Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Резолюция на ЦИБ на ПП „Нова Зора“

Е-поща Печат PDF

Остават броени дни до изборите на 2 април 2023 г. за народни представители в 49-ото Народно събрание на Република България. На базата на сключеното на 23 февруари Споразумение за съвместно участие в изборите, ПП „Нова Зора“ ще подкрепи Коалиция „БСП за България“. На това основание в листите на коалицията са включени 10 души членове на ПП „Нова Зора“, както следва: В МИР № 1 – Благоевград, Костадин Стоичков; в МИР № 15 – Плевен, Злати Тодоров, ДесиславаСтоянова-Маринова, Светослав Сяров и Румен Иванов; в МИР №23 - София, Пламен Дамянов и Николай Петров, в МИР №25 – София, Тодор Мишев; в МИР № 27 – Стара Загора Николай Атанасов и в МИР № 30 – Шумен, Патриция Маринова. По този начин ПП „Нова Зора“ отново доказва, че е предвидим и надежден партньор на Коалицията „БСП за България“, както бе и през изминалите повече от 10 години. Това се получава поради голямо сходство на програмите на ПП „БСП“ и ПП „Нова Зора“, в областта на ценностите, съдбата на Отечеството и отстояването на патриотичния вектор в областта както на вътрешната, така и на външната политика. ЦИБ отчита, че особени резултати в социалната сфера бяха постигнати с участието на Коалиция „БСП за България“, в последното редовно правителство. Така значителна част от програмните обещания бяха превърнати в реалност – доходи, пенсии, помощи за учениците, безплатни учебници, детски ясли и градини, минимална работна заплата, ваучери и пр. Сега в предизборната програма на Коалиция „БСП за България“, се предвижда борба за безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст и за хората над 75 години, нулев данък върху доходите от труд на младите хора до 26 години, ръст на майчинството през втората година и пр. В последно време особено актуални са проблемите за увеличаване на доходите на най-бедната част от населението, чрез увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли, а не от 1 януари 2024 г., поставяне за определено време на таван на цените за основните хранителни стоки, а в областта на външната политика да не се предоставя оръжие за войната в Украйна и мирното решаване на конфликта и особено да не се допусне включването на България във военния конфликт. Затова и мотото на предзиброната платформа на коалицията е озаглавена: „Мир, благоденствие и прогрес“, а предизборните плакати са кратки и ясни: ДА! МОЖЕМ! В предизборната дипляна на коалицията се дава конкретен отчет за това, какво е обещавано и какво е свършено в областта на: детство, майчинство и социални грижи; образование и наука; доходи и достойни старини. Коалицията обещава и счита, че може да продължи работата и в бъдеще в посочените направления, както и в областта на здравето, спорта, културата, туризма, свободното време и за достойни старини на възрастните хора. В последните седмици ПП „БСП“ инициира общонационална подписка за запазване на Паметника на съветската армия в София и референдум срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, с която се прокарва джендър идеологията в обществото и особено сред подрастващите и училищата.

Ето защо ЦИБ на ПП „Нова Зора“ призовава своите членове и симпатизанти, както и многобройните читатели на в-к „Нова Зора“, да гласуват масово на изборите на 2 април 2023 г. за народни представители, с Бюлетина № 1, на Коалиция „БСП за България“, да разясняват пред своите близки и приятели, защо техният глас е важно да бъде даден за „БСП за България“, както и защо са вредни в своята същност т.нар. системни партии, които ние определяме като прононсираните сили на войната.

22.03.2023 г.

ЦЕНТРАЛНО ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА ПП „НОВА ЗОРА“

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Минчо М. Минчев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

КОНГРЕСЪТ НА БСП: НОВА ПОЛИТИКА, НОВИ НАДЕЖДИ

Е-поща Печат PDF

Проф. Чавдар ДОБРЕВ пред в. “Нова Зора”
в разговор с Минчо МИНЧЕВ

- Др. Добрев, на 19 и 20 май ще се състои редовният конгрес на БСП. За нас, в “Нова Зора”, за нашите читатели, е особено важно каква позиция ще заеме конгресът по отношение на управлението на ГЕРБ, което ние определяме като геноцидно-изтребителен модел в действие?
- Напълно отрицателна. Ще бъде посочена невижданата некомпетентност на кабинета, и лично на премиера, в най-новата българска история, тяхната тотална чуждестранна зависимост и корумпираност. И още, пред каква пропаст герберите изправят България.

- Казахте “чуждестранна зависимост” в смисъл, че тази политика е формулирана и дирижирана отвън?

- Да, на това е особено важно да се акцентува. Страхувам се обаче, че и този път лидерите на соцпартията няма да намерят кураж в себе си, за да разкрият до голо слугинажа на политическия ни елит пред Вашингтон и Световната банка, със седалище отново САЩ. А това е крайно опасно. Всяко премълчаване на истината води до безхарактерност, включително и политическа.

 

КОНТРОЛЪТ НАД ОБЩЕСТВОТО: ОПИТЪТ НА ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ИМПЕРСКА СИГУРНОСТ НА ТРЕТИЯ РАЙХ

Е-поща Печат PDF

Авторът на монографията “Секретните програми на Третия райх” Александър Борисович Рудаков е ръководител на Ситуационния център на Националната асоциация на охранителите в Русия, и член-кореспондент на Академията за национална сигурност към президента на Руската федерация. Историк, изтъкнат специалист в сферата на информационно-психологическите операции, ветеран на специалните служби, Александър Борисович е задълбочен изследовател на системите и механизмите, които управляват глобалната икономика, финансовите потоци и новите предизвикателства, заплахи, рискове и планове на единния според него център, който ръководи процесите, водещи до изменения на реалния живот на обществата и цялостната картина на света.

Каква е истинската същност на фактите и събитията, които ни заливат? Необходима ли е преоценка и преосмисляне на военната история, такава, каквато я знаем? Какъв е скритият стратегически замисъл на тайното общество от “Черния орден на СС” и дали 12-те години на Третия райх не са само пролог към истинската същност на проекта за управление на третото хилядолетие на света? Как са опазени и как се употребяват несметните богатства, заграбени от Третия райх? И кой ги стопанисва днес? И за каква цел?

 

УКРАЙНА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН ГРЪК – 1

Е-поща Печат PDF

“Земята не бива да се продава завинаги, защото земята е Моя: вие сте Ми пришълци и преселници“.

Левит, 25:23

Към написването на тази статия ме подтикна един въпрос на 9-годишния ми син. След излъчени по гръцката телевизия новини за Украйна той дойде при мен с учебника си по история (в момента са на урока за покръстването на Рус) и ми зададе въпроса: татко, а кого сме покръствали? Макар и да съм историк по образование, не можах веднага да намеря подходящия отговор.

“Ние виждаме света не такъв, какъвто е той, а такъв, каквито сме самите ние“

Идол означава обожествяване на човешките илюзии и понякога стигаме дотам, че да си сътворим идоли дори от своите деца и от любимите си хора. Още по-често си сътворяваме идол от миналото, приписвайки му неща, които не са се случвали. Украинската историография е не толкова наука, колкото политика. Националистическата историография по принцип се характеризира с антинаучност, защото за нея е важно не онова, „което е било“ (историята), а онова, „което ще бъде“ (политиката). Нацията е идеологически проект, част от който е „политиката, насочена към миналото“.

Тезата „Украйна не е Русия“ се крепи върху три исторически идола: Киевска Рус, Малорусия и Галичина. Общото помежду им е това, че тяхната самобитност се е формирала извън границите на Московската държава и следователно там са изворите на украинската идентичност. Ще изложа позицията на гръцката историческа школа относно това “кого сме покръствали?“, изхождайки от обратното, т.е., защо всичко това не е Украйна. После ще се спра на най-интересното – раждането на „украинската идентичност“ в рамките на социалната политика за коренизация от епохата на СССР и нейните резултати от Майдана до Донбас. Но първо - „кого сме покръствали?“

 

ПИСМО-ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Е-поща Печат PDF

ОТ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ

ДО ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ

Ние, долуподписаните, сме руснаци, които живеят и работят в САЩ. С нарастваща тревога наблюдаваме как сегашната политика на САЩ и НАТО ни поставя върху крайно опасния път на сблъсък с Руската федерация, а също и с Китай. Мнозина уважавани и патриотично настроени американци като Пол Крейг Робъртс, Стивън Коен, Филип Джиралди, Рей Макгъвърн и много други отправят предупреждения за назряваща трета световна война. Но техните гласове се заглушават от глъчката в медиите, които са пълни с лъжливи, неточни и лишени от каквито и да е доказателства твърдения, че руската икономика е в руини, а руските въоръжени сили – слаби. Обаче ние, които познаваме и руската история, и сегашното състояние на руското общество и въоръжени сили, не можем да приемем тези лъжи. Сега чувстваме, че е наш дълг като руснаци, живеещи в САЩ, да предупредим американския народ, че го лъжат, а също така да му кажем истината. А истината е следната: ако има война с Русия, то със сигурност Съединените щати ще бъдат унищожени, а повечето от нас ще загинем.

 


Страница 470 от 631