Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 23 (2013) ЗАСЕДАНИЕ НА ЦПС НА ПП „НОВА ЗОРА”

ЗАСЕДАНИЕ НА ЦПС НА ПП „НОВА ЗОРА”

Е-поща Печат PDF

ЦИБ на ПП „Нова Зора” взе решение на заседанието си от  21.05.2013 г. да се проведе разширено заседание на Централния политически съвет на партията с участието на областните и общинските председатели и координатори на партията на 01.06.2013 г. в гр. Плевен, за отчитане на резултатите от проведените избори за 42-ро народно събрание (от 12.05.2013 г.). Заседанието се съчета с провеждането на Фестивал на патриотичната песен „Отечество”, по случай 2 юни, Деня на падналите за свободата на България, организиран от Плевенската областна организация на ПП „Нова Зора”, с председател Евгения Иванова, както и с откриването на два възстановени паметника на акад. Н.И. Пирогов в с. Малчика и с. Търнене, и на летеца майор П. Павлов в гр. Тръстеник, загинал през 1943 г. бранейки небето над гр. София от англо-американските бомбардировки.

На заседанието на ЦПС беше изслушан подробен доклад за дейността на Централния предизборен щаб и щабовете на Общ. ПО на ПП „Нова Зора”, изнесен от зам.-председателя на щаба Тодор Предов, д-р по право. Подчертано бе, че щабът е използвал натрупания опит от участието на партията в различните избори от 2005 г. досега. Той е извършил навременна организационна и техническа подготовка за провеждането на изборите, включително с подробен писмен инструктаж за щабовете на Обл. ПО, Общ. ПО и ППО, в съответствие с изискванията на Изборния кодекс, като са дадени конкретни указания за издигане на членове на СИК, застъпници и представители на партията. Бяха посочени проведените мероприятия – самостоятелно, съвместно с БСП и в рамките на „Коалиция за България”, както и постигнатите резултати в отделните МИР, особено където е имало кандидати за народни представители. Изтъкнато бе, че активното участие на кандидатите за депутати от ПП „Нова Зора” е оценено от коалиционните партньори и е спомогнало за спечелване на повече мандати за коалицията. Специално за ПП „Нова Зора” е добро постижение избирането на нейния председател Минчо Минчев за народен представител, с което е изпълнена „програма минимум”, очертана от ЦПС. Не са спестени и допуснатите слабости в работата както в София, така и в някои от организациите в страната. Дискусията допълни направения отчет.

Председателят на ПП „Нова Зора” благодари на всички участници в заседанието за извършената работа по време на предизборната кампания и в деня на изборите. Той очерта трудностите, които предстои да преодолява както Народното събрание, така и правителството на г-н Пл. Орешарски. Изрази увереност, че в парламентарната група на „Коалиция за България” има политическа воля за тяхното преодоляване, чрез активна законодателна дейност и конкретни практически мерки. Той призова за продължаване на партийното строителство чрез укрепване и разширяване на съществуващите, както и с учредяването на нови партийни организации.