Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 19 (18 май 2021) КАБИНЕТ НА ДЕМОКРАТИЧНОТО ЕДИНОДЕЙСТВИЕ

КАБИНЕТ НА ДЕМОКРАТИЧНОТО ЕДИНОДЕЙСТВИЕ

Е-поща Печат PDF

На 11 май т.г., президентът Румен Радев представи министерския съвет на назначеното от него служебно правителство. Поради натоварените с огромни надежди очаквания на обществото за ново начало в политическия живот на България, след проточилото се предълго управление на ПП ГЕРБ и „завоюването“, вследствие на това управление, на всички възможни първи места с отрицателен знак, словото на президента, произнесено в Гербовата зала, на 11 май, както и думите на министър-председателя Стефан Янев, са от изключителна важност за заявените отговорности и цели, които тези мъже на дълга си поставят за изпълнение.

По тази причина, макар и отдалечени вече на повече от седмица, предоставяме на просветеното внимание на нашите читатели не остарялата в случая новина за състава на служебното правителство, а по-скоро набора от личности, които ще отстояват жалонираната от президента Радев политика през следващите два месеца, когато на 11 юли ще бъдат проведени  изборите на 46-то Народно събрание и съставено ново правителство от партиите в следващия парламент.

В началото на неговия път, ние, в „Нова Зора“, призовахме президента Радев да бъде „генерал на надеждата пред лицето на стъмнените хоризонти на Отечеството“. Днес сме обнадеждени да отбележим, че в неговите действия, и в тази реч, при представяне на правителството, за пореден път ярко се открояват  смисловата доминанта и политическата твърдост и решимост, да бъде избавена България от политическия батак и волунтаризма. Да се сложи край на един модел на управление, който превърна цяла една държава в мушия на мафията. И защото винаги сме следвали мъдрия и проверен от историята принцип, че думите отлитат, а писаното остава, предоставяме и пълния текст на разговора на президента Румен Радев от 16 май,  с водещата Диана Янкулова в предаването „Неделя 150“ на БНР. Лично за нас, в „Нова Зора“, думите на президента в това интервю прозвучаха като гаранция, че онова толкова дълго и непостижимо очакване за ново начало, е на път да бъде осъществено. И може би, защото винаги сме вярвали и работили за часа, в който концентрираната енергия на честните и отговорни за бъдещето на Отечеството хора, ще се прелее в движеща енергия на единния народен фронт за неговото възраждане, приемаме с открито сърце сполучливо намерената формула, предложена от президента Радев, „за демократично единодействие при възраждането на България“.

На добър час!


 

Още по темата