Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 42 (2013) НА ОРЪЖИЕ, НА ОРЪЖИЕ!

НА ОРЪЖИЕ, НА ОРЪЖИЕ!

Е-поща Печат PDF

Един милостив служител в това безсърдечно правителство: Министърът на отбраната Димитрис Аврамопулос - Димитриос Dynasty Empraer, реши да възстанови традицията, парада на 28-ми октомври в Солун да е с участие на бронирана техника, която беше затворена в казармите в продължение на повече от три години поради финансови затруднения. Преди тяхното участие беше отрязано от антигръцкия ПАСОК и Пападимос и за щастие дойде по-правилният Самарас, за да изведе бронираните ни бойни колесници и да възстанови и демонстрира нашата военна сила.

Що се отнася до 1,3 милиона евро, сумата на която се оценява провеждането на парада, те са трошици в замяна на облекчението, което ще изпитат нашите колеги, страдащи от носталгия по миналото. Нищо, че правителството остана сляпо и глухо за нуждите на обществените клиники и социални аптеки на територията на страната.

Разбра Аврамопулос, че хиляди наши съграждани (имат се предвид вероятно избирателите на неофашистката партия „Златна зора”, които са около 450 000 души, бел. прев.) са натъжени от ареста на Никос Михайлолиакос (лидер на „Златна зора - бел. прев.) и изпитват носталгия по патрона му, и реши да изкара танковете по улиците, за да им напомни за добрите стари времена. Когато има танкове, има и надежда, колеги от „Златна зора”. За доброто старо време ще си спомни и Михайлолиакос, който тогава е бил и сега пак е затворник, както и за времето когато е бил секретар в младежката хунтовска организация ЕПЕН, назначен от полковник Георгиос Пападопулос. Ще си спомня и неговият последовател, също назначен от Пападопулос - Макис Воридис. Maкис ще седи до камината, ще отпива от чашата “Наполеон”, и допирайки я до устните си, ще шепне: “Ех младежки лудории...”.

Не само за десните мисли Димитрис, мисли и за левите, например за левия политически затворник Акис Цохадзопулос (бивш министър на отбраната от правителството на ПАСОК, осъден и вкаран в затвора за комисионерство при осъществяване на сделките с оръжие - бел.прев.). Предшественикът на Димитрис в Министерството на отбраната, който по време на парада ще си седи изпълнен с гордост пред телевизора и ще разказва на затворници: “Виждате танковете „Леопард” нали - от тях ми е неокласическата къща до Ареопага. Виждате ли противотанковите оръдия а? - три апартамента в Монако. Виждате ли ракетите? - тридесет златни кюлчета в Швейцария. Виждате ли модерните пушки? - пищна Сватба във Four Seasons в Париж.“ Ех… спомени, станахте като куршуми, както се казва и песента.

Посланието на г-н Аврамопулос е Urbi et Orbi, т. е. за града и за света. Дотук беше за вътрешна консумация, а за тези навън, посланието ще постигне невиждан ефект: виждайки танкове и оръдия, турските майки ще забранят на своите синове да летят със самолетите си и да нарушават ежедневно въздушното ни пространство. Главно турците ще преустановят изпращането на турските сериали в нашите тв-канали. Няма повече „Kaрантаджис”, няма вече „Сила”, няма и друг Сюлейман Великолепни. Спират сериалите и настъплението на целулоида в телевизия Мега, скоро там мениджърите ще се движат с по-големи фесове, като награда за купените от тях сериали, парите от които влязоха в чужди банки и пенсионни фондове.