Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 14 (2013) ПАК ЛИ ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ?!

ПАК ЛИ ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ?!

Е-поща Печат PDF

Никой не може да отрече едно качество както на англо-саксонците, така и на народа Израилев - упоритостта, с която преследват поставената цел. След като не успяха да убедят страните от ЕС в причастността на “Хизбула” при атентата в Сарафово, сега побързха да извадят нови “данни” за пъклените действия и намерения на ислямистите в България.

И така - оказа се, че агент на иранските части “Кудс” (спецподразделение на иранския Корпус на стражите на ислямската революция) е оглеждал синагогата в София дни след атентата на 18 юли 2012 г. в Сарафово, при което бил арестуван от нашите служби. Източник на информацията е израелският вестник “Джерузалем пост”, известен и с названието “пощенската кутия” на “Мосад”. Той пък се позовава на доклад на Вашингтонския институт за близкоизточна политика, публикуван през януари 2013 г. Авторът на въпросния доклад, някой си Матю Левит, твърди, че го е научил на 13 септември 2012 г. в разговор с представители на израелското разузнаване. И авторът на въпросният матириал в “Джерусалем пост”, Бенямин Вайнтхал, вече категорично заявява, че сме свидетели на поредната съвместна операция на Иран и “Хизбула”. С една дума - халваджия за бозаджия. Само че сметката ще плащаме ние.

Главният секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев се измъкна от случая с витиеватото: ”Трябва по-внимателно да се чете английският текст”.

Въпросът не е във филологията, а в хронологията.

Защо сега се публикава въпросната “сензация”? И не ли е неколегиално да се вадят на бял свят действията на българските служби (ако наистина има такъв арестуван ирански агент)? Или целта е просто да се извиват ръцете и на България, и на цяла Европа, докато не бъдат вкарани в американо-израелския сценарий за война с Иран...


 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар