Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 19 (2013) САМО ЗАДРУЖНИ УСИЛИЯ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ

САМО ЗАДРУЖНИ УСИЛИЯ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ

Е-поща Печат PDF

На тези избори нямаше победители и победени, само измамници и измамени. Намерените в Костинброд 350 000 „излишни” бюлетини, които собственикът на печатница „Мултипринт” представяше първо за 350, после за допустим „производствен брак”, а накрая за „резерв”, поставят под въпрос и всички други избори, проведени при управлението на ГЕРБ. В това число и президентските през 2011 г., „спечелени” от Росен Плевнелиев.

Оказа се, че „големите и малките нужди” на Бойко Борисов не само са били записвани „незаконно” от Цветан Цветанов, ами са били задоволявани и с незаконни бюлетини.

Не бяха задоволени обаче нуждите на излезлите да протестират срещу енергийните и други монополи български граждани. Не бяха уважени жертвите на хората - факли, поставени пред избора между скотски живот и смърт благодарение и на герберското управление. Не бяха задоволени елементарните нужди на милиони възрастни българи, принудени “да живеят” цял месец, години наред, със сума, дори по-малко от джобните на разглезени отрочета на видни деятели в политиката и икономиката... Не бяха подпомогнати българските родители, които трябва да избират не между смартфон и айпад, а между памперс и бурканче с детска храна...

Вместо това на 10 май 2013 г. в прокуратурата се получи поредно доказателство за престъпната същност на досегашните управляващи - внезапна проверка в печатницата на Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ в Костинброд, установи наличието на 10 палета с интегрални бюлетини. Пакетирани и готови за експедиране. Попълнени „правилно” (за ГЕРБ тоест), при очакваните 3,5 млн. действителни гласоподаватели, те биха могли да осигурят 25 депутати отгоре на Гражданите за европейско развитие на България.

Но протестите пред НДК в нощта след изборите не задаваха въпроса защо всичко това се случи. Те искаха само касиране на изборите, защото видите ли, малките партии не били “преброени” вярно.

 

Така след трагикомедията с подслушванията и “бръмбаргейт”, след просташките телефонни разговори, които изтекоха в пресата, българите трябваше да станат свидетели и на Ен-та вълна на нагнетяване на напрежение. За какво говорим? За избори и правителство, които да спасяват Отечеството, или за кръчмарски сметки и бакшиши на гласоподаватели, които отидоха до урните в 12 без пет, както се казва?! Появиха се дори проблеми с хакери (тяхна жертва станала агенцията за паралелно преброяване СОРА), а също така и с принтерите...

В такъв смисъл не може да има честни избори, когато печатането на бюлетините, броенето на гласовете, транспортирането и охраната на чувалите с бюлетини и протоколи и „опазването на реда” в изборния ден... са в едни и същи крадливи ръце. В демократичните държави подобни „съвпадения” се наричат меко казано конфликт на интереси.

Стана ясно също така, че оповестяването на крайния резултат от предсрочните парламентарни избори за 42-рото народно събрание има проблем с подсигуряването на професионалисти, които да могат да защитят резултатите от труда си по обработването на подадените бюлетини.

Част от народа суверен окупира НДК в нощта след изборния ден с искания за отмяна на изборите. Странно нещо! Хем бюлетини-фалшивки, хем недоволни електоралци, хем и изборите не били както трябва. Б. Борисов “си спести” коментара за скандалния пазарлък с бившия градски прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов; ГЕРБ отказаха да коментират и скандала с „излишните” бюлетини. такова е разбирането за „върховенство на закона” според ръководните гербери.

Е, събудихте ли се, юнаци, които гласувахте за ГЕРБ? Прогледнахте ли и вие, които „протестирате”, оставайки си вкъщи в изборния ден? Кого наказахте със своя бойкот? Наказахте себе си, децата и внуците си и онази част от българския народ, която още не е изгубила разсъдъка си. Въпросът не е дали ще ви управляват неавтентични леви, десни, националисти и т. н. В ГЕРБ обаче всичко е фалшиво, автентична е само наглостта им. Въпросът е да не позволим да ни довърши престъпната шайка, която управляваше страната като охранителна фирма.

Когато през юли 2009 г. Борисов стана премиер, България бе едва засегната от кризата, а той и герберите я развиха до национална катастрофа! И спасението не е във второ правителство на Борисов и Цветанов, а в тяхното изваждане от политиката. Вместо от страната да излизат нови стотици хиляди емигранти, виновниците за поредната национална катастрофа трябва да получат справедливо възмездие.

Възстановяването на законността, справедливостта и морала е главната предпоставка за икономическото и демографско оцеляване на Отечеството и за така очакваното ново българско възраждане. Не фалшиви Месии, а нашите задружни усилия ще спасят България.

До редакционното приключване на броя, което е обвързано и с графика за печатане, не бе ясно какви са точните резултати от проведените избори. Но стана ясно, че “Коалиция за България” безусловно извоюва резултат, за който огромна заслуга има и дейността на партия “Нова Зора” със своите послания и с усилията на целия предизборен щаб. Както добре знаем, председателят на ПП “Нова Зора” Минчо Минчев е на второ място в листата на коалицията за 6 МИР – Врачански, където съотношението между подадените гласове е в полза на “Коалиция за България”.