Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 4 (2012) КОМУ СЛУЖИ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ?

КОМУ СЛУЖИ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ?

Е-поща Печат PDF

На 11 януари т.г. нашият парламент извърши чудовищно национално предателство, което ще има изключително тежки политически последствия, застрашаващи националната сигурност. Само така може да се оцени поведението на депутатите във връзка с приетата декларация относно “опита за насилствено асимилиране на българските мюсюлмани”.
Без съмнение текстът на тази декларация е написан от службата за активни мероприятия на турското разузнаване - обслужва турските претенции по отношение на България и има силен антибългарски характер.
В потвърждение на тези мои твърдения е и фактът, че още на 12 януари почти всички турски ежедневници похвалиха нашия парламент за това, че е приел въпросната декларация. А стара истина е, че когато врагът ти те хвали, значи си извършил голяма глупост. Чудя се, няма ли в този парламент поне един умен депутат да се противопостави и да обясни на колегите си, че тази декларация е антибългарска?!

Безотговорните депутати на БСП и този път проспаха важно разискване и гласуване. Дори за срам и позор трима депутати на БСП подкрепиха декларацията. Считам, а мисля, че като мен разсъждават стотици хиляди, че за такива депутати място в БСП не може да има.
Точка първа съдържа една голяма лъжа насочена против България. От Освобождението досега никое българско правителство не е водило асимилационна политика по отношение на български граждани от какъвто и да било етнос и вероизповедание. Що се отнася до българските мюсюлмани, това са насила потурчени или ислямизирани българи по време на петвековното жестоко турско робство.
Възродителният процес е едно тежко наследство от това робство и този процес продължава от Освобождението до наши дни. Неговата цел е да върне насила потурчените българи към българския им родов корен. Това е изконно право и задължение на нашата държава и православната ни църква.

Ние не сме асимилирали нито един човек, докато турците постоянно асимилират български граждани. Само през последните 22 години турците са асимилирали около 30 000 български граждани.
През 80-те години на 20 век Турция активизира разузнавателната си и подривна дейност против България. Това принуди нашето правителство да активизира възродителния процес. 90 на сто от българските мюсюлмани, осъзнавайки кой е родовият им корен, доброволно смениха имената си с български. Има изолирани случаи (чрез повече убеждение или и известна принуда) да бъдат променени имената на някои врагове на държавата. Но тук не става дума за турци, а за етнически българи, потурчени от османлиите. Така че и дума не може да става за някаква асимилация.
Следва още веднъж да отбележа, че активизирането на възродителния процес през 80-те години ни бе наложено от Турция и нейните разузнавателни органи. Те се бяха самозабравили, повсеместно изграждаха нелегални шпионски, подривни и терористични организации. Само в периода 1944-1989 г. ДС е разкрила и обезвредила около 200 турски нелегални организации и е арестувала около 2000 турски шпиони, 500 от които са получили ефективни присъди. През последните 22 години обаче, когато турското разузнаване работи най-активно против България, няма арестуван нито един турски шпионин.
Точка втора на Декларацията обявява “голямата екскурзия” за “прогонване” и “етническо прочистване” – това е една лъжа и антибългарска клевета, която ще има тежки последствия за България.
Нима са толкова неграмотни нашите депутати, та дори не знаят, че изселническите настроения сред българските мюсюлмани са много силни. Подложени на вековна турска пропаганда, че майката родина – “Ана Ватана”, ги очаква да се приберат в Турция, където ще намерят истински рай, тези хора искрено желаят да се изселят в Турция. Много от тях дори приемат риска да станат турски шпиони, за да заслужат входна виза за Турция. Други бягат през границата.
Така че истината е само една. По време на “голямата екскурзия” 360 000 български мюсюлмани заминаха за Турция доброволно. Насила са изгонени само 70 турски шпиони, за да не останат по затворите. Така че да се говори за “етническо прочистване” и “прогонване” е гнусна антибългарска клевета, която обслужва само интересите на Турция, благодарение именно на такива управници като Иван Костов, които унищожиха българската икономика и държавност и стотици хиляди образовани млади българи напуснаха нашата страна.
Във връзка с точка Трета от Декларацията, в която се призовава главният прокурор да възобнови делото по възродителния процес, считам, че това отново е усилие на парламента не да обединява нацията, а да я разединява.
Докога нашите парламентаристи ще се правят, че не виждат тежките проблеми, които съществуват в нашата страна? Не виждат ли, че в Родопите и Лудогорието се подготвя турска република? Не се ли интересуват, че ислямисткото правителство на Реджеп Ердоган усилено работи за възстановяване на турската империя, а България му е основна територия за завладяване, защото аспирациите на турците са да отидат до Виена?!
Не виждат ли нашите депутати, че голяма част от народа ни е подложен на геноцид? Десетки хиляди български граждани ежегодно умират от глад и мизерия. Не разбират ли, че със 130 лева месечно не може да се живее! Те тънат в разкош и не мислят за народа. Не се занимават с безбройните тежки проблеми на държавата, а се занимават с фалшифициране на проблеми, или с повдигане на несъществуващи такива.
Що се отнася до автора на декларацията – Иван Костов, този рушител на България, той не е за парламента, а за затвора. Как е възможно именно този износен политик, подкрепян от един процент от електората, да въздейства на целия парламент да гласува въпросната антибългарска клеветническа декларация? Здравият човешки разум не може да отговори на този въпрос.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар