Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 16 Силиконки, гензвезди и... септична яма

Силиконки, гензвезди и... септична яма

Е-поща Печат PDF

Седмицата като памфлет

Ха, ха, нямало да ни приемат в Шенгенистан ли! Голям праз – на нас и в бат’Бойковия Ченгенистан си ни е добре.
Другите най-важни събития на седмицата бяха до едно епохални открития. При разкопките на София от екипа на археолога Борисов стана ясно, че в епохата на Тато софиянци са се изхранвали – о, ужас! – с хляб от брашно, сирене от мляко и салами от месо. Второто откритие направи бившата банкерка Цветелинка. Именно тя ни светна, че да си държи човек парите в банка точно сега, е все едно да си пази любовния плам за старини. Намекът в случая е за инфлацията, която изплюсква банковите депозити на хората, тъй като е с няколко глави по-висока от тях.

Третото епохално откритие бе на американското превъзходителство Уорлик. То пък разкри неподозираната от никого тайна, че в Ченгенистан има две съдебни системи – едната за богатите и другата за бедните. А това така вдъхнови министъра на българското земеделие и турския шап Мирославчо, че той също получи шизофреничен пристъп и се закле да направи две системи за изхранване на страната – едната за богатите и другата за бедните.
Гаргамел Костов тоже се записа с фундаментален научен принос. Само шест-седем години след като народът изпищя за пръв път от ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, и Ванчо Драгалевски вдяна, че става дума за класически картел – тежко икономическо престъпление, което се преследва даже в САЩ. И като разбра най-накрая това, с което отдавна-отдавна са наясно и бездомните псета, великият икономист и враг номер 1 на АЕЦ “Белене” така се захласна, че не гъкна поне от кумова срама срещу анадолските закани за строеж на ядрена централа досами Резово.

Поредното фундаментално откритие бе дело на политолъга Евгений Дайнов, питомец на елитния университет в Говежди брод (на английски – Оксфорд). Съвсем наскоро мистър Дайнов забелязал, че в Ченгенистан няма никаква пазарна икономика, а родните и инородни монополи ни връщат директно в Средните векове. Както се изрази самият политолъг, в търновското село Миндя, където е вилата му, само за един месец 20 семейства са се отказали от електричеството и са минали на свещи.
Външният министър Николайчо Младенов, най-външният по отношение на България министър, който сме имали, също не мина без свое откритие. Той пък съвсем самостоятелно стигна до извода, че всеки, който не мисли като правителството, е боклук. Междувременно в София екоентусиасти събраха само за един ден 3 000 тона боклуци. Както обаче съобщава ромското братство, което се изхранва от депонираните отпадъци, боклукът Младенов не е сред тях.
А иначе, кажи-речи, всичко останало в Ченгенистан си е наред. Докато рязали “Кремиковци” за скрап, родните приватизатори го вкарали в дългове за 2 млрд. Ясно е, че и с тяхното изплащане ще бъдат удостоени родните данъкоплатци, но не точно сега, а когато новите му собственици докарат дълговете поне до 4 млрд. За щастие всенародното пестене за тази цел е вече в пълен ход. В Търновско учителите пътуват до школата на автостоп, понеже нямат пари за билети, в Русе пълнят колите с бензин и беж да ги няма, без да плащат – понеже така им излиза по-евтинко.

В пълен разцвет сме и в областта на културата – от училищните учебници изчезнаха клането в Перущица и Васил Петлешков, но за сметка на това сексбомбата Николета извъртя видеоклип, на който се “плацика в басейн и сладострастно опипва силиконовите си гърди”. През цялото останало тв-време се виждаше как археологът Борисов реже лентите на разни обекти. Сред всички пропагандни кадри най ни допаднаха ония, на които Той открива канализационен колектор в родната му Банкя. Прочее, Дерзай Бойко, дерзай Генерале с двете си ярки пагонни звезди, сега вече ти остана да клъцнеш и лентата на някоя септична яма!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата