Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 21 Нови “люспи” в стара полуда...

Нови “люспи” в стара полуда...

Е-поща Печат PDF

Наближат ли избори, от българския политически гардероб започват да изскачат скелети. Само че за разлика от филмите на ужасите, не плашат никого, а предизвикват само смях и иронични подмятания. Ето и сега цял отбор от забравени от всички “лидери” на маргинални сини групички не пропуснаха да напомнят за себе си.


Шефът на ССД (това пък какво беше?) Стефан Софиянски съобщи, че ще се явява на изборите с нова коалиция - Демократичен алианс. Ортаци са му “Гергьовден”, БДС–Радикали на Евгений Бакърджиев, Демократическата партия, клуб “Сенатор” на бивши депутати от СДС. Преговори, заяви Усмивката, се водели и с НДСВ, ВМРО-БНД, ВМРО-НИЕ и ЕНП. Засега още не било ясно кого ще подкрепят новоизлюпените коалиционери за президент, но като знаем отношението им към Костов, най-вероятно това да бъде човекът на СДС Румен Христов.
“Ние сме извънпарламентарната десница и сме в опозиция на правителството - посочи лидерът на ССД. - Не смятам, че можем да разединим трите процента обществено влияние на Синята коалиция, защото нашите цели за изборите са по-високи”, заявил още Софиянски. Наистина бившият столичен кмет не страда от липса на самочувствие. Какви проценти, какви цели, какви пет лева!..
Кой ще гласува за самия него, за бомбаджията Бъки, за реститутката Мария Капон? А да вкараш в една коалиция двете ВМРО, си е направо политическа фантастика...  Когато през далечната 1991 г. се появи изразът „люспа” - за напусналите СДС, зевзеците коментираха че от люспи здрав кочан не става, а само кюспе.
Май няма какво повече да се добави. Впрочем, съмняваме се, че въпросните политсубекти сериозно се надяват да получат някакви съществени гласове, освен ако не си напазаруват ромски такива. По-скоро ще участват, за да не бъдат служебно заличени от фирменото отделение на Софийски градски съд, както гласи законът за неучаствалите в два поредни вота партии.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар