Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 брой 24 (2012) ТОЧНО ТАКА. ЛУД УМОРА НЯМА, САМО СЕ ПОТИ

ТОЧНО ТАКА. ЛУД УМОРА НЯМА, САМО СЕ ПОТИ

Е-поща Печат PDF

Инатът герберски може да се сравни само с магарешкия. Въпреки че редица авторитетни икономисти, политици и администратори вече се противопоставиха на налудничавата идея за местене на централни институции от София в провинцията, правителството твърдо е решило да даде ход на чиновническото преселение. Само дето няма яснота колко ще струва.

Кабинетът е одобрил доклад на министъра по еврофондовете Томислав Дончев, в който се разпределят задачите на различните ведомства по плана за местене на агенции, но в него липсват каквито и да било финансови разчети. Те щели да се правят тепърва!

И значи планираният хаос ще се състои.

Туризмът ще се изнесе в Пловдив до 1 септември, след него Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) към земеделското министерство отскача чак в Бургас.

Ведомствата, които предстои да се изнесат, щели да се обявяват “седмица след седмица“, заяви финасовият министър Дянков, което ни подсказва, че се задава истински екшън на живо. После успокои журналистите, че местенето ще струва ”няколко десетки хиляди лева“. Къч пара за Дянков, както се казва. На подхвърлена реплика, че това може да означава както 20 000, така и 100 000, Дянков отговори с простодушна наивност “точно така”. И се оправда, че не може да назове сумата за преместването, защото след два месеца ситуацията можело да е различна. Ами да, може. И трябва да е различна. Откъдето и да го погледнеш...

Но луд умора няма, казва мъдрият български народ в подобни случаи. Лошото е, че страданието Дянково пак ще удря по гърбината данъкоплатеца. Дано и премиерът Борисов да се сети, че ако преместиш телевизора от една стая в друга, картината не става по-добра. И че Дянков му носи достатъчно негативи и е крайно време да го пусне по пързалката.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар