Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 29 (21 юли 2020) БЪЛГАРИЯ Е НАШИЯТ КРЪСТ, ОБИЧ И ПАМЕТ!

БЪЛГАРИЯ Е НАШИЯТ КРЪСТ, ОБИЧ И ПАМЕТ!

Е-поща Печат PDF

Събудихме се! Мъртвешкият ни коматозен сън приключи! Вече нацията не е на командно дишане и в безпомощно състояние. На улиците и площадите се опитва да поеме с пълни гърди стъпканото от олигарсите и мафията  чувство на достойнство, свободна воля и надежда.

Като през тежка пелена и в ступор, години наред гледахме бурните реакции на народно недоволство, борбата за правов ред и достоен живот при нашите съседи и другите европейски народи. И оставахме пасивни, безмълвни,  безучастни, обезверени и унизени. Дотолкова, че южните ни съседи сглобиха вица: „Тихо, да не събудим българите!” Тези, толкова наивни и доверчиви българи, които се превърнаха в една от първите жертви на неолибераления социален експеримент, довел до обездържавяване на хилядолетната ни  държава. Тези, които  ни ограбиха и обезкървиха, свои и чужди, тези, които ни доведоха до степента на най-бързо изчезващата нация и до фактическото заличаване на история и духовност, бяха собствените ни продажни и антибългарски правителства! „Ние не интерпретираме българската политика през българския национален интерес.” - тази декларация принадлежи  на бившия български  министър-председател Иван Костов, и тя пълноцветно илюстрира отношението и избрания технологичен подход за сриване и унищожаване на българското бъдеще.

Пълен фактически отказ от национален суверенитет демонстрира и бившият т.нар. президент и върховен главнокомандващ Петър Стоянов: „България ще спазва международните норми на поведение, дори с цената на отказ от националния суверенитет”.

За интелектуалното, политическото ниво и достойнството на третия мускетар, от тази печална за България клика, Росен Плевенлиев, няма какво и да се споменава. Чевръстият им „партньор по оръжие”, пачки евро и кюлчета злато, вече дни наред се радва на всенародната любов, която се излива под формата на многохилядни протестни митинги под прозорците на МС с категоричните призиви „Оставка!” и „Мафията, вън!”.

Родоотстъпниците, доволно корумпирани и мотивирани, грижливо отгледани от задграничните си господари и щедри НПО,

управляваха и унищожаваха народа на България със стръвта на ненаситна глутница хиени. Неоколониални наместници, обезкостяващи собствената си държава! Колкото повече грабеха, толкова повече се и настървяваха! След като сринаха енергетика, индустрия и всяка промишленост - тежка, лека, селскостопанска, преработвателна, отбрана и култура, стигнаха дори до систематичното избиване на стотици хиляди селскостопански и домашни животни, последния поминък на едва оцеляващите българи. Загробено беше всичко, което можеше да навреди на чуждестранния внос и печалби! Пилета, агнета, свине - без доказване на болест и необходимост, с патологична жестокост и удоволствие. Изсякоха и опожариха горите ни! Ограбиха ресурсите ни, златото на България, минералните извори, земята ни! Направиха я бунището, клоаката  на Европа! Изгониха като ненужни и излишни хора 3 милиона българи! От години управляващите не предприемат никакви адекватни и реални действия, относно демографската катастрофа, в която изпадна България. Тридесет години политически лъжи,  манипулации и медийно зомбиране! Тридесет години социални експерименти, опошляване и опростачване! И само дълбоко нейде в душата,  плахият въпрос и  надежда: Защо  България е на светлинни години далече, например от Унгария, достойна и уважавана европейска страна, с която заедно тръгнахме по пътя на демокрацията?!

Защо нямаме и ние някой Орбан, да ни отвори очите, да ни измъкне от лапите на Сорос, да ни върне смазаното  достойнството на първоевропейци, да защити християнските ни ценности и семейство?!

Какво ни липсва?! Защо ни липсва?!

Оказа се, че това което ни е липсвало, вече го имаме, ние сме го избрали с гласа си! Имаме национален лидер, достоен държавник и български Президент, за който националната чест и гордост не са  празни слова и ненужни архаизми! Това беше новото и различното, чаканото и лелеяното от народа на България в продължение на три десетилетия – достойният българския бържавник и български войн, който знае със сърцето си що е Родина и как трябва да се защитава тя! Негови са думите, произнесени в словото му по случай Националния ни празник: „Дълбок корен се иска, за да устоиш на ветровете. Затова е нужно да помним. Всяка епоха предлага своя заинтересована версия на историята, но само оригиналът на възрожденците е съзидан с дела и написан с кръв. Него не бива да забравяме, защото той е фундаментът на днешна България. И нека не гледаме на миналото като на бреме. Миналото е капитал, защото всяко поражение е урок, а всеки триумф – вдъхновение, когато страниците на историята се четат със смирение и признателност към жертвите – своите и чуждите. Да помним е дълг! Защото историята не дава прошка за забравата.”

 

И чудото се случи!  Народът се събуди! За да го защити - него и президентската институция, олицетворението на българската държавност.

И това събуждане означава, че оживяхме. Че възкръснахме!

И тогава изригна със силата и решителността, закодирана  в гените ни страшният вик: „Мафията, вън!” Октоподът, разпрострял задушаващите си пипала  в изпълнителната и законодателната власт, в съдебната система, в тъканта на обществото ни. Мафията, която твореше  на конвейер неолибералните закони в парламента, която прие макар и в противоречие на Конституцията, Закона за детето и Закона за социалните услуги и превърна децата ни в мишени за търговската и еничарската дейност на чужди НПО-та; която дава на безконтролни концесии богатствата на българската земя и самата земя при унизителни и срамни  за народа ни условия; която превърна българското здравеопазване в търговска услуга, която доведе българското образование до профанизация и бездуховност, която внедри дженър-идеологията като алтернатива на древната ни култура и православни християнски ценности.

„Добрите намерения“ от преди 30 години, в които повярвахме,  постлаха пътя към ада и разрухата, прерязаха и обезкървявиха вените и жизненото тяло на народа ни. Корупцията по високите и средните етажи на властта стана запазената марка, която обезобрази лицето на  България пред света!

За това е безкомпромисна и категорична присъдата на площадите: „Мафията, вън!“ Оставка на корумпираното правителство; долу законите утвърждаващи олигархичен ред и корпоративните интереси. Вотът на  недоверие е заявен решително не само в Парламента, но преди всичко от десетките хилядите млади хора по улиците и площадите на София и големите градове на страната като Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Шумен, Благоевград, Стара Загора, Хасково и др. Гражданската енергия поставя на дневен ред Ревизия на прехода и Смяна на статуковото, налага пълнокръвно и активното присъствие на младите хора в партийния и обществения живот, и в демократичните избори.

Днес не искаме „добри намерения”, а решителни и безкомпромисни държавно отговорни действия в името на националния ни интерес! Искаме социална справедливост и сигурност за себе си, за децата и семействата си!

В природата няма празно пространство! Българските граждани изискват не само изтласкването и обезсилването на мафиотските структури от управлението на страната, но и пълна ревизия и отмяна на всички закони, противоречащи на българския национален интерес и суверенитет! Само тогава българите ще живеят със самочувствието, което имат другите народи в ЕС.

Нужен е само патриотизъм, политическа воля, чувство за национална отговорност и умове раждащи позитивни идеи, добронамереност и зрялост!  И новото българско Възраждане ще се състои! Един е Бог! И нека бъде Неговата Воля. На неговия олтар е България. Тя е нашият кръст, обич и памет!


 

 

Още по темата