Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 5 (2013) С ЕДИН АТЕНТАТ - ДВА ЗАЕКА

С ЕДИН АТЕНТАТ - ДВА ЗАЕКА

Е-поща Печат PDF

След пишман-атентата срещу Доган, вече една седмица медиите се занимават с истински такъв - срещу Златко Иванов - Баретата.

Че известният нарокобос отдавна е бил на нечия мушка, не е новина. В този ”бизнес” конкуренцията е безмилостна. Лошото е, че подобни показни разстрели винаги се използват за “втора употреба”. В случая тя е ясна: да компрометират властта и въобще държавата. Кадрите с нападението върху Ахмед Доган, извършено на трибуната по време на партийния форум на ДПС, обиколиха целия свят и хвърлиха ново петно върху и без това не особено добрия имидж на България, непрекъснато критикувана в ЕС за слабостите именно в областта на обществения ред и съдебнатаа система. Всичко това - месеци преди поредния доклад на Брюксел за България. За да може в него да се каже, че българите все още са тъмни балкански субекти, като писа точно преди преди 80 години един немски вестник. Следователно, никакъв Шенген, никакво сваляне на мониторинга, никави визи за САЩ или свободно емигриране във Великобритания. А което пък е още по-лошо - в такава държава солидни инвеститори не идват.

Всичко това обаче не притеснява особено властимеющите. Тях ги притесняват появилите се подмятания в пресата, че самият Б. Б. има интерес от смъртта на Баретата, който бил готов да направи сензационни разкрития за тъмните деяния от биографията на премиера. Всичко това, разбира, се трябва да се докаже. Но няма нужда от това да доказваме как Б. Б. вече се възползва от атентата. Министър Цветанов обяви на всеослушание, че в хода на следствието излизат “интересни неща”. Едно от тях е сигнал до бившия президент Георги Първанов и до ДАНС от лице от подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределяне на наркопазара. Въпросното писмо обаче не било взето под внимание и потънало в архвите на агенцията.

Звучи достоверно. Само че някак си много своевременно това писмо изведнъж изплува от папките. Защото то не само дава тежест на досегашинте обвинения и присъди срещу Златко Иванов, но въз основа на него може да се поднови съдебното преследване на Алексей Петров. Б. Б. и Ц. Ц. май се мъчат с един атентат да ударят два заека - и Баретата, но най-вече Трактора. И то тъкмо преди изборите...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар