Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 18 (2013) ЗАПИСИ ОТ ДЪНОТО

ЗАПИСИ ОТ ДЪНОТО

Е-поща Печат PDF

Три записа бяха разпространени в интернет - между Мирослав Найденов, Николай Кокинов и Бойко Борисов, който очевидно е домакин на срещата, пишат в „Дума”. Нелегитимно били направени, твърдят от МВР, вярваме им. Обосновано е предположението, че към тези записи пряко отношение има бившият земеделски министър Мирослав Найденов, понастоящем клиент на прокуратурата. Найденов е готов на всичко, иска началникът му да го спаси от обвинения за корупция и злоупотреба с власт.

Управленският разврат неизбежно обхваща всяка безконтролна власт

Скалъпената от А. Луканов на „кръгла маса” през 1990 г. политолигархия изкуствено и трайно беше разположена в политическия спектър, около нея беше конструиран защитен параполитически вал от безгръбначни журналисти, безсрамно манипулиращи общественото мнение социолози и политолози, всевъзможни нагловати пиарчици и имиджмейкъри.

Партиите в олигархията се осигуриха и с облагодетелствани от властта фирми, финансиращи в немалък обем партийната дейност. Така започна и се разви във времето покварата в политическия и обществен живот в България.

От Вашингтон и Брюксел яко помагаха. При управлението на насъбраната от отпадъци на различни части на полиолигархията клиентела ГЕРБ падението на нравствеността достигна дъното си.

Тези три записа са оттам,

от дъното

Фаворитът на всички сегменти на криминално-политическата олигархия, временно угодният на световния хегемон и неговите сателити Бойко Борисов неволно се показва в естествената си среда в домашни условия при поредната си завера с предани хранени люде. Това е той в личния си живот, в приятелските си кръгове, такава е стилистиката в техните разговори, мисленето му е криминално.

Непредубеденият наблюдател лесно може да види, след като е чул или прочел записите на тази дружеска беседа, че покварата в съдебната власт е функция на управленския разврат на политиците, а не съществува сама по себе си. Кокинов ясно казва на Найденов за Борисов: той си избра главния прокурор!

Така е, именно Борисов като премиер два пъти и веднъж Цветанов като вицепремиер и вътрешен министър преди избора във Висшия съдебен съвет публично посочиха Сотир Цацаров като най-подходящия за поста. Както преди това си прокараха през парламента и своя президент достатъчен брой свои членове на ВСС, за да си осигурят избора.

Още преди това си осигуриха свой шеф на Софийски градски съд, доверен шеф на ВАС и още доста свои протежета на по-ниски постове в прокуратурата и съда. Всичко около и под Борисов и Цветанов е покварено и морално разложено. В най-добрия случай кадрите им навсякъде в ГЕРБ, в трите власти и в администрациите са „калинки”, останалите са поставени да слушкат, да изпълняват поръчки и да папкат. Така беше и по преди, обаче тези са просто пределно нагли и цинични.

При първото сътресение, предизвикало оставката на гербаджийския кабинет „Наглите”, деморализираната клиентела тръгна да се разпада от върха надолу, започна спасяването на малки групи и поединично. Както се разпада всяка целево създадена шайка престъпници.

Започна да изтича порочаща Цветанов и Борисов информация, двамата причиниха лишения и поразии на много хора, мнозина имат да им „благодарят” за което. В последния момент прецакаха Мирослав Найденов, хвърлиха го и за омаскаряване, той им го връща с този запис.

Други – от облагодетелстваните - се ослушват, чакат да се уверят, че Вашингтон е изоставил окаляните до ушите двама доскорошни свои фаворити, за да им забият по една-две чикии в гърбовете. Прокурорът Кокинов на записа е объркан: „Не мога да разбера кво се случва - кой от кои е?” . Смут настава и в душите на янеяневци и воленсидеровци, носовете им душат нагоре въздуха, кой от кои е, накъде от утре да завъртят задни бутове. Симптоми за изоставяне вече се долавят, а без подкрепата на хегемона Борисов и Цветанов политически не чинят и пет цента.

Борисов не отговаря, той също е изненадан от някои случки напоследък в уж своята вярна дружина. Май вече започва да схваща, че тя всъщност е глутница. А в глутницата, подушат ли, че някой кърви, мигом ще го разкъсат, дори и да е самият водач. Ослушват се и се оглеждат и разчитащите на клиентелата ГЕРБ избиратели, разколебаването сред тях след този огромен скандал несъмнено ще се ускори и задълбочи. Клиентелите не са като партиите, нямат твърди ядра и извън властта просто излизат от активната политика.

Кой каквото гушнал – това му остава.

(от сайта болгари.нет)