Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 5 (2013) И ПАК РЕДОВИЯТ БЪЛГАРИН ЩЕ ПЛАЩА МАСРАФА...

И ПАК РЕДОВИЯТ БЪЛГАРИН ЩЕ ПЛАЩА МАСРАФА...

Е-поща Печат PDF

Проектът АЕЦ „Белене”, рестартиран от правителството на Симеон Сакскобургготски и провален засега от кабинета на неговия бодигард Бойко Борисов, няма нищо общо със злоупотребите във Фонда за научни изследвания. Заради тях премиерът натири министъра на образованието и науката Сергей Игнатов, председателя на НС на фонда Христо Петров и на ИС Стефан Гюров. Но раздадените под масата 15 млн. лв. кой ще върне? Трябваше учените да се заканят да сезират Барозу, за да забележи Борисов злоупотребите във фонда.

Атомната енергетика, срещу която се разпениха гербаджиите, не е виновна за наказателните дела, заведени от Брюксел срещу България по различни поводи. Например заради деформирането на енергийния пазар чрез прякото командване на ДКЕВР от правителството и закрепостяването на потребителите към доставчиците монополисти. Ако ни осъдят за тези нарушения, на ден ще плащаме глоба по 17 000 евро. Тоест, за 100 дни – 1 700 000 евро! Бравос! И за това ли ще е виновна тройната коалиция?

Оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев е твърде закъсняла и едва ли ще е последното изхвърляне на предпазни бушони. На дузпата са заложени и министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски, и министърът на екологията Нона Караджова. Пак заради тяхното бездействие, довело до наказателни дела срещу България. Първо, заради непрозрачното разпределяне на цифровия телевизионен ефир, нагласените конкурси и загадъчните собственици, които стоят зад победителите в тях; както и заради скритото одържавяване на печата чрез фиктивна продажба на вестници на частни собственици. А и телевизионният ефир също е овладян от лица, разчитащи на превъртането на парите на държавните предприятия в банки, близки до управляващите. И второ, заради продължаващото прахово замърсяване на въздуха, който дишаме. Този грях ще изплащат бъдещите поколения, които след затварянето на АЕЦ „Козлодуй” ще останат с пушливите ТЕЦ, били те американски или държавни, и с прескъпите възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар