Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 34 Националният апокалипсис като пакетна сделка

Националният апокалипсис като пакетна сделка

Е-поща Печат PDF

Тези августовски дни все по-отчетливо се вижда как България се е устремила, под ръководството на ГЕРБ, към национален апокалипсис. На някои може да им се стори пресилено моето твърдение. Въпросът е, че в навечерието на предстоящите президентски и местни избори една голяма част от българите не осъзнават накъде върви светът и в частност нашата страна.

Рейтинговите агенции „Мудис”, „Фитч” и „Стандарт и Бедни” (както са българските им имена в превод) заклаха свещената крава на капитализма САЩ. Дали това е случайно?Рейтинговите агенции се командват дистанционно от финансовите баровци от Уолстрийт. До този момент „мудисите” торпилираха непослушните страни, които не се вписваха в политиката на големите банкови акули и най-вече на САЩ. След като американците вдигнаха тавана на своя държавен дълг и избегнаха банкрута, изводът е само един: Барак Обама не пожела да изиграе ролята на руския дефолт-премиер Сергей Кириенко. Агонията на американския капитализъм се удължи максимум с около две години. Днес го няма СССР и няма как отново да се ограби и утилитизира тази останала в миналото многонационална дължава. Покрай Съветския съюз бе ограбена и Източна Европа в т.ч. и България. Страната ни бе жестоко измамена пред двадесет години, когато бе охулен социализмът и почти вероломно ни бе наложено да копираме некрофилската система на „съвременния капитализъм”. Нали през началото на 90-те на миналия век ни се втълпяваше, че „невидимата ръка на пазара ще ни направи богати, свободни и щастливи”. Останахме с близо 2,5 милиона по-малко жители в страната, а и тези дни научихме, че демографският срив у нас е най-дълбок в ЕС. В това направление динамично се „конкурираме” с приятелите ни от Латвия. За съжаление трябва да констатираме категорично, че при падобно развитие на глобалната финансово-икономическа криза към края на годината ще се окажем в изключително тежко положение. Няма никакъв шанс да се измъкнем от тресавището, в което ни вкара управлението на ГЕРБ. Финансовото ни гуру Симеон Дянков по един абсолютно “уникален” начин продължава да копира и да ни налага икономическия капиталистически кретенизъм. България ужасно прилича на онзи самоубиец, който скача от 10-етажна сграда без спасително въже. Платените икономически „експерти” почти всяка сутрин по националните телевизии ни заливат с „анализи”, които имат единствената цел да измамят множеството доста наивни българи. С дълбокомислен поглед ни се обяснява, че има и някои непрогнозируеми „елементи”, които биха могли да подобрят икономическото състояние на страната ни. Образно казано, ситуацията е следната: България под ръководството на ГЕРБ е като описания по-горе самоубиец. Това, което е непрогнозируемо, са движенията на неговите крайници, и това, което той ще крещи от момента на своя скок от покрива на сградата до приземяването. Има ли съмнение какво ще се получи на асфалта пред въпросната постройка, откъдето е скочил?
Нещо прекалено натуралистично, но това е самата истина... особено ако българите укрепят властта на гербаджиите.
Сега да се върнем към „светлия” капиталистически пример на САЩ, който ни го навират пред носа вече 20 години платените от чужбина „независими” български експерти, представители на „гражданското общество”. Не изпитвате ли вече погнуса от този ежедневно предлаган „експертен” водопад от изтъркани клишета, които придобиха негативно звучене в ушите на повечето от нас? Всъщност една голяма част от въпросните „независими” български експерти преди време тръгнаха по пътя на измамата и стигнаха до националното предателство. В личен план обаче се облагодетелстваха доста релефно.
Предателството на националните интереси се оказа особено доходоносен бизнес през последните две години.
И сега за САЩ и капитализма! Най-висок икономически ръст в сърцевината на капиталистическата система (САЩ) е регистриран, когато икономиката на американците бе полусоциалистическа. През 60-те години на миналия век промишленото производство в САЩ е растяло с невиждани за цялата история на страната темпове. През 1965 г. достига 8%, а на следващата година е вече 10 %. И сега, внимание! В началото на 60-те години на 20 век държавата облагала американските корпорации с данък печалба 45 % (през 1990 година той е 24 %). Представете си!
Доходите на физическите лица по това време, ако надхвърлят 2 000 000 долара, се облагали с данък печалба... 98%. Няма грешка! Ако някой от американските богаташи не иска да плаща данъци, имал законна възможност да инвестира личните си доходи в производство, създаване на нови работни места и предприятия. Мисля си, някой от постоянните и незрели зрители на СКАТ, които се обаждат от сутрин до вечер, за да заливат с помия социализма, ако чуят за цитираните по-горе данъчни ставки, без да им се споменава, че се отнасят до САЩ, сигурно ще възкликнат: „Бесен социализъм!”
Трагедията на капиталистическото ядро е, че то вече е качено на влакчето на ужасите. Но в него сме и ние, българите. Още малко, и в цял свят по улиците ще излязат орди необразовани и неквалифицирани, жестоки и сексуално угрижени „постиндустриални дебили”. Това, което ни се случва до този момент ще ни се струва след време като дребна неприятност.
Спомняте ли си, че през 1992 г. в Лос Анжелис мародерите ги разстрелваха с автоматично огнестрелно оръжие? Спомнете си Франция и вълненията в предградията на Париж през 2005 г. Наблюдавайте социалните вълнения в Англия през този месец.
Хората в България така и не разбраха, че в периода на “студената война” жизненото равнище на Запад бе елемент, оръжие, във въпросната война. Тогава, в противоборството със СССР и социалистическия лагер, бе необходимо даже с неикономически лостове да се поддържа пълна количката на западняка в големия супермаркет. Жизненото равнище на масите по време на “студената война” бе поддържано по изкуствен начин. След като рухна Съветският съюз, спомнете си какво се случи! Стана абсолютно безсмислено да се поддържа високото жизнено равнище в САЩ и Западна Европа. Провалът на мултикултурализма в Западна Европа означава само едно: край на големите социални пакети за беднотията от покрайните на големите мегаполиси.
Инерционното позитивно развитие на западната икономика бе тотално унищожено през последните 30-ина години от неизменния курс на синдрома на пазарната олигофрения (или казано с езика на нашите „независими” експерти - „неолиберален монетаризъм”). Разпадането на СССР и ограбването на остатъците от тази огромна държава позволи продължаването на живота на огромната западна финансова пирамида. Спомнете си какъв поток от суровини, мозъци и „кеш” се оттече на Запад след 1989 г. Постсъветските елити ежегодно влагаха в западните банки краденото от собствените си страни. В това отношение „новите руснаци” се оказаха шампиони.
Да, обаче днес всички треперят, защото е почти сигурно, че ще бъдат ограбени техните капитали. Оставям на теб, любезни читателю да се сетиш какъв ще бъде „високохуманният” претекст за този „демократичен” акт. Все пак старата Англия се превърна в Британска империя в периода, когато правеше своите пирати адмирали. Французите и испанците по същото време бесеха своите морски разбойници по мачтите на корабите. Естествено, и френската, и испанската империи отидоха в историята.
Сега единственото, което може да се окраде още веднъж... макар и с по-малки размери, е Руската федерация. Даже и това да успеят да направят отново американците, кончината на капитализма е неотвратима. Помисли, любезни читателю! Със садистична методичност по света се унищожават страните, които имат мощна социална политика. Тези, които преразпредялят по един социалистически начин благата на дадена нация. Тези, за които социалната солидарност не е пусто звучене. Съвсем наскоро бяхме свидетели на ужасяващото масово убийство на активисти на норвежка политическа формация, която проповядва идеалите на социализма. В тази статия нямам за задача да анализирам огромната медийна измама, която имаше за цел да представи „норвежкия стрелец” като убиец-единак и почти психопат. Нито един от нашите български „експерти” не каза, че за броя изстрели, които е произвел въпросният убиец в Страната на фиордите е било необходимо да носи със себе си 30 килограма боеприпаси и да стреля през фаталните 150 минути минимум с три цеви.
Никой не каза и най-важното! Норвегия със своята социална политика, със своята социална солидарност, със своя норвежки социализъм е пълен аналог на Либия в Северна Африка. Либийците имаха съизмерими с норвежците социални завоевания.
Като слушам герберите да говорят за своето управление, си спомням за един мултипликационен филм отпреди много години. Една жаба я питат: „За какво пеете? Все пак, извинете, вие живеете в блатото!”... Жабата уверено и със самочувствие отговаря - „За него и пеем, колко е чист и прозрачен родният водоем”.
Някой помислил ли е защо в България ни бе пратен за финансов министър Симеон Дянков? Защо той преди това бе на сериозен „стаж” в Грузия? Защо по време на управлението на ГЕРБ се получи така, че Комисията по досиетата се развихри и нанесе смъртоносни удари на българската държавност? Защо изведнъж “Уикилийкс” започна да напомня толкова често за депешите на американските амбасадори в София? Отговорът е много прост. Ако ГЕРБ остане на власт в България, страната ни ще бъде поставена на колене. Родината ни ще се превърне на аналог на Грузия. Това, което е Тбилиси на Кавказ, това според Вашингтон трябва да стане София на Балканите. До момента Грузия загуби Абхазия и Южна Осетия. Спомняте ли си изказването на не особено прозорливия господин Владимир Чижов, представител на РФ в ЕС? Той се изцепи със словата, че „България е троянският кон на Русия в ЕС”. Да не се окаже нещо съвсем различно? Май България се подготвя да стане троянски кон на САЩ в Руската федерация. Сега става ли ви ясно защо по такъв методичен начин се зачистват в държавната администрация русофили и даже тези, които не са отявлени русофоби? Преди 7-8 броя писах във в. “Нова Зора”, че през есента ще станат актуални две теми у нас: ислям и енергетика. По отношение на последователите на Аллах не става въпрос за нашите мюсюлмани. Става въпрос за Татарстан, където Турция е насочила своите усилия през последно време. Татарите са около 20 милиона, а не малко от тях не крият, че предпочитат да ги наричат българи. На нас се гледа като на потенциален и ефикасен инструмент за активизиране на етноконфесионалния разпад на Руската федерация. Ако това се случи, Русия ще бъде ограбена по аналогична схема, чрез която бе ограбен СССР. Затова съвсем скоро ще бъде нанесен удар и по Българската православна църква, която напомня, че ние с руснаците сме от една и съща цивилизационна група. Що се касае до нашите турски съседи, то нека бъдем пределно откровени: ако се създаде независима кюрдска държава - Кюрдистан, и това стане за сметка на турска територия (някои американски източници посочват за столица на независим Кюрдистан град Диарбекир), то територията на българските Родопи съвсем спокойно може да бъде изтъргувана в някоя „пакетна сделка” между Анкара и Вашингтон...

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата