Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 2 (2013) ГЕРБ ВСЕ ПАК СИ ОСИГУРИХА “ПАТЕРИЦА”

ГЕРБ ВСЕ ПАК СИ ОСИГУРИХА “ПАТЕРИЦА”

Е-поща Печат PDF

Нямаме нужда от патерица” за изборите, в един глас отговарят и Б. Б., и миинстър Цветанов, когато журналистите ги запитат за евентуални предизборни или следизборни коалиции. +Миналата седмица обаче гербаджиите си осгуриха една хубава властова “патерица” следващите 5 години.

Какво имаме предвид? Ами това, че кабинетът предложи на президента да издаде указ за преназначаване на Константин Казаков за председател на държавна агенция “Национална сигурност”, считано от 1 януари 2013 г. И реши досегашните зам.-председатели на ДАНС, Димитър Йорданов и Владимир Писанчев, също да си останат на постовете.

Мандатът и на тримата е петгодишен. И тримата са назначени на 1 март 2011 г. Което ще рече, че щяха да подлежат на преназначаване (или освождаване) съответно на същата дата през 2016 г. Сега обаче ще командват ДАНС  до 1 янураи 2018 г. Освен ако опозицията не се опита да оспорва това явно нарушение на закона. Защото ако номерът мине, ГЕРБ си връзват яко гащите. Ако спечели изборите, ръководството на агенцията си е тяхно. Ако пък остане в опозиция - чрез своите хора, начело на службата, пак ще имат контрол, или най-малкото информация за всичко, което става в държавата. От такава “патерица” по-добре - здраве му кажи!

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар