Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 15 (11 април 2023) От еничерското хоро на Сорос, пускане няма!

От еничерското хоро на Сорос, пускане няма!

Е-поща Печат PDF

Писмото „НАД 100 ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ“ е също КАТО АЛЕКОВИТЕ „11 ХИЛЯДИ НАЙ-ВИДНИ ГРАЖДАНИ“!

Натискът за влизане на България във войната срещу Русия и превръщането на земята ни в бойно поле, е колосален. Залогът е по-висок от Джомолунгма, тъй като днес от „малка“ България зависело дали НАТО ще победи, разполагайки се на територията ни - или ще подвие опашка и ето че отново се озовахме в окото на урагана.

За целите на Държавния департамент, е необходимо „редовно“ правителство. „Изборите“ бяха опорочени в далеч по-голяма степен от предишните години, но получената конфигурация на партиите на войната все още не удовлетворяват глобалистите. Бойко, жестоко държан на къс повод като горкото момче от мола, макар че примерът е напълно не подходящ, защото момчето е жертва, а Мутрата е архипрестъпник, смъкна потурите и панически се примоли на ПП да го употребят, както и с каквото си пожелаят. Даже и с пластмасовите „помощни средства“ на Сава Драгунчев и Асен Василев. ПП обаче гордо отказа „да се цапа“ с гербаджийската телесност, воняща на суджуци, селски тарикатлък и яко понатежала от кюлчета, пачки и далавери.

Тези скечове се разиграват на авансцената. А ето какво се провижда зад скъсаната завеса: Планът на глобалистите, както винаги, е плосък и бездарен:

ПП високомерно ще отказват на ГЕРБ и ще се правят на недостъпни - та нали цялата им агитация пред избирателите бе изградена върху жигосването на герберастката корупция! Електоратът им - IT бройлерите – и неизброимия и до днес брой на НПО-та, ще изпадне във възторг: „А така, Кирчо, бъди непреклонен!“. И имиджът на Кирчовци, Кокорчовци и Лореровци ще бъде спасен и дори излъскан.

И тъкмо в този миг „най-добрата част от българското общество“ „Над 100 българските интелектуалци“, ще излезе с коленопреклонна молба към ПП/ ДБ „да направят компромис и да приемат съюз с ГЕРБ“ - в името на „работещо правителство“ и за благоденствието „на България“!

Това е „секретният ключ“, който подрънква в джоба на глобалистите. Те вкарват в ход „петата колона“, която три десетилетия лочи в копанята на Сорос. Всички приживалци и хрантутници на „Отворено общество“ и метастазите му, всички некадърници, въздигнати в гении и заплащани с трохите на глобализма, всички сноби, графомани, набедени „писатели и учени“, всички халтурчици, душевни и физически травестити, са свикани в строя под знамената на бащицата Сорос. Татко Сорос е „филантроп“, ала не хвърля пари на вятъра. Щом ги е купил веднъж, той ще разполага с тях до Страшния съд. Ще разполага с тях и с техните поколения. Отмятане не се приема, „Няма не искам, няма недей“!

И разбира се, цялата зомбирана антибългарска измет, се отзовава на това предложение, на което е невъзможно да бъде отказано и, което като Иерихонски тръби, прогласиха трубадурите на мегаспекуланта.

Кои са обаче тези „над сто интелектуалци и експерти, които са отправили апел към европейски ориентираните политически сили да съставят правителство“?

Какви „интелектуалци“ са Васко Кръпката, Орлин Павлов и Евгени Михайлов? Та това са най-елементарните шутове на демокрацията, втръснали на целия народ с несменяемото си присъствие на мисирските екрани и чалгаджийките естради!

Какъв „политолог“ е Огнян Минчев? Някой помни ли дали е казал някога поне една дума в подкрепа на България? Цялата му фразеология е заимствана от наръчниците на неолиберализма, а целта е една - доживотна издръжка и зоб от шепата на татко Сорос.

Ето какво добавя един от редовните ми читатели в сайта „Свободно слово“: „Политологът“ Огнян Минчев е бил преподавател по „научен комунизъм“ в Софийския университет. Този факт е добре известен, не разбирам защо не му се напомня това, когато заема морални пози? За една нощ той стана евроатлантик и натовец. Сигурен съм, че ако утре дойдат тук марсианците, той пръв ще се боядиса в зелено и ще си постави антенки на кратуната. И тези в хор си позволяват да ни поучават! Много ми се ще да напиша и за морала на Богдана Карадочева, ама взе да ми се свива стомаха...“

Какви „писатели“ са Владимир Левчев, Милена Фучеджиева, Михаил Вешим, Мирела Иванова и пр., и пр.? Набутването им в графа „писатели“ е несъстоятелно. Бащите на първите двама бяха членове на ЦК, но не в това се състои трагедията на потомците Левчев-Фучеджиева. А в безпътицата им, в изопаченото им мислене и в трагичното им нищожество.

Колкото до „тежката артилерия“ от графомани на Сорос - Георги Господинов и Теодора Димова, те никога нямаше да продадат и сто екземпляра от кухото си, безизразно, бездушно, безродно  книгопроизводство, ако Сорос не ги теглеше на буксир и не им уреждаше издателствата, тиражите, националните и международни „награди“, участията в панаири на книгата и многомесечните щедро заплатени задгранични командировки.

Нехая за Георги Господинов, който по дух е роден лихвар и филистер, но на Теодора Димова, дъщерята на големия писател Димитър Димов и моя бивша колежка от БНР - с болка бих продумала следното:

„Теодора, исках да ти пиша, но безмълвствах досега от трепетна почит към твоя баща - любимият писател на моето юношество. Ако той можеше да прочете написаните от теб редове във възхвала на „Отворено общество“ и на работодателя ти Сорос, ако зърнеше подлите ти думи в защита на ковид пЛандемията, ако разлистеше посредствените ти „творби“ - сглобки от литературни навеи, умозрителни и безжизнени - щеше да се обърне по очи в гроба. Толкова ли свикна с луксозния живот, толкова ли се замая от празните похвали на враговете на България, та презря завета на своя баща, който, дори обругаван от конюнктурчиците, си оставаше български творец?

Не съзнаваш ли, че тези, които днес са глобалисти и евроатлантици, вчера бяха безродни коминтерновци?

Приятно ли ти е да се озовеш в един отбор със снахата на Пантелей Зарев, който се готвеше да стане литературен палач на твоя баща - Димитър Димов?

Защо предаваш и поругаваш неговото дело, изпълнявайки нарежданията на войнолюбците? Искаш непременно България да влезе във войната и ти да изпратиш сина си на фронта, така ли? Искаш да се пребрадиш с черна кърпа? Впрочем, ти си нагласила вече чедото си на Сороска хранилка и си предопределила жребия му.

Написала си роман със заглавие „Майките“ - всички българки ли искаш да почерниш?

Бих те посъветвала със сърцето си - не пиши, момиче! Не участвай в еничарски списъци, не се подписвай под еничарски каузи! Защото с подписа си „Димова“, подписваш и своя баща под тях. А това именно целят българоубийците - да компрометират големите мъртви българи - чрез податливото им на облаги поколение.

Млъкни - за да пощадиш  паметта и достойнството на своя баща!

Но си давам сметка, че хванеш ли се веднъж на еничарското хоро на Сорос - пускане няма.“

Колкото до другите „участници в списъка“, това са третокласни „културни“ призраци, накачулени с професорски титли, не чули-не разбрали махмурлии или откровени наемници на „князете на еврейския капитал“.

Мнозина от тях, струва ми се, фигурират и в списъка „от над 100 интелектуалци“ от април миналата година, когато мрачните сили припяваха на намерението на правителството на ПП да подложи на кръвнишка цензура авторите, отстояващи независимо, а не „правилното евроатлантическо“ мнение. Списъкът от мракобеси вопиеше за тотално пренаписване на българската история и за чудовищни санкции срещу инакомислещите, включително отнемане на имуществото им.

Молбата на „над 100-те интелектуалци“ може да бъде последвана - по нареждане на бащицата Сорос - за блокиране на булеварди, за нощни бдения „със свещи“, за кукерски сценки и самодивски хора - в най-добрите „фолклорни традиции“ - на неговите НПО-та.

И „принципните“ шарлатани ще кандисат. Ще натаманят делфийското влакче с Бойко. Правителството на „дълбоката държава“ в Колонията BG ще се очертае... Но не! Такова „правителство“ на сатанистите  въпреки всичко, няма да бъде съставено! Националните предатели ще бъдат пометени!

„Над сто интелектуалци“ - колко плоски са еничарите! И как бездарно се повтарят! Техните „над 100 интелектуалци“ ми напомнят прословутия епизод от „Бай Ганьо“ в главата „Бай Ганьо се върна от Европа“:

„Горната резолюция се прие от 11 000 най-видни граждани и се упълномощиха Ганьо Балкански, Михал Михалев и Гуньо Килипирчиков да я поднесат пред стъпките на Ваше Царско Височество. Ураа!“

- Ей, че сме калпав народ! - казва с клатене на глава и с цъкане Бай Ганьо. - Като бъде за лъжата, дъртите цигани са нищо пред нас. Че хич дотам бива ли? 11 000 най-видни граждани! Ха-ха-ха! Махни хилядите, колко остава?

- Единадесет души - отговаря Михал.

- Толкоз ли бяха?

- Е, толкоз, Бай Ганьо, правото - право. Аз нали ходих със стражар да ги събирам.

- Калпав народ!“

Това е казал Щастливеца! Нещо да добавите?

А аз питам:

Защо след апела на „над 100-те“ сороски провокатори, Съюзът на българските писатели, призван да пази честта, целокупността, езика, вярата и пребъдването на хилядолетна България - продължава да мълчи?

 

 

Още по темата