Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 16 Като орден от Антихриста за министъра фараоновед

Като орден от Антихриста за министъра фараоновед

Е-поща Печат PDF

Славното Брацигово е пред прага на нова буна. И е изпратило “кърваво писмо” до образователния министър Сергей Игнатов и до издателство “Просвета-София” АД.
Какво предизвика гнева на славните брациговчани?

Ами това, че в учебника за 4-ти клас “Човекът и обществото”, в урока за Априлското въстание, Брацигово не е споменато! “Не може Васил Петлешков да е известен по цял свят със своята драма като председател на местния революционен комитет, изгорен след въстанието на три клади, и хилядите брациговци, преживели обсада на 15-хилядна армия, - възмущава се председателят на общинския съвет арх. Николова, - а в учебника да не присъства и с една дума”. Едва ли има какво да добавим повече, освен откритата си убеденост, че “пропускът” не е плод на случайно недоглеждане. И нека заявим, че се присъединяваме безрезервно към протеста на борческия град. Наясно сме, че това е поредният опит за подмяна на българската история.
След като номерът с фалшивото клане в Батак не мина, и за съжаление на реформаторите – жертвите от Батак бяха канонизирани от Българската православна църква, отговорът им не закъсня – пак търсят да пренапишат българската история. Ето как подвигът на брациговчани и мъченическата смърт на Васил Петлешков чисто и просто бяха изтрити.
Ние знаем, че който владее настоящето, контролира и миналото. И не сме забравили, че целта е бъдещето.
С умерен оптимизъм забелязваме, че това напоследък все по-трудно се отдава на кукловодите на “новия световен ред”. Както у нас, така и в световен мащаб.
Зелените пари все още управляват света и промените в него. Но историята, тази стара блудница, дори когато преспива в леглото на временните победители, все пак признава след махмурлука единствено страшната червена валута на кръвта, безкористно пролята за свободата на цял един народ.
И грехът от това светотатствено посегателство връз паметта на мъчениците български пада не само върху редакторите, издателите и авторите на този учебник по осакатяване на националната памет и свяст. Този грях е дамгосан на челото на фараоноведа министър Сергей Игнатов, който не се смущава да го носи. Също като орден, връчен му от Антихриста.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата