Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 40 (2013) ТОВА Е НЕВИДИМА ВОЙНА

ТОВА Е НЕВИДИМА ВОЙНА

Е-поща Печат PDF

• Жириновски обвини САЩ за потопа в Далечния изток и в Сочи

На 25 септември Владимир Жириновски бе гост в предаването на Игор Кун „Все главное сегодня” по руската телевизия, по повод бедствията в Близкия изток и в бъдещата олимпийска столица Сочи

Игор Кун: - Владимир Волфович, днес вече знаем за извънредното положение в Сочи, както и за наводненията в Далечния изток. Може ли да се каже, че тези събития бяха предизвикани изкуствено? Дали властите в САЩ са причастни към случилото се?

Владимир Жириновски: - Климатичното оръжие е най-високо развито в САЩ и в Русия като цяло. Нито Япония, нито Китай, нито някоя европейска страна може да направи подобно нещо. Ние обаче, както винаги, сме в отбрана, ние, както винаги, се плашим да направим такова нещо, използват го най-вече американците. И сега го демонстрираха чрез случилото се в Сочи, а в Далечния изток бе само репетицията. Защото виждате ли, трябва да хвърлим там огромни средства, а пък в Сочи – да се провали Олимпиадата. Американците правят такива неща непрекъснато. На тях не им е изгодна голяма война с Русия, защото ще им излезе прекалено скъпо и може да дадат жертви. Но да причиняваш такива огромни икономически щети в Далечния изток, или да провалиш Олимпиадата, това е винаги актуално за американците. Те ще правят същото и занапред, и после, и ще правят всичко възможно да ни попречат. Това е невидима война. Уж никой не стреля по нас, уж американската армия не напада границите ни, но бедите са такива, че все едно сме преживели неголяма война и в Далечния изток, и сега в Сочи. Това е коварството на американците.

И. Кун: - Още повече че страната ни е огромна и с много различни климатични области.

В. Жириновски: - Да, удобно е и за експерименти... Да повлияеш на природата така, че да зачестят наводненията, студовете и сушата да се увеличат, както и другите стихийни бедствия, а ние постоянно да драпаме, за да се измъкнем... Нашето най-важно министерство е Министерството на извънредните ситуации, и ние трябва да приберем своите убити и ранени по цялата планета.

И. Кун: - Ние нямаме възможности за отговор на климатичната война?

В. Жириновски: - Разбира се, че имаме. Но няма заповед за такова нещо. Като издадат заповед – нашите хора ще я изпълнят. Ние можем да провокираме земетресение. През 2004 г. в Югоизточна Азия нахлу цунами, ние можем да направим същото във всяка точка на планетата. И американците го направиха, проведоха си експеримента, операцията бе наречена „Време е да се изплакнем”, и 30 хиляди души потънаха за миг в морските дълбини. И го правят постоянно, навсякъде и по цял свят. А ние какво, все сме в отбрана и в отбрана, все още си мислим, че те са едни такива добряци, че с тях можеш да се разбереш.

И. Кун: - През 1997 г. в Америка започна проектът ХАРП, започна в Аляска. С негова помощ се изучава йоносферата, мнозина експерти твърдят, че именно такава система може да влияе на климата.

В. Жириновски: - Да, и те се доближиха до нас... някакъв глупак им я продаде, въобще не е мислил за последиците. А сега на тази земя те най-спокойно, също като с рентген, като с ултразвук, преглеждат всичко наше, влияят на ситуацията под земята, върху земята и провокират съответно или наводнение, или суша. И ето, у нас ту пожари, ту наводнениня. Всички го виждаме от няколко години вече, и какво? Имаме средства, обаче ако изпуснат да ни попречат, ние може ги използваме, за да укрепнем, да построим пътища, домове, заводи... Затова ни пречат. Тези пари трябва да отидат не за друго, а за ликвидиране на последиците от бедствията. И така все ще има пожари или водата ще ни залива... Ето, тазгодишната реколта е добра, а не можем да я продадем, повечето изгоря. И забележете, всички пожари са на високото, именно защото са изкуствено провокирани. Иначе, ако има пожар, той започва от ниското – от тревата, от храстите, и отива нависоко, защото в ниското пожар не вирее, пожарът отива по високото и обхваща надалеч. Защо се прави това? Няма как да го угасиш, а и как би могло? Причиняват ни го, защото в последните 10-15 години парите ни се увеличиха, и явно няма да се спрат, постоянно ще ни го причиняват... Обаче и при тях има урагани, смерчове. А и ние можем да влияем на броя на ураганите... искахме да ударим по южните щати, но сбъркахме и Акапулко бе наводнен. Сега пък те искаха да ударят по Москва още веднъж, но и те сбъркаха, удариха Сочи, и ето, сега там има голямо наводнение. Така че може да има грешки по отношение на целите, но като цяло ситуацията не се променя и важното е да не се изправяме в цял ръст и да не се развиваме пълнокръвно.