Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 11 (14 март 2023) Преди бурята да стане торнадо

Преди бурята да стане торнадо

Е-поща Печат PDF

Лъжата винаги е гръмогласна и винаги стъписва с мащабите и измеренията на своите отношения. Наричаха 6 януари 2021 г. „най-страшната заплаха за американската демокрация от времената на Гражданската война в САЩ“. 44-ят президент Барак Обама, дори определи „щурма на Капитолия“ като „велико безчестие и позор за американската нация“. По въпроса взеха отношение и Джордж Буш-младши, и Лиз Чейни, и дори Арнолд Шварценегер. Внушенията варираха от „вътрешен тероризъм“, през „опит за държавен преврат“, че дори и до „нов Пърл Харбър“. Като главен виновник за всичко „медиите под контрол“ посочваха все още действащия тогава президент на САЩ Доналд Тръмп, който на огромен митинг във Вашингтон обяви изборите като нечестни. Той посочи като грубо вмешателство в резултта за няколко щата, които по традиция винаги е печелела Републиканската партия и призова за мирна демонстрация пред „Капитолия“.

На 6 януари 2021 г. в „Капитолия“ заседаваше Конгресът на САЩ, който трябваше окончателно да се произнесе по избора на новия президент. И се случи онова, което медиите представиха за „катастрофа на американската демокрация“. В подкрепа на това твърдение те посочваха 5 убити полицаи, насилствени действия и вандалщина, заплаха за живота на заседаващите конгресмени! Беше съставена и съответната Комисия, която приключи своята работа едва в края на 2022 г. От нейния доклад е видно, че към момента са арестувани повече от 1000 човека, а делата на повечето от тях не са приключили, докато те все още пребивават в затвора.

В цялата тази сложна комбинация на медийно очерняне и злостни клевети, са включени, за съжаление, най-известните и важни фигури и институции от Министерството на правосъдието и правната система на САЩ.

Оказа се, обаче, че цялото това „тържествуване на лъжата“ не е и не можеше да бъде безкрайно. То продължи само допреди седмица, когато в своето предаване по „Фокс нюс“ известният водещ Тъкър Карлсън представи и показа в два последователни дни – 6 и 7 март, цяла поредица от скривани досега факти и видеоматериали, предоставени му от новия шеф на Камарата на представителите – Кевин Маккарти. А това са видеозаписи с продължителност цели 41 000 часа, които срутиха лъжата, дотогава скрупульозно и мотивирано охранявана.

Както твърдят редица наблюдатели, това ще се окаже само първата вълна на тласъка на надигащата се буря в американското общество, която заплашва да се разрази в торнадо.

За всичко последвало след този внезапен реванш на истината и правдата, четете в изявлението на Тъкър Карлсън, озаглавено „Ето я истината!“. Поместваме неговият коментар в превод от оригинала със съвсем незначителни съкращения. Зора

Ето я истината

Отличителна черта на хората, които казват истината е, че те казват това, което знаят. Ако направят грешка те си признават. Лъжците имат друго поведение. Те демонстрират чувствителност, която граничи с истерия. Те крият нещо и това е причината да лъжат. Лъжците са крехки, чупливи и ние виждаме кои са те.

В понделник, 6 март, показахме за първи път филми от 6 януари 2021. Лентите доказаха, че най-важното, което нашите водачи казаха за това събитие, е неверно. Техните твърдения са лъжа. Лидерите на конгреса са лъжци. Най-невероятното е начина по който те реагират, когато ги хванат, че лъжат. Те не са засрамени, не се извиняват, даже не се интересуват какво точно е станало на 6 януари. „Хайде да видим видеото!“ Не, те не искат да го видят. Те са разярени. Това, което лъжците правят е да настояват двойно повече. Те повтарят същата лъжа, но много по-агресивно. „Млъквайте! Сега е полунощ!“ казват, точно когато слънцето изгрява зад тях. Този път и демократи, и републиканци.

Съгласието да се лъже е много силно и е двупартийно. И от двете страни участвуват в таен съюз, както поради ангажимента си към пари и власт така и в необходимата измама, за да се докопат до тях. И честно казано, не можехме да се заставим да повярваме колко долно е всичко това. Но сега вече наистина вярваме, защото го видяхме.

Да се спрем на

смъртта на полицая Брайън Сикник.

Ние и до сега не знаем как е загинал. Никой не обясни как, но след като видяхме скритите преди видеозаписи, можем да твърдим със сигурност, че полицаят Сикник не е бил пребит до смърт от гласоподавателите на Тръмп в Капитолия. Записът ясно показва как Сикник върви из сградата очевидно здрав, след като в продължение на 2 години медиите ни уверяват, че той е бил убит. Те не бяха прави и сега ги хванаха. Андерсон Купър от CNN ни убеждаваше, че полицаят е бил ударен с пожарогасител по главата по време на сбиване. Това са лъжи, но те не се признават.

Тази седмица и говорителят на Белия дом, и министърът на правосъдието на САЩ заявиха, че повече от 100 полицаи са били нападнати този ден и, че 5 от тях си загубили живота в тази атака срещу нашата конституция, срещу закона, в атака срещу нашата демокрация! Не става въпрос за някакъв twitter блогер, това е министърът на правосъдието на САЩ, Мерик Гарлънд. Това е човекът, чиято честност е от изключителна важност за длъжността, която заема. Mинистърът на Джо Байдън, Мерик Гарлънд е лъжец, твърдейки нещо, което може да се докаже, че е неверно. Няма аутопсия (на убития), няма подробности. Те имат нужда само от лозунгите. По отношение на Брайън Сикник си е чиста лъжа. Кои са останалите четирима? Знае се, че няма загинали полицаи по време на бунта на 6 януари - нещо известно на всеки с достъп до интернет. Някои са били нападани, което не може да се оправдае. Колко на брой са били нападнатите? Официално 114. Това е недопустимо, ние сме против нападане срещу полицаи.

Наистина ли 6 януари е денят на най-сериозното нападение срещу полицията от гражданската война нам? Това е лудост, даже не е близко до най-сериозното. Например това през март 1954, когато сепаратисти от Порто Рико застреляха 5 конгресмена в сградата на парламента. Не толкова отдавна (2020) активисти на Антифа се насочиха към Вашингтон да свалят президента, но това беше Тръмп и това тогава беше готина работа. Докато бяха там запалиха една християнска църква, нападаха полицаи, хвърляха фойерверки и всякакви предмети по тях, пълен хаос. Това беше един от бунтовете свързани със смъртта на Джордж Флойд. По официални данни са били ранени най-малко 180 полицаи, включително някои със силни изгаряния и мозъчни сътресения. И понеже истината е важна –

ето я истината.

Хората отговорни за историята са лъжци. На национално ниво това е убийствено - става дума за корозия на всичко, което е важно, включително доверието и реалната картина на нещата.

Ето защо се и опитват да ви накарат да лъжете: че мъжът можел да стане жена; че промяната на климата е ексистенциален проблем. Те самите не го вярват, въпросът е да ви накарат вие да си го казвате, да си го повтаряте, да ви контролират, да ви деградират. Те ви карат да се чувствувате по-малко личности.

Те също така нараняват отделни хора. Казахме ви за военния моряк ветеран Джейкъб Чансли (Jacob Chansley,; Jacob Anthony Angeli Chansley): осъден медийно, осъден като вътрешен терорист, осъден на 4 години затвор. А какво е неговото престъпление? Никой не беше по-конкретен по този въпрос. Ето какво ви казаха медиите по този въпрос: за неговия рогат шлем; за покритото му с бои тяло; QAnon Shaman; сиреч новото лице на екстремизма... Обвинителите го наричат „най-известният символ на жестоката атака на Капитолия“. Той е в затвора от януари 2022, но при опит да излезе, обвинителите заявяват, че е много опасен, за да го пуснат.

Видеото, което изгледахме много подробно показва прецизно как той, невъоръжен, се разхожда свободно из Капитолия, миролюбиво съпровождан от най-малко 9 полицаи, един от които даже се опитва да отвори заключена врата пред него. Той счита полицаите на Капитолия за съюзници и им благодари в публична молитва в залата на Сената. Сравнете реалния образ на Джейкъб Чансли с образа му представен в медиите: той е терорист и трябва да бъде убит; Застреляйте го! Застреляйте го!

Както виждате, подробностите са важни и вие се питате кои са тези екстремисти-насилници? Става дума за един американски гражданин, военен моряк, ветеран, човешко същество. Какво точно е направил той трябва да бъде от значение за всеки един от вас, защото той в момента е в затвора. Единствен протестиращ, мирно ескортиран от група полицаи, отправил молитва към Бога за тяхната доброта! Това не е вътрешен терорист. И това има значение. Нещо още по-важно, видеото, което видяхте, не беше показано на адвокатите на Джейкъб Чансли, в нарушение на конституцията. И той беше хвърлен в затвора точно поради това.

Лъжците от комисията „6-ти януари“ и прокурорът Бени Томсън, Адам Шиф, Лиз Чейни – това са хората, които държаха живота му в ръцете си. Те иззеха видеоматериалите и не ги дадоха на адвокатите на Чансли. Това означава, че съдията, който го осъди, Ройс Ламберт, никога не ги е виждал и заявява на подсъдимия: „Вие направихте от себе си център на бунта! Вие сте пречка за работата на правителството.“ Междувременно, обвинителите от Министерството на правосъдието, истинските злодеи тук, лъгаха в съда, че той е водачът на бунта, знаменосецът на тълпата. Разбира се, медиите подхванаха всичко това и го усилиха, каквото беше и намерението на Съдебното министерство.

Без значение за кого сте гласували, осъждането на човек на затвор чрез изфабрикувани доказателства с най-голямата заплаха за вашата гражданска свобода! И вижте, водачите и на двете партии не казаха и дума по този въпрос. Реакцията на 13 републикански сенатори беше: „Как се осмеляваш да показваш това!“ Те не се интересуват за гласоподавателите си, те се интересуват само един за друг. Те лъжат и смачкват хората: „Наистина, много е лошо да видиш как Тъкър Карлсън излиза от релсите. Хората видяха какво се случи на 6 януари, има пострадали, повредени сгради. Не можеш да скриеш истината като избирателно показваш само част от видеоматериалите. Това е безмислено, абсурдно.“

Коментар на Тъкър: Това са слаби хора. А слабите хора са жестоки. Тяхното отношение към човек, чийто живот е бил разбит чрез фалшиви обвинения, е жестокост. По ирония, това, в което ме обвиняват, е точно това което Комисията „6 януари“ извърши: обвинителите избраха сегменти от видеоматериалите, за да осъдят човека!

Това са лъжи. Това не беше войнствен протест, воинствен бунт. Нямаше убийство на 5 полицаи. Има отнемане на граждански свободи на хора. И вие искате да живеете в такава държава? Те не се интерсуват от това. Нито едната, нито другата партия. Изявлението на сенатора републиканец Митч Мак Конел, който поиска шоуто на Карлсън да бъде свалено от екрана, е в унисон с това на сенатора демократ Чък Шумер: Тъкър Карлсън твърди, че това не било войнствено нападение на Капитолия. Това било опит да се пренапише историята, който руши самата основа на нашата скъпоценна и понякога хрупкава демокрация...!

Аз съм бесен. Милиони американци са бесни. Видяхте ме да си спасявам живота на няколко фута от тези криминални типове.

Коментар на Тъкър: „Ние поканихме Шумър, Мак Конел, или който и да е. Винаги са добре дошли на нашето шоу. Ако смятате, че сме променяли видеоматериала кажете как? Ние имаме въпроси, например, как в свободна държава управлявана от конституцията се разрешава на тези хора да изземват доказателства от адвокатите на Джейкъб Чансли? Как такова нещо може да се случи?”

 

Превод от английски: Александър Гочев

 

 

Още по темата