Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 22 (2012) ЗА НОВИ СОЦИАЛНИ ОТГОВОРНОСТИ И НОВИ НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ

ЗА НОВИ СОЦИАЛНИ ОТГОВОРНОСТИ И НОВИ НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ

Е-поща Печат PDF

Открито писмо на ЦИБ на ПП “Нова Зора” до Сергей Станишев, председател на БСП, и до членовете на НС на БСП

Уважаеми др. Станишев,

уважаеми другари,

Централното изпълнително бюро на ПП „Нова Зора” Ви поздравява с успешно проведения 48-ми конгрес на БСП и с избирането ви в ръководните органи на партията за високо отговорното дело: „За нова социална България”.

Като български патриоти и хора на социалната кауза ние намираме за навременна, обединяваща и вдъхновяваща подобна цел, особено в условията на все по-откровения геноцидно-изтребителен модел, каквато е същността на провежданата от правителството на ГЕРБ политика. Политика, която ние, в „Нова Зора”, убедено отричаме, която предвидихме още през 2009 г. и срещу която не преставаме да се борим.

Политическият доклад пред конгреса и приетата Политическа резолюция „Съвременната криза и България утре. Отговорът на социалистите: България – нова, социална държава” оценяваме като идейно близки на основните постановки в Програмата на ПП „Нова Зора”. Оценките за съвременния капитализъм и кризата като иманентна същност на самата система, т. нар. телевизионна демокрация и ролята на медиите в упражняването на властта, мястото на широко прокламирания свободен пазар и разрушителната приватизация и ролята им в социалното поляризиране на обществото; идеите за държавното участие в икономиката и необходимостта от догонващо развитие; новите подходи в младежката политика, оценките за разгроменото българско здравеопазване, селското стопанство и последиците на демографската криза ни карат да вярваме, че може да бъде възродена надеждата на милиони българи за едно по-добро бъдеще, основано на социалната справедливост, социалната чувствителност и националната отговорност.

Всичко това ни дава основание да се чувстваме част от големия съюз на хората на социалната кауза и вярваме, че в този съюз е мястото на всички, за които България винаги е била болка, съдба и надежда.

В този смисъл намираме, че Вашето обръщение, др. Станишев, от трибуната на 48-мия конгрес, с оценка и поклон към огорчените, отхвърлени и загубени кадри на БСП в първите и последващите години на прехода, към всички ония, които осъществиха най-грандиозния модернизационен проект в 1300-годишната българска история – строителството на социалистическа България, които бяха в челото на антифашистката борба и неуморен двигател на социалистическото съзидание, е вярна крачка към консолидиране на националната енергия и свяст в тези тежки за нацията и българската държавност времена.

Централното изпълнително бюро на ПП „Нова Зора”, като преценява идеите и задачите, заложени в приетите от 48-мия конгрес на БСП документи, смята, че с тях по същество БСП предлага на българските граждани нов обществен договор за нови социални отговорности и нови национални приоритети. Това според нас е програма – кауза, която мнозинството от честните хора на България биха приели с разбиране и надежда. Ние, в „Нова Зора”, няма да пожалим сили в битката за нова, социална България, и няма да загърбим очакванията на хиляди български патриоти за единение и воля за бъднини и Отечество.

Като пожелаваме, др. Станишев, на Вас и на членовете на Националния съвет сили и мъдрост, вярност към социалния идеал, преданост и непоколебимост към каузата България,

оставаме с уважение

 

Централно изпълнително бюро

на ПП „Нова Зора”

Минчо Минчев,

председател на ПП „Нова Зора”

29 май 2012 г., София

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар