Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2012 Брой 30 (2012) ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ В БУРГАС – ОЧАКВАМЕ СЛЕДВАЩИТЕ

ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ В БУРГАС – ОЧАКВАМЕ СЛЕДВАЩИТЕ

Е-поща Печат PDF

Според западните стратези въпросът със Сирия в близко време ще бъде разрешен, затова дойде моментът да се подготви общественото мнение за военната операция срещу Иран

На 18 юли, близо до летище Бургас, в България, бе взривен автобус с израелски туристи. Министерството на външните работи на България веднага квалифицира взрива като терористичен акт. По официални данни са загинали осем души, а около тридесет са пострадали. В мига на взрива в автобуса имало 40 туристи и водачът на автомобила.

 

Надявам се, че цитираните факти са достатъчни, за да се повярва в следното – когато е целесъобразно, своите биват убивани с такава лекота, с каквато и чуждите.

Нека да видим какво се случи.

Като начало, малко топонимия. „Бургас” или от гръцкото „Пиргос”, означава „Кула”.

Това е на практика синоним на Йерусалим: „А ти, куло на стадото, хълме на Сионовата щерка! / при теб ще дойде и ще се върне предишното владичество, царството - при дъщерите иерусалимски./ (Книга на пророк Михей 4:8) Кулата служи за наблюдение. Кулата – това значи стража, съгледвач, предпазливост. Традиционно, в християнството и в изкуството, кулата най-често е символ именно на бдителност: „На кулата в Изреел стоеше стражар, и съгледа Ииуевото пълчище, когато идеше, и каза: пълчище виждам. / И каза Иорам: вземи конник, проводи насреща им, и нека попита: с мир ли?”/ (Четвърта книга Царства 9:17) И още един библейски цитат: „ /Чуйте друга притча: / имаше един земевладелец, който насади лозе Той сложи една стена около него, изкопа в него лин и построи наблюдателна кула. / След това той нае лозето на някои земеделски производители и си отиде в далечна страна. / (Евангелие от Матей 21:33)

Не си струва да мислим, че авторът е толкова кръвожаден (по повод заглавието „...очакваме следващите”). Когато става дума за геополитика, организирането на няколко терористични актове, чиято главна цел е убедително да „се посочат” техните организатори – всичко е въпрос на техника. Особено след 11 септември 2001 г. Предполагам, че днес в света не са много аналитиците, военните експерти, журналистите, които още вярват, че кулите-близнаци в Ню Йорк бяха взривени от терористите на Осама бин Ладен. Най-удивителното е, че терористите, които похитиха четири огромни самолета, оставиха сред руините чистичък и цял паспорт на гражданин на Саудитска Арабия. Ами това са някакви бунаци, прощавайте, но не и терористи. Гражданите на САЩ, също както и останалият свят, повярваха в тази димка, но това не е чудно, като се има предвид кому принадлежат световните средства за информация и интернет-ресурсите.

През 2010 г. започна т. нар. арабска пролет. На организаторите й бе нужна помощта на радикалните ислямисти, на първо място „Ал Каида”. Но имаше сериозна пречка – Осама бин Ладен. Едва тогава стана ясно, че дните на терорист № 1 са преброени. Според целия свят той трябваше да умре. На 1 май 2011 г. Осама бе зачеркнат от списъка на живите. Реално или виртуално – това знаят само посветените. Не съм сигурен обаче, че сред тях е и президентът на САЩ. За всеки случай, за да няма възможни недоразумения, всичките 24 морски пехотинци, героите „ликвидатори” на Бин Ладен, само след два месеца се взривиха заедно с вертолета си в небето над Афганистан. Надявам се, че цитираните факти са достатъчни, за да се повярва, че когато е целесъобразно, своите биват убивани толкова леко, както и чуждите.

Не е изключено, че в някой курорт в Грузия ще бъде взривен хотел с туристи от Израел, или от други европейски страни, а от развалините ще изскочи паспорт на ирански гражданин.

Сега да се върнем към терористичния акт в България. Специално внимание бе отделено на озвучената по-рано информация от западни и израелски спецслужби, че Иран и „неговите инструменти от Близкия изток” ще проведат серия терористични актове срещу израелски граждани. Споменати бяха местата, където те може да бъдат проведени – Бургас, Грузия и някои други държави.

Призовавам читателите да вярват на цитираната информация. Изглежда, че изтичането на тази информация е по вина на самите разработващи плана за провеждане на терористичните актове. Но защо съм сигурен в това ли? Нека видим обстановката в Близкия изток. Сирия е последният и единствен съюзник на Иран. Англо-саксите осъдиха страната на разруха, въоръжиха опозицията, хвърлиха наемници, не жалят пари за провеждане на терористични актове. Те (англо-саксите) смятат, че въпросът със Сирия ще се реши в близките седмици. Затова и настъпи времето да се подготви общественото мнение по света за военна операция срещу Иран, и на първо място – гражданите на Израел, които кой знае защо не искат пълномащабна война с Иран. Но ако израелци започнат да загиват масово заради терористични актове, и ако всички световни медии посочат с пръст Иран, ситуацията може рязко да се обърне. Не е изключено на някой грузински курорт да хвръкне във въздуха и хотел, където има израелски туристи, както и граждани на други страни, а в развалините да бъде открит паспорт на ирански гражданин. Така ще бъдат решени няколко важни задачи:

- обществеността в Израел ще изиска от правителството да атакува Иран

- обществеността в европейските страни ще прояви солидарност с израелците

- обществеността в Грузия, като минимум, ще си замълчи, когато страната стане плацдарм за нападение срещу Иран.

По-нататъшните събития ще започнат да се развиват според натовския сценарий за началото на атака срещу Иран. На свой ред Русия, която трябва да защити южните си граници, ще организира военен транспортен коридор към Армения през територията на Грузия чрез завземане на Тбилиси.

Българският Бургас стана спусковият механизъм от новата спирала на геополитическото преразпределение на света.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар