Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2015 Брой 13 (2015) МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ – ВАЖНА БИТКА ЗА БСП

МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ – ВАЖНА БИТКА ЗА БСП

Е-поща Печат PDF

Под това мото на 21 и 22 март 2015 г. в гр. Варна, комплекс „Слънчев ден”, хотел „Марина”, се проведе съвместен семинар на ПЕС и БСП във формат: ПГ на БСП, ИБ на БСП, НПЩ (национален предизборен щаб), областни председатели на БСП, коалиционните партньори в коалиция „БСП Лява България”, евродепутатите социалисти, областни координатори на Младежкото обединение в БСП, кметове на БСП, председатели на общинските съвети на БСП в областните центрове, кметове на областните градове, ръководствата на предизборните щабове в София и в Пловдив, председателите на общинските съвети и районните председатели от Варна, пресцентър и екип от централата на БСП.

Семинарът се проведе в няколко панела с участието на говорители от БСП и външни говорители. В първия ден бяха изведени политическите послания на семинара, а във втория бяха разгледани конкретни примери от предизборните кампании в Германия, Швеция и Хърватия, както и актуалните проблеми, касаещи провеждането на предстоящата предизборна кампания за местни избори в България.

В семинара взеха участие Сергей Станишев, председател на ПЕС, Михаил Миков, председател на БСП, Ахим Пост, генерален секретар на ПЕС, Кристиян Скарф, мениджър на кампанията на социалдемократите в Швеция на парламентарните избори през 2014 г., Ана Урлихт, експерт по социални комуникации в кампаниите на социалдемократите в Хърватия, Борислав Цеков от Института за модерна политика, Кольо Колев, политолог, Явор Дачков, журналист и др.

Коалиционните партньори от коалиция „БСП лява България” се представляваха от председателите на партиите или техните заместници. От ПП „Нова Зора” в семинара взе участие Тодор Предов, д-р по право, криминолог, зам.-председател на партията.

Създадената много добра организация позволи семинарът да премине по предварителната програма и да се отрази от журналисти от около 30 централни и местни медии - телевизии, радио, вестници и списания. Споделените добри практики от проведените предизборни кампании в Германия, Швеция и Хърватия могат реално да послужат при провеждане на предизборната кампания в България. Лекторите от България лансираха редица идеи, а участниците в семинара развиха и поставиха много въпроси, на които получиха задоволителни отговори. Организаторите обявиха, че материалите от семинара ще бъдат отпечатани за по-нататъшно използване от всички заинтересовани.