Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 44 (28 ноември 2023) Митът, наречен европейска взаимопомощ

Митът, наречен европейска взаимопомощ

Е-поща Печат PDF

 

Франция и Германия, взети заед­но произвеждат около 45% от БВП на Европейския съюз. За сметка на това обаче за 2022 г. тези две страни са по­лучили 80% от всички отпуснати по­мощи в ЕС.

За 2023 г. картината е същата. От 672 млрд. евро отпуснати по Евро­пейски програми Германия е при­брала 356 млрд. (което е 53% от всич­ки пари), а Франция 161 млрд. (което е 24%).

Та това е положението - болен здрав носи. И за да може тези две страни да просперират и да си осигуряват всич­ко необходимо, българите например трябва да си либерализират енергий­ния пазар, та да може Германия да по­лучава по-евтин ток. Разбира се жерт­вата ще е на българските потребите­ли, които ще олекват с по 1-2 млрд. ежегодно, срещу някакви измислени помощи по ПВУ, които реално отиват за покупка на продажни политици в България.

Но и това не е всичко.

Париж-Берлин напират за федера­лизиране на Европа. Ама по обичай­ния извратен начин - ние ще налагаме решенията, а вие ще ги изпълнявате.

Това или ще е краят на ЕС, или кра­ят на малките държави, чиято функ­ция ще се сведе до обслужващ персо­нал на Германия и Франция.

Хитлер, ако беше жив щеше да види мечтата си изпълнена.