Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 14 (2013) КОНТРОЛЪТ НАД ОБЩЕСТВОТО

КОНТРОЛЪТ НАД ОБЩЕСТВОТО

Е-поща Печат PDF

ОПИТЪТ НА ГЛАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ИМПЕРСКА БЕЗОПАСНОСТ НА ТРЕТИЯ РАЙХ

ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ БР. 13

Главното е, че която и да е война е скрита система за заработка на пари. И то големи пари. И за управление на глобалните финансови потоци. Всичко останало е прикритие. Идеология няма, тя е само прикритие, за да бъде накаран човек да работи без пари. Спомнете си у нас какво стана. Първо трябваше на всяка цена да построим Беломорско-Балтийския канал. После да пратим Гагарин в Космоса. После да се въоръжаваме, та целият свят да е застрашен и всички да затягат пояса и да търпят.

 

На нас ни се създава виртуална реалност и ние живеем в нея. За да не бъдеш заложник на тази реалност, трябва да разбираш базовите ценности, и тогава не са страшни никакви програми. Всички програми започват и завършват. СССР също е бил такава програма, която вече свърши. Започна нова, програмата на „семейството на Елцин”. И тя скоро ще свърши. И всички членове на „семейството” ще си отидат, защото и те няма да са повече нужни на тия, които стоят зад програмата. Само нетрадиционното и по-мащабно мислене ще ни помогне правилно да възприемаме новите опасности и нещата на новото време.

Ето докъде днес стигнахме: заличават се граници, изчезват знамена... Всичко това се прави тихо и постепенно, и ни казват, че няма защо да се готвим за война, че война не може да има, защото има общи финансови потоци, общи търговски интереси, общо делене на печалбата.Но нека завърша разказа си за Първо управление на РСХА с няколко думи за неговия шеф - Карл Вернер Бест, уникален човек, с добро образование и интересни разработки. Той изградил цялата агентурна работа, написал учебни пособия, обучавал е и е работил със стратегическата агентура. В 1940 г. лично Химлер го пратил в Скандинавия, за да формира „арктическия юмрук”. Това е точно онова, за което в последните години ни говори и днешната руска власт. А този „юмрук” се е формирал още 1940 г.

На остров Александър, във Франц-Йосифовата земя,* има странна немска база под скалите. Подводниците се базирали отдолу, а отгоре работели екип учени, занимавали се с метео- и хидроизследвания, това било маскировката. Но и тя била прикритие, всъщност там се подготвяла площадка за летящи чинии. Това била пистата за летящите чинии на немците, които по време на войната станали 17 на брой. Летели със скорост 1000 км в час и от Северния полюс до Южния извършили 89 полета. Това въобще не са измишльотини. Има реални документи, потвърждаващи истинността на експериментите. Резидентът там бил именно Карл Бест. През 1944 г. немците вече имали и плазмено оръжие, това го потвърждават американски документи. През 1944 г. плазмени кълба били използвани срещу американската армия, но почти веднага Хитлер заповядал на Гьоринг да не се демонстрира всичко, с което разполага Третият райх. Моментът не бил дошъл!

Искам да отбележа също, че само на атлантическото крайбрежие били разположени 72 площадки за балистични ракети. Обслужвали ги 3500 души; с тях обстрелвали Великобритания. А трябва да се отбележи, че Дьониц още навремето казал на Хитлер, че му трябват 300 подводници, за да блокира напълно Великобритания. За периода 1939–1945 г. по документи немсаката армия имала цели 1174 подводници, но реалната цифра е почти 3000. Следователно, имало двойно счетоводство. За заблуда, едни и същи номера били слагани на различни лодки, и така по документи една лодка била унищожена в Арктика, а всъщност си превозвала в същия този момент злато в Оман. Това са били хора, които много добре умеели да маскират основния си замисъл.

Второ управление на РСХА ** се занимавало с административно-стопанските въпроси; с финансите, заплати, пенсии, атестации, транспорт, ГСМ, *** оръжия. Ясно е, и затова няма да се спираме на него.

Но виж, III-то управление на РСХА бих нарекъл ключово. То е било даже по-силно и от „Гестапо”. Трето управление било управлението за вътрешно разузнаване и вътрешнопартийно контраразузнаване. Разработвали партийните вождове, тия, които са се издигали от апарата на НСДАП. **** С какво е интересно това управление? Първо, то имало сериозен централен апарат от 400 офицери. Как са работели? Ами Германия винаги се е деляла на провинции. И в тези провинции се разполагали отделите на трето управление, които събирали цялата първична информация. Във всяко село си имали доверени лица. Например видял довереният нещо подозрително, и хоп, отива в пощата, върти телефона и докладва: тук в селото се появи един подозрителен. Каза две думи на някакъв чужд език. Идвайте... И веднага отива проверка. Тотално следене.

Това управление разработвало всички. В оперативна разработка се намирал например и самият Борман. Разработвали го да не е агент на Кремъл. Когато Борман все пак разбрал за това, започнал много активно да действа точно това управление, с неговите истини и неистини, да бъде разформировано. Борман, разбира се, успял. И трето управление било разформировано. Част от офицерския състав и цялата агентура минали към четвърто управление – „Гестапо”.

Четвърто управление на РСХА, или „Гестапо”, може да се каже, че било най-важното управление. Както вече писах, то било сформирано на база криминалната полиция на Източна Прусия. На 26 април 1933 г. Херман Гьоринг създал в Източна Прусия „Гестапо”, като структура за охрана на личните му имения. Той имал там свой едър бизнес, над 170 предприятия, владеел стоманата, диамантите, нефта, занимавал се и с морски превози.

Година по-късно Химлер уговорил Хитлер да вземе решение, че службата на Гьоринг се придава към единната структура на политическата полиция, но чак в 1939 г. „Гестапо” влиза в РСХА като нейно четвърто управление.

Трябва да се каже, че Източна Прусия и досега си е загадка. Работата е там, че цялата агентура, която е останала след войната на дълбоко законспириране, е останала именно там. Втората такава точка станала Одеса, откъдето и всички те влезли в СССР и днес в Русия. Децата им, внуците им продължават да управляват и да правят големи пари. Щом има пари - значи са от там. Аллах, както казват мюсюлманите, няма свои овни. Значи ако Аллах трябва да даде на някого овен, той трябва отнякъде да го вземе. Парите не се заработват. Този, който казва, че заработва големи пари, не е наред. Големите пари може да са му ги дали да ги подържи. За известно време. Както на Абрамович и Прохоров. Те имат свои пари колкото за две бутилки и самун хляб. Всичкото останало е чуждо. И пази боже някой от тия да изхарчи излишна рубла. Знаете ли къде ще отиде? При Ходорковски, да шие терлички.

Да нямате никакви илюзии за това, дето казвам. Аз и на децата си повтарям: забравете илюзиите, живейте си своя живот. Останалото не ви интересува. Само така можеш да останеш в тоя живот по-малко или повече непотопяем. Като почнеш много да мислиш за големите пари, от тях може и да ти дадат. Но после ще си вземат всичко.

(Бел. Й.Й.: За правотата на Рудаков за агентите на „Гестапо” в Източна Прусия съдя и по да речем публикации навремето в гръцката преса, че Кокалис на „Интраком”, който се подвизава и у нас, е човек на „Щази”. После същият Кокалис стана член на борда на директорите на „Систроникс” на Прохоров. Сега правят „нанотехнологии” на Русия).

И така, четвърто управление на РСХА, или „Гестапо”, било най-мощното управление. Оглавил го Хенрих Мюлер, а на всички спецслужби по света са известни само 9 негови снимки. Ние разполагаме с 3 снимки, едната, така ми се струва, е от личното му кремълско дело. Ще кажа няколко думи за Мюлер. Уникална личност по смисъла на системния анализ; освен това добър шахматист и ловец. Не му вървяло в личния живот, обаче. Нещата се обърнали чак след победата на Съветската армия над Третия райх. Продължил да си живее и да си работи, никой не го закачал, нито ние, нито американците, нито англичаните - защото бил информиран човек и в неговите ръце се намирали доста от ключовете към финансовите средства на райха в швейцарски, в хонгконгски банки и в банките на арабските емирати. Та какъв бил резултатът от войната? Немците ограбили всичко и го замъкнали в хранилища. Една подводница можела да носи до 150 тона злато, а имало 32 такива. На огромни партиди се извозвали диаманти. Лувърът бил обран. Почти всички музеи на Европа - също. Дори не говоря за СССР. В тази война са награбени огромни пари.

Задължително трябва да ви кажа и за още един субект, който е твърде интересен - Вили Леман. Той също бил от „военноморския пул”. Работел в криминалната полиция, бил вербуван от съветското военно разузнаване. После заради неговите връзки и корупционните практики го преместили в Берлин, където става началник на един от основните отдели на „Гестапо”, контролиращ научно-техническата част. Нови оръжия, мащабно производство. Незнайно защо ГРУ *****  предало Вили Леман на политическата ни полиция. От него сме получили пълни данни за началото на войната - по часове, по сили и по средства. Бидейки ръководител на оперативно подразделение, Леман ни предал и голям обем оперативна информация за кандидати за вербовка. Чрез него сме разширили мрежата от агенти в Берлин. Но хората, вербувани от Леман, вече не влизали нито в картотеките на ГРУ, нито на политическото ни разузнаване. Тази резидентура се подчинявала директно на Сталин.

Както знаем от историята, към началото на войната цялата наша политическа разведка в Берлин била разгромена. Резидентът й, г-жа Зарубина, избягала в Турция. Последната информация от Леман сме получили през младия офицер Борис Журавльов. Той и днес е още жив. Ако проследим логиката на предаването на връзка с особено ценен агент на младеж, на какви мисли ни навежда този факт? Предали Леман, за да не издадат главния си източник - Мюлер. Леман го разстреляли. Останала жена му Маргарита, нея никой не я закачал, дори й казали, че Леман е умрял при изпълнение на служебния си дълг. Защо? Защото продължавали да търсят мрежата му. „Гестапо” се е занимавало и с църквата, и с другомислещите, комунистите, чужденците и т.н. Не е имало житейска сфера, с която да не се занимава „Гестапо”. През 1943 г. на „Гестапо” вече се подчинявали и митниците, и граничната полиция. Пиле не можело да прехвръкне от Германия. Всичко било точно и ясно и в едни ръце.

Пето управление на РСХА е криминалното. То въобще е основа на всяка държава. Ако един грамотен лидер заложи на криминалните – подчертавам, не на контраразузнаване или на разузнаване, а на криминалните - това е 100 % успех. Причината е, че всяка информация идва от улицата. Естествено, че и тук са работели по направления: тежки престъпления, мошеници, хомосексуалисти, насилници, домашни крадци и т.н. Всяко подразделение си имало свое направление. Между другото, това не е най-ефективното решение, защото работейки по направления, се затруднява обменът на информация. В СССР, между другото, също имало подобна система. И въпреки това СССР по него време имал най-доброто разследване в света. Днес ги няма ни тези разследващи, нито онази школа.

Най-важното е, че сътрудниците на пето управление нямали офицерски звания и са били държавни чиновници, в 11 категории. Уникално! Ние днес трябва да преминем на такава система. Отказът от пагони в спецслужбите и криминалните - това е бъдещето. Пагони там не трябват, това е фетишизъм. Когато възрастовият ценз дойде до конкретния човек под пагон - той си отива. А ако работи в държавна структура без пагони, както е било в пето управление, може спокойно да си работи до 65 г. Такъв човек няма задача да търчи по улиците с пистолет в ръка подир престъпниците. Неговата задача е да работи с главата си.

Статията на А. Рудаков представлява стенограма на доклада му и последвалия разговор в Института за динамичен консерватизъм (ИДК), обществена организация, учредена през април 2009 г.
Като благодарим на преводача Йордан Йорданов, ние същевременно уведомяваме читателите, че на неговия сайт биха могли да прочетат и други интересни материали и им препоръчваме да следят и занапред сътрудничеството на “Нова Зора” и сайта jj-bg.info
* Земя на Франц Йосиф е архипелаг в Северния Ледовит океан, на север от Европа. Част от полярните владения на Русия, влиза в състава на Приморския район на Архангелска област. Състои се от 191 острова
** РСХА - Главното управление за имперска безопасност в Германия по време на Третия райх. - Б.р.)
*** ГСМ - от руски – „хуманитарен склад за мислене”. - Б.р.
**** НСДАП Национал-социалистическа работническа партия в Германия. - Б.р.
***** ГРУ - Главно разузнавателно управление, в СССР. - Б.р.

следва

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар