Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ФРОНТАЛНО

Е-поща Печат PDF

“Понякога е по-добре да повярваш на фалшив пророк...”. (Иван Кръстев)

Иван Кръстев, несъмнено най-умният, най-известният, най-признатият на Запад и най-опасният в България от всички десни политолози, много точно, просто блестящо, в неговия неповторим и уникален стил е формулирал цялата своя дейност и дейността на себеподобните си “експерти на Прехода”:

Те 24 години конструираха един след друг нови и нови фалшиви пророци и когато тези фалшиви пророци се сриваха, Иван Кръстев и компания започваха нов проект за поредния фалшив пророк на Отечеството ни.

Тяхната безумна и бясна паника, караща ги да препускат из обслужващи телевизии и придворни вестници сега е базирана на екзистенциални страхове - поне 4:

Страх 1. Дезертьорското, предателско, пилешко (chiсken), позорно бягство на ББ от властта за първи път ги свари абсолютно неподготвени и неготови, без елементарното технологично време да изобретят в алхимичните си политологични лаборатории нов фалшив пророк.

Страх 2. Те за първи път от 24 години са принудени не само да наблюдават (на това са свикнали) сгромолясването на изобретения от тях фалшив пророк, но трябва да си плюят на физиономиите и на досегашната си практика и да включат на пропаганда и агитация, с които да възродят и възкресят, да реанимират и рециклират, да разкрасят и разПиАр-ят отново същия, провалил се фалшив пророк.

Страх 3. Гневът на олигархичното задкулисие е толкова силен от зарязването на управлението от ББ, че макар и то да е пресметнало, че ББ е най-удобният вариант и след 12 май (само че при условие ББ да бъде много по-репресивен и да не се прави на държавник, а да действа като облечен във власт Охранител), претенциите на задкулисието към експертите на Прехода е гръмовержеско, то ще бъде съпроводено със санкции - с тежки, най-малкото финансови, санкции – за първи път Иван Кръстев и Со. получават двойка от своите реални работодатели и платци и им се държи сметка, че изобретиха фалшивия пророк ББ и накараха в него да бъде инвестирано толкова много, а той се оказа един най-обикновен страхливец и паникьор, мислещ за собственото си оцеляване и спасяване, а не за интересите на тези, които с помощта и на експертите на Прехода го инсталираха като Главен Охранител на Статуквото...

Страх 4. Под заплаха днес не е просто политическият модел (макар че са включени всички сили и средства за неговото опазване - това се вижда от медиите, които канят само представители на партиите на статуквото, т. е. от Партията на Властта; както и от социологическите агенции, които проучват популярността само на казионните политици на статуквото) - за първи път под заплаха е икономическият модел - моделът на Прехода, хиперлибералният, мегапазарен, суперпотребителски, гигаприватизационен, ултра-антидържавен Модел, който работи за една тясна прослойка – 1 % на олигархичното задкулисие и гравитиращата около него 9-процентна, самодоволна т. нар. средна класа – в ущърб на останалите 90 % от българския народ.

А именно този модел, съсипал България и откраднал Прехода от обществото ни, бе 24 години постоянно рекламиран, възхваляван, възпяван и обявяван за единствено възможния от Иван Кръстев и експертите на Прехода!

В България Преходът имаше две съставляващи – едната бе променлива – на управляващата партия или коалиция; другата бе постоянна – на Модела.

Ако сега този Модел рухне, идват дни на равносметка и търсене на отговорност... Ще бъдат потърсени виновни и нечии глави могат да рухнат, та дори и в преносен смисъл... Аз не бих желал да съм на мястото на експертите на Прехода, ако народният бунт прерасне в стихиен гняв – а това ще стане, не разберат ли партиите, политиците и президентът какво се случва наистина в България днес.

22 март 2013 г., 09:40, фейсбук

* заглавието е на редакцията

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар