. СЗО работи за печалбата на големите фармацевтични компании и това обяснява отношението на президента Тръмп към нея. САЩ вече изкупиха изцяло първите партиди на неизпитания окончателно инжекционен препарат„Ремдесевир“ на фирмата GileadSciences.

Естествено  изпитване на ваксината срещу COVID ще бъде проведено в бедни, гъсто населени държави на Азия (Бангладеш) или Африка (Сомалия). Бил Гейтс респ. СЗО, обаче, ще трябва да избягват предложения, макар и с добро финансиране, към Индия. Там не е забравен скандалът с неговата злополучна ваксина срещу полиомиелит, в резултат на която, над 400 000 индийски дечица получиха трайни увреждания.

Докторът по политически науки от Принстънския университет Уилям Егдал, постоянен коментатор на HBO, в почтеността на който малко хора изпитват съмнения, изказва своето мнение по адрес на д-р Фаучи по следния начин: „Съдбата на световната икономика е в ръцете на шарлатан в бяла престилка“. А най-яростният му критик д-р Шива Аядурай (твърди, че изобретяването на е-mail е негово и е кандидат за сенатор в САЩ през 2020 г.) заяви: „На човешкия организъм са достатъчни мощните и евтини природни витамини А, В, С и D. Но агресивно се „пробутват“ изкуствени заместители във вид на ваксини. Там е голямата печалба. Д-р Фаучи трябва да бъде отстранен и незабавно да се върнат на работа милиони американци.“

Коментарите по адрес на д-р Фаучи в социалните мрежи са унищожителни. На заявлението му, че за 40 години „за първи път е свидетел на такъв вирус“, негови колеги питат иронично: „Ако точно Фаучи не е виждал  вирус на грип, през цялото това време той с компютърни вируси ли се е борил?“

Ето с какъв неизвестен досега враг се наложи да се сблъскаме днес. Важното за творците на новия световен ред е без война, с един удар, да разрушат предишния социум,

да елиминират дълговете си и да натикат паникьосаните от ставащото хора, във виртуалния свят.

Капитализмът е в непрекъсната криза от 2008 г. и сега глобалните играчи яхнаха коронавируса, за да прокарат своята елементарна визия за устройство на света и да натрапят своето право на истина от последна инстанция. Те се стремят чрез своите „троянски коне“ в националните държави да оформят общества от марионетки, за да управляват останалите граждани като “sheeples” т.е. като стадо. За неизбежния  икономически колапс, вследствие на коронаистерията, ще бъде обвиняван единствено вирусът. Той ще бъде използван като начало за ново преформатиране на света за крайната цел на глобалистите и сатанистите, а именно съкращаване  на земното население.

Досега говорихме за Макс в лицето на д-р Фаучи, но се налага да кажем  няколко думи и за британския Мориц в лицето на проф. Нийл Фергюсън. Ако под българския Макс може да се разпознае някой от лекарите на  кризисния щаб, то Мориц е персона, която има еквивалент в лицето на нашия проф. Николай Витанов. Проф. Фергюсън е експерт по медицинска статистика  и предоставя на правителството резултати, заради които е наречен  „новият Лисенко на служба на либерализма“.

Точно той е експертът убедил навремето премиер министъра Тони Блеър да предприеме унищожаването на 6 млн глави едър рогат добитък, за да се прекрати епидемия от шап. Грешната стъпка коства на страната 10 млрд. фунта стерлинги. През 2002 г. проф. Фергюсън пресмята, че от епидемията „луда крава“ ще загинат 50 000 англичани (и дори 150 000 в случай, че болестта прихванат и овните). В действителност умират 177. През 2005 г. пак той предсказва, че от „птичи грип“ ще загинат 65 000 британци. Отново хипербола. Умират 477 души. На 12 март Нийл Фергюсън предупреждава Макрон, че „от пандемията предстои да загинат половин милион французи“. Обезумял от страх, премиерът Макрон въвежда още същия ден режим на всеобща изолация.

Финалът на британския Мориц бе бравурен. „В Обединеното кралство ще загинат 550 000 граждани, ако не се предприемат спешни мерки!“- заяви убедено статистикът на пандемията. Борис Джонсън се видя принуден да изостави шведския вариант и  въведе извънредното положение. А самият Мориц, нарушил социалното дистанциране,  освен с метър и половина и с минус 15 см (?!) на среща с любовницата си,  призна за  сексуалното нарушение и подаде оставка. Но негативите за британската икономика останаха.

Няколко смели професори се опитват да формират обществено мнение критично към виновниците за истерията и паниката

с коронавируса. Един от тях е проф. Стефано Монтанари (Италия), който формулира накратко създалата се ситуация така: „Ако преди 50 години бях казал на моя ръководител за възможността да се ваксинирам срещу коронавируси, той щеше да ме изхвърли през вратата.“ „Маската не предпазва от вируса!“, „Ваксината е оръдие от преминала война!“ „Животът под катинар ще убие повече хора от коронавируса“.

В Русия проф. Игор Гундаров се опълчи срещу кмета на Москва Собянин и президента Путин като ги обвини, че налагат политически, а не експертни решения, които на всичко отгоре са сякаш в синхрон с действията на Световната Здравна Организация и имат връзка с процедурите по гласуването на промените в Конституцията на РФ. Презрителното им отношение към мнението на учените ще доведе до тежки последствия, по-тежки от епидемията. Хората искат да ходят на работа, но бяха повече от  месец в домашен арест наречен благозвучно „Самоизолация“. „Не може да има втора вълна, след като няма първа“. „Втората вълна се очертава да бъде  не от коронавирус, а от занемареното лечение на хронични заболявания и пропуснатите животоспасяващи операции. Защото, ако се правеше аутопсия на „изгубилите битката с вируса“, щеше да се покаже истинската причина за смъртта и това няма да бъде коронавирусът“ - твърди проф. Гундаров. Тогава и за паникьосаните би  станало ясно, че става въпрос за „гнусен международен психоспектакъл“, в който е въвлечено цялото Човечество, за най-голямата измама в началото на 21 век.

Да, мерки, строга хигиена и карантина за болни със симптоми, трябва да има. И това се прави винаги, когато е обявена епидемия. Но, за да се обяви епидемия от експертен съвет, а не от Макс и Мориц, е необходимо да бъде преминат прага от 5% заразени. Извинете, но 5% дори от намалялото население на България  са 350 000, а не 5 000 граждани.

Накрая нека си припомним как завършват двамата злосторници в приказката на Вилхелм Буш. Те разпарят с ножче чувалите с жито, които един отруден човек носи на гръб за смилане в мелницата. Житото изтича по земята, а в яда си селянинът залавя виновниците, напъхва ги в срязаните чували и ги пуска през фунията в мелницата. Злосторниците излизат на парчета, които местните патки поемат с удоволствие. Зловеща безотпадна технология. Грубото нарушаване на правото на живот на малолетните злодеи остава за размисъл на читателя. По това време Хелзинкски комитет няма.

Макс и Мориц разпиляват безотговорно събраното с тежък труд жито на селянина, но не правят ли същото д-р Фаучи и проф. Фергюсън с бюджета на собствените си страни и косвено с бюджета на целия Европейски съюз (500 млрд. евро за борба с COVID-19)? Икономическите загуби от пандемията на страха изглежда ще бъдат сравними с Трета световна война. Ето защо предложението на проф. Елена Кондратиева-Салгаро, главен редактор на алманаха „Глаголь“ (Франция), че за раздухване на коронавирусната истерия рано или късно журналистиката и официалната медицина ще трябва да отговарят пред един  нов Нюрнбергски съд, звучи все по-реалистично.

Времето ще покаже.

Защото, когато Бог иска да накаже някого, му отнема разума.


 

 

Още по темата