Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 2 (2013) ДОЛУ КОПИЕНОСЦИТЕ НА МРАКА

ДОЛУ КОПИЕНОСЦИТЕ НА МРАКА

Е-поща Печат PDF

Във връзка с решението на ЦПС на ПП „Нова Зора” от 1 декември 2012 г. за провеждане на срещи с ръководствата на партиите и организациите на българските патриотични сили и за размяна на мнения по важните въпроси на нацията и духовността, както и по неотложните задачи на дневния ред на обществото, председателят на ПП „Нова Зора” Минчо Минчев, зам.-председателите Румен Воденичаров и Тодор Предов, ведно със секретаря по идеологическите въпроси Тодор Мишев, председател на Софийската градска организация на ПП „Нова Зора”, се срещнаха в централния офис на ПП „Нова Зора”, на ул. „Пиротска” 3, с делегация на ПП „Национално движение за спасение на Отечеството” в състав: проф. Тодор Рашев – председател, и зам.-председателите Нелко Георгиев и Румен Йорданов, Красимира Минчева – секретар, и члена на ИК на партията Георги Дерменджиев.

На срещата бе изтъкната идейната близост между ПП „Нова Зора” и НДСО и бяха обсъдени проблемите на патриотичните сили в предстоящия Референдум за развитие на атомната енергетика в България с построяването на нова атомна електроцентрала. Двете партии изразиха пълната си убеденост и подкрепа за референдума, като конституционна и демократична форма за развитието на България и изразиха своята решителност да призоват своите членове и симпатизанти да гласуват с „Да” на предстоящия референдум и да използват всички форми за пропагандиране на тяхната позиция като единствено народополезната и необходимата в този важен обществен акт.

Делегациите приеха съвместна декларация по въпроса, която публикуваме отделно.

Бяха обсъдени и проблеми, стоящи пред патриотичните сили от идеен и организационен характер, както и възможностите за координиране на общи действия и несъмнената полза от тях за каузата на България. Ръководствата на двете партии се договориха за укрепване на междупартийните контакти чрез бъдещи срещи и действия.

Зора

Декларация-обръщение на ПП “Нова Зора” и НДСО

относно предстоящия Референдум за развитието на атомната енергетика в България чрез изграждане на нова атомна електроцентрала

Български патриоти,

граждани на България,

братя и сестри,

На 27 януари ни предстои да дадем своя глас в референдум, който чрез прякото участие на цялата нация ще реши не само изключително важния въпрос за технологичното бъдеще на българската държава в международното разделение на труда и ще утвърди допитването до народа като върховна демократична и желана форма на управление на обществото, но ще постави и въпроса пред всички български граждани доколко способни са те да осъзнаят и защитят националния интерес и националната сигурност на страната чрез израза на своята гражданска воля.

Като партии, за които България винаги е била над всичко, ние сме дълбоко убедени, че трябва да подкрепим идеята за развитие на ядрената енергетика за нуждите на българската нация и държава. Същевременно с тревога констатираме нарастващото усърдие в злостната пропаганда на заинтересовани групи, медии и агенти за влияние, техния неуморен стремеж да бъдат объркани цели обществени слоеве и граждани. Целта е те да не се явят до урните, или ако все пак изразят своя вот, той да бъде отрицателен. Тревожен е фактът, че дори президентът и министър-председателят на републиката се наредиха в техните редици с прословутото три пъти “не”.

Ние, които винаги сме ненавиждали майкопродавците и отцеругателите, заклеймяваме дейността на всички наемници-отрицатели и погромители на българското бъдеще.

Ние призоваваме за разум и воля за съзидание, за просперитет и напредък, който може да осигури на България ядрената енергетика и построяването на нова атомна централа.

Гласувайте с “Да” на предстоящия референдум.

Не слушайте гласовете на отцеругателите! Спомнете си, че тези, които ви призовават да не се явите пред урните, или открито ви насърчават да гласувате с “Не”, са същите, които отнеха хляба ви; които затриха цели промишлени отрасли; които обезлюдиха селата и прогониха децата ви. И ако днес ярката някога звезда на България все още мъждука на световния небосклон, утре, ако те успеят в своя поход на мрака, тя ще угасне завинаги.

Да живее България!

Долу копиеносците на мрака!

Минчо МИНЧЕВ,

председател на ПП “Нова Зора”

Проф. Тодор РАШЕВ,

председател на НДСО


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар