Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2022 Брой 1 (4 януари 2022) “РОКФЕЛЕР” И ПРИЗИВЪТ КЪМ ВСЕОБЩА ВАКСИНАЦИЯ

“РОКФЕЛЕР” И ПРИЗИВЪТ КЪМ ВСЕОБЩА ВАКСИНАЦИЯ

Е-поща Печат PDF

В книгата на Клаус Шваб „КОВИД-19: Голямото нулиране“ (2020), се излага плана на глобалния елит за преминаване от класическия капитализъм към т.нар. приобщаващ капитализъм. Става дума за изграждането на „прекрасен нов свят“ с единно световно правителство и социално-икономически модел, който може да се нарече нова робска система.

„Пандемията“ и затоплянето на климата, станаха димната завеса, прикриваща тези планове. Ваксинацията на световното население и декарбонизацията на световната икономика, са обявени за приоритети за всички.

Основните двигатели на универсалната ваксинация и „декарбонизация“, са ООН и нейните специализирани органи, Световната банка, МВФ, Световният икономически форум, Коалицията за приобщаващ капитализъм и различни американски благотворителни фондации. Сред последните се открояват тези на Бил Гейтс и на Рокфелер.

Тук ще говорим за

Фондация „Рокфелер“,

основана от патриарха на клана Джон Д. Рокфелер, заедно със сина му Джон Д. Рокфелер-младши и Фредерик Т. Гейтс, в щата Ню Йорк, през 1913 г.

Фондация „Рокфелер“ има изключителна способност да създава информационен шум, лобирайки интересите на своите основатели, предимно от клана Рокфелер. Главната фигура на клана днес е Дейвид Рокфелер-младши (роден през 1941 г.), син на Дейвид Рокфелер, който почина през 2017 г. на 102-годишна възраст.

Според мен, Фондация „Рокфелер” беше инициатор на Голямото нулиране. Още през май 2010 г. тази фондация подготви доклад, който носи впечатляващото заглавие  „Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие“.

А ето и цитат от този доклад от 2010 г.: „По време на пандемията националните лидери по света ще увеличат своите правомощия и ще наложат по-строги правила и разпоредби - от задължителни маски за лице до проверка на телесната температура на входовете на обществени места като гари и супермаркети. Дори и след като пандемията премине, този по-авторитарен контрол и надзор на гражданите и техните дейности, ще остане и дори ще се засили. За да се предпазят от разпространението на все по-глобални проблеми - от пандемии и транснационален тероризъм до екологични кризи и нарастваща бедност - лидерите по света ще започнат да управляват по-строго.“

Вече коментирах този документ, така че моето мнение е: това не е безпристрастна прогноза за бъдещето, а проект, който е отнел цяло десетилетие, за да се подготви. През 2020 г. този проект стартира.

От неговото стартиране в началото на миналата година (под прикритието на борбата с „пандемията COVID-19“), Фондация „Рокфелер“ стана яростно активна в популяризирането на Голямото нулиране. Почти всеки месец Фондацията издава доклади за борбата срещу „пандемията“ и необходимостта от поголовна ваксинация, за климатичната катастрофа и необходимостта от „декарбонизиране“ на икономиката.

В края на април и началото на май беше публикуван докладът на Фондация „Рокфелер“ „Един за всички: План за действие за финансиране на глобалната ваксинация и устойчив растеж“. През юни последва още един доклад: „Един за всички: актуализиран план за действие за глобалната ваксинация срещу КОВИД-19“. През юли беше представено преосмислянето на ролята на многостранните банки за развитие.

Всички тези доклади предизвикват паника, твърдейки, че е необходима универсална ваксинация, за да се спаси човечеството, която да обхване поне 80% от населението на света. Посочва се, че по-голямата част от човечеството живее в страни с толкова ниско ниво на благосъстояние, че хората нямат възможност да се ваксинират: няма пари. Има призив към лидерите на богатите западни държави и международните финансови институции да намерят пари и да окажат помощ на милиарди хора в неравностойно положение, за да се ваксинират.

Не без усилията на Фондация „Рокфелер“, МВФ миналата година започна да обсъжда въпроса за необходимостта от увеличаване на ресурсната база на фонда, в контекста на вирусно-икономическата криза чрез издаване на допълнителни т. нар. СПТ (специални права на тираж). Този въпрос беше повдигнат на пролетната сесия на МВФ и Световната банка, а след това на срещата на Г-8 в Англия. През юли МВФ взе окончателно решение да издаде СПТ в размер, равен на 650 млрд. долара. Разпределението на СПТ трябва да стане през август и то ще бъде извършено в съответствие с квотите на страните членки на Фондацията в капитала на организацията. Бедните страни ще получат много малко от такова разпределение. Фондация „Рокфелер“ работи, за да гарантира, че най-бедните страни ще получат поне 100 милиарда долара, без които всеобщата ваксинация ще се провали. Фондът иска богатите държави да дарят 100 милиарда долара от парите, които получават от разпределението на СПТ през август. Все още няма съгласие в групата на Г-7 по този въпрос.

Възниква въпросът: каква е причината за такъв интерес на Фондация „Рокфелер“ към всеобщата ваксинация? Причините са две.

Първата причина.

Кланът Рокфелер е отдаден на идеите на малтусианството и контрола върху демографските процеси в продължение на почти век. Ваксинацията е един от начините да направи това. Дейвид Рокфелер-старши става основател на Римския клуб в края на 60-те години, който е призован на „научна основа“, за да оправдае необходимостта от ограничаване на растежа на населението и след това постепенното негово намаляване.

В докладите на Римския клуб е определено „оптималното население на планетата“ - 1 милиард! Всички останали са излишни. Ваксинацията е удобен инструмент за демографска „оптимизация“.

Позволете ми да ви припомня някои подробности от историята на Фондация „Рокфелер“. От 1930 г. Фондацията оказва финансова подкрепа на Института „Кайзер Вилхелм” за изследванията му по антропология, човешко наследство и евгеника. Третият райх преминава от академични евгенични изследвания към практически човешки експерименти. Всичко това е подробно описано в книгата на Гретхен Енгъл Шафт „От расизъм до геноцид: антропологията в Третия райх“.

Фондация „Рокфелер“ финансира нацистките расови изследвания, след като става ясно, че те се използват за подготовка за унищожаването на евреи, цигани, славяни и други „по-нисши“. Подкрепата на Рокфелер за евгеничните изследвания продължава дори след като Третият райх приема Нюрнбергското расово законодателство от 1935 г., осъдено от Лигата на нациите.

След Втората световна война Фондация „Рокфелер“ продължава работата си за ограничаване на растежа на населението на планетата, като подкрепи проекти за разработване на генетично модифицирани храни (ГМО), предназначени да подкопаят репродуктивната функция на човека.

Втората причина.

Кланът Рокфелер иска да спечели средства за ваксинацията на световното население. Интересите на Рокфелер доминират в много индустрии, включително фармацевтичните. Значителна част от ваксините, произведени в САЩ, идват от компании, контролирани от клана.

За да добиете представа за позициите на Рокфелерите в Американската голяма ферма, препоръчвам да се обърнете към творбите на известния американски общественик Робърт Кенеди, племенникът на американския президент Джон Ф. Кенеди, който бе убит през 1963 г. По-специално, към статията му „Време е да намерим общата си основа и да се преборим с истинската дълбока държава“ Кенеди посочва наскоро починалия Дейвид Рокфелер и все още живия Джордж Сорос като основни инициатори и организатори на Голямото нулиране, което вече започна. Те, пише той, „манипулират институции в сянка като Федералния резерв и Съвета за външни отношения, за да прехвърлят богатство и власт на милиардерския елит с крайната цел да установят световно правителство“.

Робърт Кенеди пише за картела, който е обхванал цяла Америка: „Големите Петрол, Въглища и Фармация са титаните на картела на измамата и авторитарния контрол на Дълбоката държава. В най-дръзкото и безмилостно предателство този картел провокира самоубийство за човечеството и нашата планета. Техният бизнес-план представлява реална заплаха за човечеството“, пише Робърт Кенеди. Рокфелерите присъстват във всяка от трите съставки на картела.

Джон Рокфелер-младши успява да унищожи традиционните фармацевтични продукти, основани на естествени продукти, замествайки ги с нефтохимични продукти. Той предизвиква тази фармацевтична революция благодарение на сътрудничеството си с Третия райх, по-специално с „Фарбен“. В крайна сметка Рокфелер придобива контролния пакет акции в компанията (днес „Байер“, германски химически и фармацевтичен конгломерат). Робърт Кенеди пише: „Фармацевтичният картел е продукт на американската петролна и въглищна индустрия, Рокфелер и химиците от Третия райх, които са отговорни за Холокоста и нацистката война.“

Робърт Кенеди заключава: „Днес империята на Рокфелер - в тандем с „ДжейПи Морган Чейс“ - продължава да притежава половината от фармацевтичната индустрия в САЩ“.

Оттук и безумната дейност на Фондация „Рокфелер” в усилията да се постигне пълна ваксинация на човечеството.

 

Превод: В. Сергеев


 

 

Още по темата