Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 4 (2012) РЕПРЕСИИТЕ ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВАТ

РЕПРЕСИИТЕ ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВАТ

Е-поща Печат PDF

Скандалният арест на семейството на Петър и Малинка Начкови от Мировяне за сетен път потвърди страховете на обществото, че правителството на ГЕРБ превръща страната в “полицейска демокрация”. И че репресиите против опозицията едва сега започват. Да припомним фактите - маскирани служители на столичната полиция щурмуваха къщата им, блъскаха и ритаха, без да обяснят за какво ги задържат. В крайна сметка се оказа, че разследващите търсели контрабандни цигари, но откриха... пет кутии без бандерол!


Сега Мировяне е разбунено като Катуница. Семейство Начкови поиска извинение от МВР, на което наказаният с “мъмрене” за скандалното поведение на подчинените си, директорът на СДВР Валери Йорданов, нагло отговори: “Всеки търси извинение от МВР, но никой не се извинява на МВР. Ако се окаже, че това, което казва семейството, не е вярно, кой ще ни се извини на нас?”
Министър Цветанов с половин уста обяви, че полицията е допуснала грешка при случая със семейство Начкови. Но веднага побърза да добави, че ”не винаги трябва да приемаме за достоверно на 100 % това, което казват пострадалите”. Но какво искаме от Цветанов, след като пример за такава наглост дава самият Борисов? Той пък поиска извинение от семейството на отвлечената и убита Мирослава в Перник, защото се осмелили да критикуват полицията...
Както е тръгнало, скоро нещата ще стигнат дотам, че за всеки, който се осмели да критикува полицията, ще има ако не затвор, поне бой. Според повечето наблюдатели акцията е извършена с цел сплашване на семейство Начеви, което доста активно водило пропаганда против ГЕРБ по време на изборите...
Ето къде било зарито кучето. Иначе, ако е за контрабандни цигари, трябва да арестуват половината от българските пушачи. Добре че в “Зора” не пушим, свалиха ни обаче табелата, указваща централния офис на ПП “Нова Зора”. Бодяла им очите! Това беше обяснението! Съвсем в модерния вече стил на “Нашата полиция ни пази”.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата