Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 5 (2013) Уважаеми господин Минчев,

Уважаеми господин Минчев,

Е-поща Печат PDF

С огромна радост и удовлетворение посрещнахме новината за възраждането на интелектуалния кръг „Зора”. Сърдечно ви поздравяваме!

Случи се това, което трябваше да стане: яви се духовният елит, който да поведе народа ни. Този обезверен, тотално съсипан, смазан, останал без душа народ, за който единствен изход и спасение от страданието остана смъртта. (Само за два дни научихме от пресата за самоунищожението на две семейства  с децата им. Самоубиват се младежи студенти, жени полудяват от мизерия.)

Често става дума за страх от апокалипсис. Какво по-страшно може да има от този невъобразим хаос, който вилнее повече от двадесет години и помита всичко чисто и свято?

Четем имената на интелектуалците, взели участие в срещата – всички известни, ярки личности. Към тях образованите, знаещите, можещите, останали честни, почтени и достойни в този вълчи свят, отправяме надеждите си. Те ще бъдат ядрото, където ще се раждат идеите, щабът, който да определя и насочва действията ни. Те ще отварят очите ни и съживяват духа ни. Те, които градиха и създаваха в миналото, трябва отново да ни учат на съзидание в още по-трудни години. Но самият факт, че съществува отново кръгът „Зора”, е светлина в тунела, който ще привлича патриотичните сили. Той ще се превърне в „тракторът”, който ще ни изведе от блатото. Вярваме в силата на българския дух!

Благодарим ви, г-н Минчев, за всичките положени усилия, за вашата принципност и последователност. Благодарим на всички, които ще осветяват пътя ни за спасението на озлочестената България.

Бог да ви благослови!

 

Нели ПЕТКОВА и група симпатизанти от Свиленград