Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2022 Брой 25 (21 юни 2022) МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ВОЙНАТА В EВРОПА?

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ВОЙНАТА В EВРОПА?

Е-поща Печат PDF

Сергей Хелемендик (1957-2016) е руски писател и общественик, роден в Киев и завършил жизнения си път в Братислава, Словакия. Написал е множество книги и статии, в които пророчески описва  настъпилата днес в света реалност. Към елита на англосаксонците той е категоричен: „Америка стратегически, екзистенциално желае войни в Европа. Европейската война е американското ноу-хау за оцеляването и процъфтяването им, практикувано повече от 100 години. Защото богатата и всесилна Америка е исторически продукт на двете световни войни  водени  предимно на територията на Европа”.

Предлагаме на читателите на в-к „Нова Зора“ да си припомнят за Сергей Хелемендик, приятел на вестника,  когото много често печатахме преди неговата внезапна кончина. Това е една от последните му статии от 2015 г., в която името на България не се споменава директно, заради известните нему чувства на българския народ към Русия, но за 7-те години откакто той си отиде, играта на нашите управници загрубя твърде много. Това още повече ги задължава обаче да се замислят за последствията описани така талантливо от Сергей Хелемендик. Ние, подобно на него знаем, че като истински европейци, за каквито те се имат, потребността да четат не е най-силният им порив, но засега все още не сме в състояние да им прожектираме телевизионния клип на тяхната безотговорност за съдбата на народа и държавата.


ЗораРазмисли за близкото бъдеще


В Европа и в света все по-силно се дочува дрънкане на оръжие. Дрънкат го вай-вече нашите ЗадОкеански ПАртньори, накратко ЗОПА. Европейците също подрънкват оръжие, наистина - тихо и тъжно.

На този фон нека да поразсъждаваме дали може да бъде избегната голяма война в Европа.

Стратегията на ЗОПА да принуди Европа и Русия отново да воюват е описана отдавна от много автори, включително и от автора на тази статия, така че тя е огласена публично.

Планът изглежда така:

Украйна трябва да бъде взривателят или бикфордовият шнур. Там трябва първо да избухне и да задими пожарът. Всъщност вече повече от година този пожар гори.

Но за война в Европа са необходими такъв взрив и пожар, че Русия да бъде принудена да се намеси.

В Украйна трябва да избухне нова по-мащабна война от гражданската, не някаква хибридна война, а истинска война на част от Украйна срещу Русия. Такава война Украйна е обречена да загуби, следователно Европа ще трябва да  й се притече на помощ.

Щом избухне войната, в нея ще бъдат въвлечени „плебеите на ЕС”, това са младите страни-членки  или „новите членки” в НАТО - нашите бивши съюзници от Варшавския договор.

На първо място войнствените поляци, на които за пореден път в последните 300 години Западът ще обещае защита и победа. Поляците изглежда не знаят руската народна мъдрост „Да обещаеш е едно, а да се ожениш - друго!”. Ето защо Западът отново не мисли да се жени за Полша, но разчита да постигне изпълняване на съпружеските задължения.

По включилите се във войната нови членки на НАТО ще се наложи Русия да нанесе удар, както по воюващите в Украйна, така и по базите на тяхна територия, ако представляват заплаха за Русия. А те ще представляват заплаха, защото така е замислено всичко.

И точно тук е сърцевината на плана.

Няма да се впускам в подробности как ответният удар на Русия по „новочленките” може да бъде провокиран. ЗОПА са майстори в провокациите за започване на война, вече 200 години англосаксите отработват този техен  любим трик.

ЗОПА вече започнаха да прехвърлят на територията на новите членки ракети и муниции и то не за да помогнат реално на бойни действия в Украйна, а за това да  направят „новочленките” неизбежна мишена.

Например, ако от Полша полети към Русия даже неголяма ракета, то от Калининградска област ще последва неизбежен отговор и ето как на това място

започва голяма европейска война.

Надава се вик: „Русия нападна  свободна Полша!”

Ще припомня за тези, които не обичат историята. Под една или друга форма така е било много пъти и за Полша винаги е завършвало зле или много зле. Но поляците  не ги интересува историята, те просто я ненавиждат, и затова не знаят всичко това.

И когато „новочленките” - мишени изпълнят ролята си, големите страни от НАТО, а именно Франция и Германия, ще бъдат притиснати от ЗОПА към стената в крайно неудобна поза.

Англия няма нужда от притискане. Владетелката на моретата стои в тази поза вече десетки години. А Франция и Германия ще бъдат поставени пред свършен факт. „Що за основни членки на НАТО сте, ако оставите Русия пред очите ви да разтерзава многострадална Полша и оставяте само на нашите морски пехотинци да я защитават. Наистина изпратили сме засега само 300, но останалите скоро ще се присъединят към тях. И ако вие, страхливи германци, които толкова години успешно защитавахме, не се включите  да воювате, ние ще престанем да ви гарантираме спокойствието, а сибирската мечка след поляците ще разкъса и вас.”

И по-нататък ще последва

ескалация на конфликта.

На големите членки на НАТО ще внушават, че няма как да не се воюва, след като мечката е нападнала. По-добре е това да става на територията на тези диви и непълноценни поляци, словаци, чехи и унгарци и още по-добре в Румъния. Румънците са много, доста прости са и няма защо да се жалят, особено румънските цигани, които  като кърлежи са се впили в европейската социална система. Така че,  германци,  повоювайте на чужда земя, докато не е станало късно!

И т.нар. „санитарен пояс” около Русия ще стане бойно поле, както в предишните две световни войни.

Разбира се германците и французите не желаят, и не могат да воюват, но важно е началото. Когато им поднесат информация от рода, че Русия е ударила новите членки с тактическо ядрено оръжие и, че следващите наред ще бъдат те, германците, последните няма да имат избор.

И никой няма да разследва дали наистина е долетяла руска ракета или сапьори от американски „спецназ” са заложили ядрен фугас някъде близо до границата с Беларус, след което са се качили на хеликоптера и сега с интерес  гледат по телевизията в германската база как поляците се борят с радиоактивното заразяване.

Ограничената  война в Европа като еврочорба

Как би изглеждала ограничена, но все пак голяма война в Европа днес, знаят само ЗОПА, защото това е техен проект.

Можем да се досещаме и ние: за Русия тя ще бъде лошо, а за Европа нещо много лошо. От една страна в Европа сякаш няма кой да воюва с Русия, армиите на големите членки са малобройни и неубедителни. С изключение на Франция, но там пък има традиция от времето на Втората световна война, когато два милиона френски войници веднага се предадоха на вечните си врагове - германците и после се чувстваха комфортно.

От друга страна, ако войната се проточи по украински образец и стане хибридна, геноцидна, с масово унищожаване на мирното население, продължителна и кървава, такава каквато беше изпробвана в Югославия, а сега се отработва в Украйна, то европейците могат да бъдат въвличани в нея постепенно, както сега правят с украинците и, както започват с прибалтийците. Именно това е  рецептата, предписана от д-р ЗОПА.

Европейците е по-лесно да бъдат въвлечени, защото те никога не са обичали Русия, винаги са воювали с нея, а в същото време украинците  и руснаците винаги са воювали именно с тях и не само са воювали, а са ги и побеждавали.

И когато този кървав сблъсък в Украйна приключи, те отново ще бъдат заедно, такива каквито са били винаги. Както казват в Русия: „Гените с пръст не можеш да изтриеш!”

Затова ЗОПА старателно прикриват от Европа ужасите на геноцидната война в Украйна. На Европа й се готви същото, но защо предварително да я разстройват или, не дай боже, да я подготвят.

Европа я теглят към война,

с действия не само отвън, но и с подривна дейност вътре в нея. Тази дейност на ЗОПА още не е разбрана в Европа, а нейната цел е разпалване на етнически, расови и социални конфликти, които да подкопават стабилността на европейските страни.

Достатъчно е да се сблъскат французи с нефранцузи като се включат радикални ислямисти, които да застрелят още две дузини „Шарли Ебдо”, и Франция ще се подпали. Защото една трета от нейните граждани вече не са французи.

Ами ако неочаквано от украинските фашисти се формира един нов „Евроидил” и главорезите се насочат към Европа, ще стане наистина доста забавно. С руските воини тези бандити нямат никакъв шанс, но с европейските бюргери ще правят каквото си поискат. ЗОПА действат глобално, но Европа по принцип не разбира това. Европа все още е клуб на национални държави, които исторически, стотици години живеят в своя ареал и наподобяват аквариуми с рибките си в тях.

Тези аквариуми ЗОПА вече слага на огнището и ще вари своята еврочорба.

Как Русия може да предотврати голяма война в Европа?

Засега такава възможност съществува.

Планът на ЗОПА трябва да се разрушава от самото начало и последователно във всички етапи. Първият етап е да не се позволи на ЗОПА разпалване на голяма война в Украйна.

Русия може да разреши украинския въпрос оперативно и необратимо. По какъв начин? С военни средства, с „мека сила”, с комбинация на едното и другото, което наричат „хибридна война” - не е принципно решение.

Главното е да се изключи възможността Европа да бъде въвлечена в украинската авантюра като се приключи с авантюрата.

Да се раздели „независимата” (Украйна, б. пр.) на няколко парчета, от тях някои отново да се съединят, отново да се разделят и след това пак да се съшият, ако се наложи да се унищожат есесовските бандитски батальони на Националната гвардия, да се прогони от Киев тази позорна хунта, а украинската армия, тези нещастни младежи, родителите на които не можаха да намерят по сто долара за рушвет, нито смелост да избягат  в Русия от мобилизацията, обратно - не трябва да се унищожават, а да се поощряват. Нека след това в параден строй да преминат по Крешчатик.

Русия, разбира се, отново ще бъде обявена за агресор, разбира се, ще има нови санкции, но няма да се случи най-лошото - дълга и кръвопролитна война с Европа. На Русия тази война не е нужна, нищо от Европа не искаме да завоюваме или да грабим.

Украинският въпрос Русия може да реши и чрез замразяване на конфликта, но това е временно решение и никой не може да каже кога ЗОПА ще започне размразяването му.

Русия е осъдена да реши украинския въпрос, това е екзистенциален въпрос на живот и смърт. В Русия назрява разбиране за това, но разбирането трябва да стане масово.

Братята-славяни се повеселиха и стига.

След решаването на украинския въпрос, а дори в процеса на неговото разрешаване, Русия може да обясни на братята-славяни, че тяхното ново членство в агресивния блок НАТО, е приключило. Повеселили са се и дотук. Че НАТО не предвижда изобщо да ги защитава, а те са му нужни единствено като пушечно месо.

На новите членки ще им се наложи да проумеят, че ако тяхното членство в НАТО продължи, дори и Русия да успее да реши успешно украинския въпрос, техните страни все пак могат да станат бойно поле. За тях НАТО не предвижда друго бъдеще.

А в  случай, че голяма европейска война започне на тяхна територия, то краят на тази война те така и няма да видят, защото от техните страни няма да остане нищо.

Защото тази война ще се води с оръжие, с което в Европа никой не е воювал. Това е страшно оръжие, с което янките безнаказано и едностранно бомбардираха сърбите, но това беше само наказателна акция, не и война.

Всичко това лесно може да се обясни на новите членки, те ще го схванат, защото повечето от тях мислят по същия начин (с изключение на поляците).

За Словакия и Унгария

Не янките  ще бъдат  губещи в тази война,  те  няма да станат мишени на руските ракети „Булава” и „Сатана”. Големите страни-членки на НАТО не бива  да се надяват на руска окупация. Няма да има масови изнасилвания на европейски жени, закопнели за мъжки ласки в морето на еднополовата евролюбов. Да, всички в Източна Европа, с изключение на поляците, са готови и очакват със затаен дъх подобно историческо обяснение.

Да приключат новочленството си в НАТО за Словакия и Унгария ще означава вместо потенциално бойно поле за сблъсък с Русия, те да предпочетат неутралитет, гарантиран им от Русия и от големите страни-членки.

Гаранции от ЗОПА на този исторически етап на развитие вече няма да са необходими.

На поляците, които отново нищо няма да проумеят, трябва просто да им се каже: „Няма да има никаква поредна подялба на Полша!”. Защото такава Полша не е нужна никому и ако тя е необходима на самите поляци, тя трябва да стане част от неутралния пояс на безопасност около Русия. В противен случай бойно поле ще стане само тя.

Такива обяснения могат да подействат дори на поляци.

Бих отбелязал, че във войнствеността на днешните поляци лично аз се съмнявам. Те са увлечени в поправка на клозетни чинии по цяла Европа. Там вече наброяват няколко милиона. И ако, не дай Боже, на хоризонта се появят руски ракети, в Европа поляците ще станат още повече. А за всички тях обаче десет или двадесет милиона, клозетни чинии за поправка няма откъде да се намерят.

Размерът на големите страни-членки на НАТО няма да има никакво значение.

Накрая същото, което ще бъде обяснено на новите членки на НАТО, ще трябва още по-подробно да се обясни и на големите членки на НАТО. Да им се каже, че те може да са много големи, даже велики, но това няма да има никакво значение. Те ще загубят тази война, защото янките заради тях няма да се подложат на удара на руските ракети „Булава” и „Воевода“ („Сатана” по американската  версия).

За Европа ограничената война с Русия няма да изглежда  романтично, а страшно - примерно така, както ЗОПА воюваше с Югославия. Ще има ракетно бомбени удари, на които големите стари членки няма да имат отговор, ще има огромен поток от мигранти.

Поляците най-бързо ще потеглят, след тях разбитите, но въоръжени бандеровци с опит в изтребване на мирно население, ще има социални взривове вътре в страните, ще бъде последното историческо поражение на Европа в една война, която после ще нарекат задължително „световна”,  вместо планираното бавно угасване в разкош.

И след това поражение Русия, както винаги досега е ставало, ще започне да диктува своите условия и да рисува новата карта на Европа и, да обяснява на новите и стари членки на НАТО целите, които ЗОПА преследват с войната между Европа и Русия.

Европейските държави и народи повече не са нужни на ЗОПА.

Целите на ЗОПА не са ясни само на слабоумните, но не всички страни-членки на НАТО са такива. В резултат на тази война ЗОПА  мислят да повторят успеха от предишните две световни войни. Европа и Русия да се обезкръвят, а Китай да падне на колене, след като загуби най-големия пазар на своите стоки. Ако войната в Европа се осъществи, то Китай ще бъде следващият, чакащ за прием на опашката при д-р ЗОПА.

Замисълът на ЗОПА е европейските държави да бъдат унищожени един път завинаги. С помощта на Евросъюза това не се получи, те се оказаха жизнеспособни. Ето защо следва да бъдат унищожени с разпалване на война.

ЗОПА по принцип се бори с националните държави. Те пречат на превръщането на човечеството в глобално стадо. Загубят ли държавите си, европейските народи лесно ще бъдат унищожени. Без държавност те ще се окажат беззащитни. Тази мисъл за европейците, обаче, все още изглежда дива и невероятна.

Първи на опашката ще бъдат евробюрократите.

Ако ЗОПА, с помощта на война, успее да ликвидира европейските държави, първи на опашката за унищожаване ще се окажат тъкмо тези еврочиновници и евробюрократи, които сега послушно въвличат Европа във война.

Да, те ще бъдат ликвидирани първи, защото знаят много неща, излишни свидетели са, а освен това, те в известен смисъл също представляват държава. Слаба, колонизирана, васална, но все пак държава. Но поддържайки курс на война с Русия, те затягат примката около шията си и нямат шансове за оцеляване.

Ако не вярвате, отворете очи и погледнете какво се случи на чиновниците в тези страни, на които ЗОПА унищожи държавността: Либия, Ирак, Сирия, Афганистан, Йемен, Египет. Списъкът може да бъде продължен.

Русия повече няма да спасява Европа.

Не нарисувахме ли доста мрачна картина? В Европа в никой случай няма да повярват  на нея.

Не, картината наистина е страшна, но може да стане още по-страшна, ако се пусне в ход оръжие за масово поразяване. А гаранция за това никой не може да даде.

Русия, както и в миналото, така или иначе ще оцелее, но за Европа това не може да се каже. Ако Европа не прояви воля за съпротива, т.е. воля за живот, то този път Русия няма да я спасява. Русия ще спасява себе си.

Сега тя няма друг избор освен да каже на европейците: „Елате с добро, в противен случай ще се случи както винаги, но много по-лошо”. ЗОПА стратегически ви разоръжи, но да воюваме за вас не възнамеряваме, въпреки че отново сме добре въоръжени и ще продължим да се въоръжаваме. И всички ваши ПРО, уж срещу Иран, са сапунен мехур и повод янките да направят от вашия двор мишена за нашите ракети. А руското ПРО е уникален феномен в историята, пред който янките треперят в безсилна злоба. Защото една изпратена от германска база или самолетоносач ракета „Томахавка” нашите С400 ще прихванат още в полет, а кой ще лови нашия отговор с „Искандери” или други още по-страшни ракети, за които ми е даже неудобно да говоря. „Искандери”-те, разбира се не са така импозантни като тумбестите „томахавки”, но затова пък „летят на ята и да се унищожат всичките не е по силите на никой”.

А да ви припомним накрая, че след ЗОПА и ние не закъсняхме да обявим, че „превантивен удар” е част от руската военна доктрина.

Масово движение за мир на европейците.

Русия притежава още един огромен и практически неизползван ресурс - едно мощно, ефективно и масово движение на европейците за мир, което да обхване и част от т.нар. политически елит.

В Европа днес изживява последните си години стандартната парламентарна демокрация. Все още европейските лидери реално се избират. Докато не е станало късно, необходимо е тази възможност да бъде използвана.

За да възникне движение за мир, на европейците трябва да бъде описана простата картина на тяхното бъдеще по начин достъпен за възприемане на нивото на тяхното инфантилно политическо съзнание. Най-добре е с TV-версия, защото европейците на практика вече не четат, а само слушат и гледат.

Няма нужда да ги плашим, защото те и без това са доста страхливи. А само търпеливо да им показваме истината за бъдещето.

Ако европейците можеха да видят ставащото в Украйна на собствения си телевизор, цялата ситуация би могла да бъде коренно различна.


Превод: Румен ВОДЕНИЧАРОВ


 

Още по темата