Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 5 (2012) ЗА ДОБРО ЛИ ИДВА ХИЛАРИ?

ЗА ДОБРО ЛИ ИДВА ХИЛАРИ?

Е-поща Печат PDF

Радост велика обзе нашенските клакьори на новия световен ред. Преливат от щастие хранените хора на Големия брат: държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън ни идва на гости. Най-истеричните антикомунисти веднага свързаха това със смяната на “Дондуков” 2. Внушението е, че досега ни от Вашингтон, защото президентът бил червен. И човек на Москва.

Но за какво всъщност идва Хилари, няма нужда да гадаем. То си е ясно казано и в официалното съобщение на Външното министерство – “за съгласуване на политиката на САЩ и България в Близкия изток”.
Съгласуват си политиката равностойни партньори, а не като в баснята на Михайловски за бивола и мухата. Лейди Клинтън идва, за да договори ползването на американските бази в Безмер и Карнобат във връзка с все по очертаващата се американска атака срещу Иран. Познайте на кого ставаме мишена!
Разбира се, няма да бъде пропусната и темата с шистовия газ. ”Шеврон” не е компания, която лесно се предава. Тя вече натисна копчето - шестима сини депутати - Иван Костов, Иван Иванов, Михаил Михайлов, Екатерина Михайлова и Асен Агов, внесоха проекторешение за отмяна на забраната за проучване и добив на шистов газ.
Маневрата е прозрачна: точно когато Хилари Клинтън пристигне в София, дебатът в парламента по темата да е в разгара си. И каквато е практиката на ГЕРБ, изведнъж да решат, че са сбъркали. Не им е първица. А не че янките са им спретнали “кремълски часовник”... За да не забравят, че пощальонът звъни два пъти.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар