Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 40 (2013) “ХОРА БЕЗ КЪСМЕТ...”

“ХОРА БЕЗ КЪСМЕТ...”

Е-поща Печат PDF

Уважаема редакция, обръщам се към вас, тъй като проблемът, за който става дума, от една страна, е комичен, а от друга - твърде показателен и за държавата ни като цяло. Към момента (4 октомври 2013 г.) на ул. “Княжевска” онова, което се вижда на снимката, е... ЛОКВА, но с мащабите на малко ЕЗЕРО! Ул. “Княжевска”, представете си, е улицата, която свързва два големи квартала на София - Княжево и Горна баня. “Княжевска” е единствената връзка между тях и също алтернатива на Околовръстния път.

Уникалното, което може да се види, е как автомобилите преодоляват езерцето, без да са специални марки и модели за нетипични терени... Но няма друг път! Неведнъж коли засядаха в езерцето, защото електрониката им отказва, а около самата “локва” е нещо като автомобилно гробище - пълно е с всякакви останки на “хора без късмет”... Най-често се пукат гуми заради паветата, с които хората от близките къщи се мъчат да запълнят огромната яма (видеото е на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=TysuKodzE2Y )

Прилагам не само снимки от четвъртък, 3 октомври, но и писмото, което, вече по традиция, сдружение “Княжево” всяка година изпраща до общината! Глас в пустиня, както би казал поетът... А в близост до “Княжевска” са разположени няколко детски градини и ясли. За да заведеш детето си до детската градина, се налага да предприемеш “околокняжеско” пътуване - налага се да преодолееш няколко километра в задръствания, каквито познаваме всички в София, вместо 100 метра (!) по ул. ”Княжевска”...

Можете да публикувате снимките свободно, както и видеото. Всички в квартала вече сме на предела на нервен срив и планираме протест пред общината, ако преди зимния сезон проблемът с “Княжевска” не бъде решен!

С уважение

Бисер ХРИСТОВ, София