Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 28 (2016) СЕРГЕЙ ХЕЛЕМЕНДИК ЗА ВИКТОР ОРБАН

СЕРГЕЙ ХЕЛЕМЕНДИК ЗА ВИКТОР ОРБАН

Е-поща Печат PDF

В Европа днес има само един политик, който се държи като глава на суверена държава. Името му е Виктор Орбан. Неговите думи и дела програмно премълчават политически коректните западноевропейски средства за масова информация, а унгарски език в нашия свят четат само унгарците. Затова много и с удоволствие пишат за това, че Орбан е лош.

Виктор Орбан, млад съвременен политик с огромен политически опит, с уникално успешна политическа кариера, през последните години се занимава с това, което в Европа е просто непопулярно, практически забранено.Той ефективно и успешно защитава интересите на своята страна и своя народ, при което унгарският народ му се отплаща стократно за това с масова поддръжка. Орбан притисна унгарските и европейските банки, наложи данъци на средствата за масова информация, редовно намаляваше и намалява цените на енергията за населението, установи дългосрочни и устойчиви икономически отношения с Русия, с което създаде реална алтернатива за развитие пред унгарската икономика. Но има нещо още по-важно, Орбан защити страната си от унгарския майдан, който преди година беше подготвен по план съвестно, и тогава на никого не му идваше на ум, че е било решено Орбан да бъде махнат, за да се отстрани препятствието по пътя на „бежанците“ в Европа.

Унгарският майдан беше прикрит без шум и прах, грамотно, коректно, но много решително.

И после Орбан с гърдите си застана на пътя на нахлуващите, така наречени „бежанци“. Засега е единственият премиер-министър в Европа. който не на думи, а на дело спаси своята страна от това нашествие.

Но примерът на Орбан всъщност носи надежда.Орбан застана начело на европейската съпротива срещу диктата на Брюксел, който по същество е диктат на САЩ с ръцете на Брюксел.

Неговите изказвания от последните седмици не просто съответстват на делата му, те започват да рисуват контурите на ново бъдеще за цяла Европа.

Самоубийството на Европа, предателството на европейския елит, безумието и разпадането на Евросъюза – за всичко това системно и обосновано говори Виктор Орбан, и него рано или късно Европа ще го чуе. Не може да не го чуе. Защото е заразителен не само лошият пример – заразява понякога и добрият, особено когато в Европа все по-силно започва да мирише на изгоряло.