Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 37 (2013) В ГР. БЕЛЕНЕ – МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПП „НОВА ЗОРА”

В ГР. БЕЛЕНЕ – МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПП „НОВА ЗОРА”

Е-поща Печат PDF

Доскоро ПП. „Нова Зора” беше интересна главно с програмата, посланията и с позицията си за онази България, която загубихме, за хората на средна възраст, за по-възрастните и всички, които помнят какво представляваше България преди 30 години. Тази позиция бе особено ценна, защото не пестеше оценките за вината за разрухата на България. Радостното е, че все повече млади хора започнаха да се интересуват не само от миналото, но и от пътищата за едно по-добро бъдеще. Ето че след плевенската младежка организация, с 55 нови членове на възраст между 21 и 23 години, започна организационен живот ППО и в гр. Белене.

Двудневният празник на града с проект „Стани един от нас” беше добър повод за митинг, организиран от ПП „Нова Зора”, представила пред гражданите на град Белене идеите, дейността и целите на партията. Присъстваха активисти на ПП „Нова Зора”, начело с областния координатор и председател на общинската организация в гр. Плевен Евгения Иванова, Атанас Нанков, Лилия Желязкова, Цветанка Кулева, Нели Заркова, Валентин Бучков, Александър Митев. Митингът беше открит от председателя на ППО в Белене Красимир Тодоров.

Зам.-председателят на партията Румен Воденичаров произнесе слово, в което припомни, че точно тук, и в Свищов, русофобията няма шанс и че миналата слава на Белене трябва да се замести със славата му на енергиен център.На вас, младите – каза той, - се падна труден исторически жребий. Вие или ще успеете да възродите България, или ще бъдете свидетели на гибелта на българската нация. Девизът „Единство, православие, Отечество” е този, с който разчитаме, че могат да бъдат обединени родолюбивите българи за преодоляване на тежката материална и духовна криза, в която днес е Родината ни.”

След митинга беше посетен православният храм „Успение Богородично”, а отец Трайчо Стойков, от движение „Социална солидарност”, изказа задоволството си и готовност да напътства младите в правия път.

От своя страна, бившият кмет и настоящ народен представител Петър Дулев приветства проекта на младите хора в Белене и обеща пълно съдействие на новата организация в тясно взаимодействие с народния представител в КБ Минчо Минчев, председател на ПП „Нова Зора”.

 

 

***

ПП “Нова Зора” и в Полски Тръмбеш

На 3 септември т. г. в гр.Полски Тръмбеш се проведе събрание за учредяване на първична партийна организация на ПП “Нова Зора“. Присъстваха 15 учредители, които подадоха заявления за встъпване в партията. Заседанието бе открито и ръководено от г-н Евгени Хаджидончев, дългогодишен читател на вестник “Нова Зора“ и ръководител на местната певческа група към клуба на пенсионера.

Избрано бе партийно бюро в състав: Виолета Рашкова Митева – председател; Йовка Тодорова Димитрова – зам.-председател.

Учредителите си пожелаха активно участие в културния и политически живот на гр. Полски Тръмбеш. Групата направи и първо участие с подкрепата на ПП “Нова Зора“ на събора на НД „Русофили“, на 7 септември край яз. “Копринка“, където обра овациите на многобройната публика, а г-н Хаджидончев даде интервю пред телевизия NBT, което бе излъчено в ефир. В интервюто той изрази своето задоволство от събора и необходимостта от разширяване на културните и икономически връзки с Русия.

Инж. Владимир ГРИГОРОВ