Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2011 брой 44 Уорлик се изяви като кадровик и на армията ни

Уорлик се изяви като кадровик и на армията ни

Е-поща Печат PDF

Публична тайна е, че любимото занимание на посланик Джеймс Уорлик е да не се съобразява с дипломатическата етика. Нещо, което не си позволяваха господата Майлс, Пардю, Байърли и пр. представители на великата му родина в България. Този път Негово Превъзходителство Уорлик се изяви като кадровик на българската армия.
За какво иде реч? В духа на равнопоставеността между половете, догодина в родната ни армия трябва да има и генерал с пола. Не че такава вече не е имало, и то напълно заслужено. По-възрастните ни читатели помнят името на ген. майор Полина Недялкова, герой от Испанската гражданска война и на Съветската армия от Втората световна война. Сега цели 11 жени под пагон, които не са и помирисвали барут, освен в стрелбищата, ще се борят за генералско звание при раздаването на пагоните на Гергьовден. Още по-глупаво е, че в момента всички до една са с чин подполковник, но министър Анев сигурно ще реши набързо проблема.

За да не стане някоя “грешка”, посланик Джеймс Уорлик даде рамо на своя фаворит - Невяна Митева. В момента тя работи в дирекция “Отбранителна политика” на МО.
Но какви са нейните заслуги към армията? Родената в Добрич дама е добре позната в спортните кръгове. И никой не оспорва нейните постижения като плувкиня, където има 120 медала и няколко все още ненадминати републикански рекорда, след което е била и треньор в ЦСКА. Откъдето и директно отива в МО, след една магистратура във Военна академия. Но явно г-жа Митева умее добре да плува и във водите на политиката.
Това обаче е само едната страна на въпроса. Другата е, че г-н Уорлик наистина се държи като генерал-губернатор. Представяте ли си какво би станало, ако нашият посланик във Вашингтон, г-жа Елена Поптодорова, заяви кой адмирал или генерал предпочита за председател на Обединения комитет на началник- щабовете?

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар

Още по темата