Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало 2023 Брой 45 (5 декември 2023) „Варварската Москва“

„Варварската Москва“

Е-поща Печат PDF

Москва!

От 1997г. съм два пъти в го­дината в Москва и виждам как всеки път е все по-хубаво !

Даже си позволявам да но­щувам на 500м от Червения площад! Имам и много прия­тели и колеги , на които ходя на гости. И парното няма топло­мер!!!

Малко инфо за сравнение с един “от най-скъпите градове” в света, варварската Москва:

Ток, вода, парно, стълби­ща, чистота и жега на макс, възлизат на 100 лв. на месец - за всичко, през всеки месец от годината, дори в най-студени­те!!!

Яйца 0,15ст/бр.

Хляб 40-90ст.

Българско сирене произ­ведено в Сърбия/Русия-макс. 6лв/кг;

Картофи 40ст;

Домати розови взех за 4лв. мегавкусни, домашни, но има и на 1,50лв.

Торта вкусна без л@йна и ГМО 10лв/бр. - държат ги в ма­газина макс 5-6 дни и после на 50%;

Кренвирши не ям, но са около 5-6лв/кг макс.

Дюнер - огромен, много вкусен, с подарък кока кола или квото си пожелаеш - 3,50лв ;

Еднократно билече до вся­ка точка в мегаполиса - 95ст, (метрото лети на всеки 2мин до 1:30ч. след полунощ), всеки вто­ри билет в течение на час 50 ст. (чуваш ли ме, Фандъкова, бушон крадлив???!!!)

Бензин – 1,10лв/лт.!!!(чуваш ли бе, Боко, картелообслужвач долен?!!!!)

Улиците са невероятно чисти. Асфалтът е уникален, гумите из­дават такъв специфичен звук, както когато сцеплението е перфектно (чуваш ли, бе тикво, не като пясъчните ти магистрали на „Трейс“, които убиват хора!!!).

Всяка уличка се чис­ти машинно, не от серия циганки,които повече цапат, от­колкото да метат, дори и в неде­ля сутрин. Дотук не видях една дупка в междублоково прос­транство!!!

Кофите за боклук имат на­печатан график кога се чистят, обикновено на два дни. Всеки вход си има Градинка с цветенца в отлично състояние, детски пло­щадки и игрище.

В парка да не говорим! Пъ­лен с деца и самотни девойки, пейки, барбекюта, безплатен фитнес, алеи в идеално състоя­ние и НИТО ЕДНА ХАРТИЙ­КА, БУТИЛКА И ОТРЯЗАНО ДРЪВЧЕ!

ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ, ро­доотстъпници, които съси­пахте градовете ни, ограбихте хората и нарязахте и изнесохте дори градските дървета в Тур­ция???

Източник: www.facebook. com/gospodin.chonkov