Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 21 (2012) СЪЗДАВАНЕ НА ЕДИНЕН НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ПОИСКАХА И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПП „НОВА ЗОРА” В СТАРА ЗАГОРА

СЪЗДАВАНЕ НА ЕДИНЕН НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ПОИСКАХА И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПП „НОВА ЗОРА” В СТАРА ЗАГОРА

Е-поща Печат PDF

Политическа партия „Нова Pора” си поставя за цел създаването на Единен нацианален фронт, който да обедини левите патриотични политически сили, за да се справят с геноцидната политика спрямо икономиката, народа и земята. Това обяви на пресконференция председателят на общинската организация в Стара Загора Николай Атанасов. Създадената през 1993 г. патриотична партия е част от „Коалиция за България” и на последните избори е подкрепила кандидатите на БСП.

 

Поради личностни проблеми с предишното ръководство, в рамките на около две години тя практически не е съществувала и е възстановена на 22 септември миналата година. Все още има хора, които възстановяват членството си, приемат се и нови членове. Като членска маса организацията наброява над 30 души, но има тенденция за разширяване на влиянието. Според Атанасов много хора се страхуват да се афишират като членове на „Нова Зора”, а други пък изобщо не искат да участват в политически партии, въпреки че споделят идеите. Симпатизантите обаче се увеличават, работи се за създаване на младежка организация. „Хората ни са малко, но качествени и интелигентни. В. „Нова Зора” не е комерсиален и се самоиздържа”, коментира той.

Представен бе и сборникът „Жив пред българска история”, съдържащ доклади и експозета от конференцията, посветена на 100-годишнината на Тодор Живков, проведена на 8 ноември 2012 г. в София. Акцентът е върху ролята на Живков не като политик, а като държавник, както и върху постиженията на страната по време на неговото управление. В класацията на ООН България беше на 26-о място от 196 страни, а сега не смеем да кажем къде сме, припомни председателят на старозагорската организация.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата