Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 4 (2012) ПП ”НОВА ЗОРА” НАБИРА СКОРОСТ ВЪВ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ

ПП ”НОВА ЗОРА” НАБИРА СКОРОСТ ВЪВ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ

Е-поща Печат PDF

На изборите за общински съветници и кметове от 23 октомври 2011 г. ПП „Нова Зора” спечели кметско място в с. Михайлово, община Хайредин, Врачанска област, в двубой с кандидата на ГЕРБ. Избраният кмет, Стефан Димитров Ангелов, има амбицията да работи за благоустрояване на селото и за подобряване бита на съселяните си, влошен поради масовата безработица. За постигане на тези цели той потърси помощ от ръководството на ПП „Нова Зора”. Първата крачка за това бе учредяването на първична партийна организация (ППО) на 24 януари т. г., за което вече имаше извършена предварителна подготовка.

При учредяването взеха участие Минчо Минчев, председател на ПП „Нова Зора”, Тодор Предов, зам.-председател, и Любен Виденов, член на ЦПС на партията. За председател на ППО бе избран Начо Костов Петренов. Кметът се е заел и с ремонт на детската градина в селото и потърси помощ за ремонт и на църквата, която е в окаяно положение. Бяха разисквани въпроси за реализиране на бъдещи бизнес-проекти и евентуална помощ за реализацията им. На следващия ден бе поискана и осъществена среща във Врачанската митрополия с Негово преосвещенство епископ Киприян, който обеща всестранна помощ за ремонта на църквата, както и за установяване на църковните имоти в землището на селото.
По време на изборите ПП „Нова Зора” участва в коалиция „За модерна Враца”, която подкрепи кандидатурата на инж. Николай Иванов, издигната от инициативен комитет, за кмет на община Враца. Кметското място и тук бе спечелено също срещу кандидата на ГЕРБ. На 25.01.2012 г. се състоя среща с кмета и зам.-кметовете на община Враца, на която освен посочените по-горе членове на централното ръководство на партията, участваха зав. сектор в БСП Боян Чуков, и Сергей Панкрушкин, първи секретар на посолството на Русия в България. Участие в срещата взеха и Валя Кръстева, и Емил Петров от коалиция „За модерна Враца”.
Г-н Н. Иванов представи своя екип, благодари за оказаната му подкрепа по време на изборите и запозна присъстващите с географските, икономическите, културните и природните дадености на община Враца и перспективите за нейното развитие. Г-н М. Минчев представи участниците в срещата, поздрави новоизбрания кмет и неговия екип и им пожела успешен мандат. Той обеща пълна подкрепа от организацията на партията в гр. Враца и съдействие за провеждане на регионална среща на бизнеса от областта с представители на Руско-българската търговско-промишлена палата за реализиране на съвместни проекти.
След това бе посетен Историческият музей на гр. Враца, който съхранява безценни експонати от Врачанска област, включително специалната зала, в която е изложено най-голямото сребърно съкровище, открито по нашите земи в с. Рогозен. По покана на клуба на съотечествениците „Вестител”, клуба на русофилите - гр. Враца, сдружение „Модерна Враца” и община Враца, бе посетена организираната руска вечер „Да обичаш Русия”. След официалната част на срещата популярната група „Грамофон” изпълни свои хитови песни и допринесе за топлата атмосфера на срещата.
Кметът на община Мездра, г-н Иван Аспарухов, изрази желание подобна среща да бъде организирана и в гр. Мездра, което бе прието с благодарност. На територията на общината и ПП „Нова Зора”, и вестник „Нова Зора” имат своите симпатизанти и поддръжници, което ще способства и за изграждане на партийна структура тук в близко бъдеще.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар