Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2013 Брой 49 (2013) ПОГЛЪЩАНЕТО НА УКРАЙНА – ЦЕНАТА НА ВЪПРОСА

ПОГЛЪЩАНЕТО НА УКРАЙНА – ЦЕНАТА НА ВЪПРОСА

Е-поща Печат PDF

Евроатлантическата интеграция нва Украйна можем да си представим образно така - приказват си сиамски близнаци и изненадващо по-слабият и болнав брат съобщава на другия: „Отивам за седмица до Амстердам да погуляя в гей-клуба. Недей да скучаеш тук без мен!”.

Европейската съдба на Украйна е покрита от плътната димна завеса на пропагандата. Би било от полза да разсеем този дим и да разясним категорично същността на това опасно начинание.

Защо Европа, и по-точно управляващата олигархия на Европейския съюз, се нуждае от Украйна?

За да я колонизира, разори, ограби и изсмуче нейните жизнени сокове, както успя да го направи с цяла Източна Европа.

И това не е защото там, в ЕС, са зли и кръвожадни, а просто защото в природата паяците ловят мухите и по друг начин не могат да живеят. Европейският съюз е паяк, а Украйна е муха, макар и твърде голяма.

 

Поглъщането (от ЕС) на Украйна може да се сравни с тайнствените инжекции със стволови клетки, които си бият застаряващи богаташи. Казват, че страничните ефекти от подобна терапия са известни на една персона от новата украинска история.

Трябва да се признае, че в ограбването на Източна Европа през последните 20 години бяха постигнати забележителни резултати. Днес литовският водопроводчик се е побратимил с полския и двамата седят на мокрия под и поправят заедно запушена клозетна чиния в Лондон. Тези двама галеници на съдбата сега ще могат да поразсъждават за миналото величие на Реч Посполита и мъдро ще заключат, че както обикновено,

за всичко са виновни руснаците!

Обезлюдената и обедняла Прибалтика, до неотдавна най-богатата и цивилизована част от СССР, на всичко отгоре приема „мъдрото” решение да въведе еврото като нова валута, т.е. да изпълнява „най-строгите икономически критерии” на нищетата. Също като Гърция, която започна да обеднява, след като реши да изпълнява тези критерии.

Сега е наред Украйна. Но така ли е всъщност? Наистина ли бюрократите от ЕС вярват, че с Украйна може да се постъпи по същия начин както със Словения или Литва?

Изглежда, вярата им е разколебана, но отзад ги подритват нашите ЗАПА (ЗАдокеански ПАртньори), а те наистина вярват в успеха на своите големи игри, също така както вярват в неприкосновеността на долара.

Пресилено, болезнено, но вярват.

И все пак от чисто практична гледна точка защо Украйна е необходима на ЕС?

Да не би ЕС да няма достатъчно украински черноработници и медсестри?

Едва ли. Според някои оценки вече към 5 млн украински граждани работят нелегално из Европа (а това значи съвсем евтино) и успешно конкурират афро-азиатските бежанци.

 

Никакъв расизъм. Украинските гастарбайтери са равнопоставени по права и възможности да слугуват както и негрите от Сомалия.

А украинските проститутки са станали просто марка за световна класа.

Не, на Европа не е необходима украинска работна сила. Безработицата в ЕС надхвърля всички рекорди. Милиони поляци на мига са готови да заемат освободилото се място за работа.

За съжаление бизнес планът на Европа за Украйна, макар и подобен на колонизацията на Чехия, Словакия и Полша, е още по-жесток и безпощаден.

Украйна трябва просто да бъде изсмукана, тя трябва да бъде ликвидирана като държава.

Нима е възможно щедрите доброжелателни европейски приятели на Украйна, от името на които говори така убедително фалиралият полски политик Квашневски, да постъпят така коварно?

Могат или не, ще покаже животът. Но го желаят.

Лично аз мисля, че няма да им се удаде, защото „кюляфът” е скроен за по-малък човек. Защото в Украйна живеят различни, корави и силни хора, които не ще позволят  на чужденците да им изсмучат кръвта, въпреки че и собствените кръвопийци са им дошли до гуша.

ЕС и ЗАПА засега кроят други планове, защото в желанието си да завоюват нови източни територии, те за кой ли път виждат надежда за собственото си спасение. И нито съдбата на Хитлер, нито съдбата на Наполеон ги спира.

Формулата за колонизацията на Украйна изглежда така

Обещават се тлъсти суми за джоба на украинските лидери. Като гаранция могат да им подхвърлят няколко сребърника. След което страната бива затрупана с всички отпадъци и излишъци, складирани във фирмите на ЕС и САЩ, което окончателно умъртвява украинското производство.

Дотук всичко изглежда стандартно и класика. След това обаче се появява по-мащабната цел – да се заграбят природните ресурси на Украйна, които все още са огромни и които в Полша и Литва са на привършване. А заедно с това – да се заеме ключовия геополитически плацдарм на целия Евразийски континент.

Украйна разполага с много ресурси, но най-големият  ресурс е нейният чернозем. Това дава надежда на колонизаторите, че ще може да се открие една нова Африка насред Европа, т.е. на украинския чернозем да започне производство на огромни количества нискокачествени ГМО-продукти, които бъдещите историци е напълно възможно да нарекат „биологическо оръжие за депопулация от началото на 21 век”.

Планът е безпощаден, защото ако бъде реализиран, украинците ще се окажат напълно излишни за това тържество на живота, както впрочем днес са излишни в родината си гражданите на Латвия. Бедата е там, че украинците са твърде много, че Европа усвои лесно половината от Латвия, но виж, половината население на Украйна ще й дойде множко.

Европа вече търпи нашествието на румънските и българските цигани, въпреки че хората са прости и безобидни. Е, наистина крадат, но не толкова, колкото бюрокрацията на Европейския съюз. А коравите, твърдоглави „хохли” просто не са за европейските стомаси.

А що се касае до плацдарма, украинското население, от което най-активната част се смятат за руснаци, и действително са такива, е не само излишно, но и силно ще пречи. Значи за тези излишни украинци ще се наложи да се предприеме нещо специално. Нещо от рода на знаменитата доктрина от времената на войната във Виетнам: „Да убиваме азиатците, с ръцете на азиатци”, която война, въпреки всичко, Съединените щати загубиха.

Но милиони виетнамци загинаха.

Наглостта и безцеремонността, с които ЕС тегли Украйна към нейното евроатлантическо бъдеще, изумиха даже дебелокожите украински политици.

„Освободете затворника на съвестта Тимошенко и само тогава ще се съгласим да ви ограбим!”.

Настояването на ЕС към украинския президент Янукович да осигури оперативен простор на харизматичната жена с партиен прякор „бледната с косата” беше равносилно на покана към Виктор Янукович да присъства на собствената си екзекуция. Но той неочаквано литна за Москва и цяла нощ се съветва с Владимир Путин. И екзекуцията засега се отложи.

И така - какво целят тези, които започват  поглъщането на Украйна?

Да унищожат Русия по безопасен за тях начин, след като пропуснаха да направят това с атомни бомби.

Това е тяхно постоянно инстинктивно желание от векове, и неговото живо въплъщение е старият Бжежински. Той пише доктрини на тази тема вече 50 години, но уви, част от тях станаха история. Това си остава кристалната мечта на Запада, точно описвана с руския афоризъм „Да желаеш, не вреди”.

Съединените щати нямат отговор какво да се прави и как САЩ ще живеят, ако Русия (да не дава Бог) все пак бъде унищожена. Но другите им желания  са конкретни:

Сценарият е доста сходен с балканския. Да се сблъскат Европа и Русия. Да се въвлече Европа с помощта на Украйна в активна схватка с Русия, още по-добре - във война, и най-добре на руска територия, защото на своята европейците нито ще се борят, нито - още повече - ще воюват.

Ако пък започне поглъщането на Украйна с европейски сили, то да се обере „сметаната” на украинския пай, както САЩ направиха във всички без изключение източноевропейски страни, а на шията на Европа да се окачи само това, което остане. В Украйна този продукт се нарича „пахта”, а по руски - млечна суроватка (блудкава каша, с която селяните от векове хранят кучетата и свинете).

С тази „пахта” от огромни дългове Украйна ще обезсили Европа, един от главните конкуренти на САЩ, а откриващата се зона за свободна търговия между САЩ и ЕС ще спомогне задушаването на старицата (Европа) да протече акуратно и без много шум.

Какво представлява „сметаната”, която Америка отнесе от пая на Източна Европа и Балканите?

В Словакия на тази тема биха могли да ви изнесат дълга лекция. Банки, телекомуникации, СМИ, енергетика, медицина, фармация, хранителна промишленост... Само списъкът ще заеме цяла колонка във вестниците.

Сметаната” е това, което трудолюбивите словаци строиха десетилетия, а американците дойдоха и отнеха всичко за няколко години. И няма защо да им се сърдим, просто те са такива, това им е в гените, обичат и умеят да грабят.

Отнеха го красиво и елегантно и там, където беше възможно, използваха за параван Европейския съюз. Ето защо недоволството на ограбените словаци е насочено главно към ЕС. А Съединените щати сякаш остават настрани. Една такава безобидна държава, застъпваща се само за правата на сексуалните малцинства... Но достатъчно е да копнете в която и да е транснационална компания, и веднага щръкват дългите уши на Чичо Сам.

Какво може да се пожелае на Украйна, след като е явно желанието на САЩ да я разорят и разграбят?

Америка не може да погълне всичко.

Нежните революции в Източна Европа дадоха възможност на Стара Европа да подиша свободно още 20 години. Това беше масирано вливане на „млада европейска кръв”, наречено приватизация. Но защо ли новите собственици на всяко по-привлекателно предприятие се оказаха собственици от Стара Европа?! Същото се планира и за Украйна.

Европа отдавна не вярва, че на Стария континент ще има война, затова балканизацията на Украйна не я плаши.

А Европа не само иска да получи трофеи от погълната Украйна, но те са й отчаяно нужни. От тук идва и грандиозната шумотевица около г-жа Тимошенко. За първи път през последните години, в отговор на нападките, Киев показа „къде е зарито кучето”: „Върнете крадените пари от мъченица Юлия, които са при вас, в Европа, и после си я взимайте барабар с всичките й карантии и болния гръбнак”.

Това беше нокаут за целия ЕС. Парите действително са откраднати, харизматичната крадла лежи в затвора не за първи път. Дамата е необходима на Европа, обаче не заради своя политически талант, а единствено за укрепване на евроатлантическата власт в Украйна с нейните пари. Тази власт след това ще поднесе Украйна на тепсия на ЕС и САЩ, така както беше поднесена цяла Източна Европа.

Европа е по икономиите и е замислила Украйна да се подготви за поглъщането си... за своя сметка. И с помощта на банковите сметки на Тимошенко.

Нашите доверчиви за възрастта си украински братя изобщо не трябва да задават глупавия въпрос: „Ще изостави ли Западът Юлия, или който и да е друг украински олигарх, който не съумее да защити своите пари?

Отговорът на този въпрос е съдбата на на множество хора – от Саддам Хюсеин до Борис Березовски.

Правилният въпрос е „Кога и как ще ги изостави?” и „Кой ще остане жив?”

Бел. ред. Сергей Хелемендик е руски писател и анализатор, родом от Украйна, но живее в Словакия

Превод със съкращения Румен ВОДЕНИЧАРОВ

От : http://ruskeknihy.sk