Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2022 Брой 14 (5 април 2022) ВРЪЩАШ ЛИ СЕ КЪМ КАНИБАЛИЗМА, ЧОВЕЧЕСТВО!

ВРЪЩАШ ЛИ СЕ КЪМ КАНИБАЛИЗМА, ЧОВЕЧЕСТВО!

Е-поща Печат PDF

• Палачът на пленници никога не е защитник на родината си


Вчера световните телеграфни агенции пуснаха някак между другото новината, че украинският режим е уведомил Форин офис за решението си да не спазва клаузите на Женевската конвенция за военнопленниците. Нямало да ги храни „добре“ и да им оказва „навременна медицинска помощ“. Официален Киев кратко „уведомява“ и невъзмутимо си свирка. И никой не изразява несъгласие или поне учудване. Вестта не се раздухва и обсъжда. Просто изтича в отходния канал на нечии демократични съвести. Но посланието е планетарно!

Режимът на Зеленски просто официализира провежданите изтезания над военнопленници. Ютуб е пълен с инквизиции, видеата с тях са качени от самите палачи, които се гордеят със своите зверства. Нямало да поднасят „достатъчна храна“ и да оказват „навременни медицински услуги“! Господи, та нали на клиповете с разпити на пленени руски войници, ясно се вижда, че те са жестоко измъчвани! Насинени и окървавени лица, рани, получени не в боя, а след като са попаднали в плен. Очите им са ням вик на ужас, докато подутите уста едвам повтарят под диктовка: „Слава на Украйна“ и „В Украйна няма нацизъм“. Потресаващо е видеото, заснето и публикувано от самите убийци, показващо как пленените руски войници получават откос в подбедриците - явно, за да се предизвика гангрена - докато един от тях, също с натрошени нозе, е разпитван с торба на главата... докато издъхва. А има и видеа... има и такива видеа, които не могат да се опишат с човешки думи. Спомнете си изтезанията, прилагани от ИДИЛ. Оплаквачките на „украинската демокрация“ не могат да обявят тези клипове за фейк и просто ги подминават. А пред тях заканите на Друзенко за кастрация на пленнените, изглеждат като невинно обещание на чичко доктор, че безболезнено ще ви извади сливиците.

Има и руски видеа с украински военнопленници - те изглеждат добре физически и човешкото им достойнство явно е съхранено. Май войниците от редовната украинска армия се чувстват по-комфортно в руски плен, отколкото рамо до рамо с украинските нацисти. Руското командване постоянно изисква човешко отношение към мирното украинско население и военнопленниците.

С изразената вчера позиция, режимът в Киев фактически потвърждава като своя официална политика и многогодишната майдановска практика на геноцид в Донбас и убийства на представители на малцинствата - те също са вид военнопленници.

Ето че може - Украйна не се съобразява с Женевската конвенция, не се съобразява с Минските споразумения и в същото време се готви да влиза в ЕС! И цял свят се тресе от плач за украинските жертви! Лицемерен плач на истинските вдъхновители на всички касапници по света. „Смешен плач“ е казал Ботев. Ужасяващ плач на дехуманизирани роботи.

Ама ще кажете, прав е Зеленски да откаже да се съобразява с Женевската конвенция, та нали Русия започна агресията в Украйна, какво ще цепи басма на руските пленници!

Първо - такива „съображения“ изцяло игнорират настъпателната роля на НАТО и факта, че Русия бе поставена в пълна безизходица. Или война или... война! Не Русия, а САЩ инициираха този трагичен конфликт между братски народи! Американците обожават подобни гаври, за да могат после да продават оръжията си и да се препоръчват за миротворци.

И второ - докато зверствата все още са неофициални, докато безчовечието е проява на личен или дори колективен садизъм, има надежда, че те ще бъдат озаптени, че все някога ще бъдат осъдени на държавно равнище. Но когато държавата влезе в ролята на садист - тогава нещата стават неспасяеми. Това означава узаконяване на беззаконието, одържавяване на зверството.

Какво можем да очакваме в бъдеще от държавата Украйна? Че ако самолет се разбие в небето над нея и някой оцелял пътник полети надолу – той може да пльосне в приготвен предварително казан с врящ ориз и магданоз. Дори без да разплиска супата. А в означеното меню ще може да се прочете  – „военнопленник“.

Връщаш ли се към канибализма, човечество? Отказа ли се официално от всички морални норми, които си изграждало досега? Кой вече ще стои по-долу - човекът или хиената? Та нали да изтезаваш беззащитен, вързан пленник, е най-голямата гнусота! Палачът на пленници не е защитник на родината си, не е воин, не е и хищно животно! Той е вампир!

С вчерашното си заявление правителството на Зеленски открои и озъби своя истински облик. То се самообрече. То е обречено.


 

Още по темата